Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 13:11 1 872 0

Google тества смартфон от ново поколение

  • google-
  • смартфон-
  • fcc

 

Компанията Google, известна със своите стремежи към свръхноваторски идеи и тяхното реализиране, започна тестове на ново персонално устройство за свръзка, което според експертите се явява смартфон от следващо поколение.
 
За съжаление достъпът до данни за този нов продукт е напълно засекретен. Сведения за съществуването му разпространи порталът Engadget, базирайки своята информация на данни от Федералната телекомуникационна комисия (FCC).
 
Съгласно тези данни, Google е поискала разрешение за тестове извън лабораториите си на 102 нови прототипа, представляващи устройства за свръзка. В документа се казва, че концептуалните апарати поддържат технологиите Bluetooth и Wi-Fi.
 
Едва ли обаче новите модули се ограничават само с тези технологии. Според специалистите тези 102 прототипа се чувстват отлично в клетъчни мрежи от второ, трето и четвърто поколение. Не е ясно обаче как точно се тълкува цифрата 102.
 
По всяка вероятност не става дума за 102 различни вида устройства, а за един модул, направен в 102 екземпляра. Тестовете на новите смартфони ще се правят от експерти на компанията в Калифорния, Ню Йорк и Масачузетс.
 
Всички други подробности и различия на новото устройство от досега известните комуникатори се пазят в строга тайна, но се спекулира, че тестовете ще бъдат окончателно приключени още през месец юли тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА