Last news in Fakti

9 Ноември, 2017 13:27 4 723 6

Vespa Elettrica ще изминава 100 км с едно зареждане

  • vespa-
  • elettrica
Vespa Elettrica ще изминава 100 км с едно зареждане - 1

Компанията Piaggio, която е собственик на марката Vespa потвърди пускането в серийно производство на електрическа версия на култовото скутерче. Прототипът беше показан миналата година по време на EICMA, но тогава италианците не разкриха никакви подробности около проекта. Сега, отново на EICMA те разказа за електрическата Vespa.

Vespa Elettrica ще изминава 100 км с едно зареждане

Моторчето ще се задвижва от електродвигател с мощност 2.7 конски сили, който ще се захранва от акумулаторен блок, достатъчен за изминаването на разстояние от 100 километра. Зареждането на Vespa Elettrica ще става, както от битовата ел. мрежа, така и от стандартните бързозарядни станции.

Vespa Elettrica ще изминава 100 км с едно зареждане

От компанията обещават, че йон-литиевите батерии ще издържат десет години и с тях скутерчето ще може да измине до 70 000 километра. След 1000 цикъла на зареждане капацитетът на акумулаторите ще падне с 20%. Продажбите стартират от 2018-а, но цената все още не е обявена.

Vespa Elettrica ще изминава 100 км с едно зареждане


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митьо Очите

    7 17 Отговор
    След 1000 зареждания ще минава 80км и като дойде баира ще трябва да спирам фаровете , а ако сме 2ма единия явно ще слиза да бута.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 гост

    3 7 Отговор
    За 70х.км ще трябват 10х.зареждания. Ако след 1000 цикъла има 80%, то колко ще има след 5х.цикъла ако има въобще нещо. Вероятно е грешка и тези 80% са след 10х.цикъла.

    Коментиран от #3

  • 3 Странна математика

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    1000 цикъла по 100км = 100 000км!
  • 4 некойси

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Митьо Очите":

    След 1000 зареждания ще си спестил толкова пари от гориво, че да си вземеш 2 чисто нови батерии, и то без да си замърсявал околната среда.

    Коментиран от #5

  • 5 Gost

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "некойси":

    То да беше само от гориво. масла филтри стартери акумулатор да не говорим за центробежен съединител които се износва яко. беше ми втръснало от ремонти и минах на колело.
  • 6 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Митьо Очите":

    Ееех , мъко , мъко , ако ще и Тръмп да си сложиш за ник , глупостите ще си останат същите и също толкова неадекватни , ама карай , то кой пък му дреме