Last news in Fakti

12 Април, 2018 13:29 1 326 5

Частни пари за руските космически програми

  • мкс-
  • космос-
  • русия
Частни пари за руските космически програми - 1

Държавната корпорация "Роскосмос" има намерение да привлече частни инвеститори, които да финансират програмите на МКС. Информацията е на генералния директор на компанията Игор Комаров.

В замяна на средствата, които ще отпуснат, инвеститорите ще получат някои преференции за космически туризъм, както и за провеждане на собствени научни експерименти.

Пред телевизия Россия 24 Комаров заяви още, че към момента Русия не вижда необходимост да отдели своя сегмент от МКС, но такава възможност съществува. Той изрично подчерта, че руският сегмент може да работи напълно самостоятелно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 4 Отговор
    Руския сегмент може да работи самостоятелно ,но 90% от приходе и поддръжката идват от САЩ,а американците оставят ли МКС,целия проект заминава.Руснаците ,че нямат пари и възможности е ясно ,ама чак да се молят на частни инвеститори вече е комично.

    Коментиран от #5

  • 2 космонавт

    6 9 Отговор
    А бе, някой дали се моли на Мъск, Безос или Брансън да дадат пари за космическите програми на САЩ. Просто ТЕ са космическите програми на страната си. И са на светлинни години пред руските космически каруци.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "космонавт":

    Не космонаФте,държавата (сащ) им дава пари на тези,о те все още не са направили апарати за МКС. Личи си , че нямаш мозък за две стотинки,но си капиталист.затова го намразих толкова тоя капитализъм-мижи да те лажем.
    Между другото, това е добра идея да си откачат модула и да спрат да возят сульо и пульо до там. Мисля че трябва с Китай да се хванат и да работят заедно. Близкото бъдеще е в космическите станции,а не колонизиране на далечни планети.
  • 4 анонимен

    0 2 Отговор
    космоса е по добра цел от трета световна война за нов съветски съюз :)
  • 5 ПЪРВАТА ОРБИТАЛНА КАУБОЙСКА

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ ПРЕЗ СЕДЕМДЕСЕТТЕ НЕ МОЖА ДА СТОИ И ЕДНА ГОДИНА В ОРБИТА.ПРИЧИНАТА ; НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА ЛЕТИ В ЗАДАДЕНАТА ОРБИТА И НЕПРЕКЪСНАТО ГУБЕНЕ НА ВИСОЧИНА. И ОТ ТОГАЗ КАУБИТЕ СА БАЛАСТ И ПЪЛНЕЖ В ЧУЖДИ КОСМИЧЕСКИ СТАНЦИИ.