Last news in Fakti

30 Юни, 2018 11:00 15 403 15

Кучегон - джаджа срещу зли кучета

  • кучегон-
  • bazar.bg
Кучегон - джаджа срещу зли кучета - 1

Кучегонът е малко устройство, което при активиране издава ултразвуци, почти нечуваеми за човешко същество, но свръхдразнещи кучетата. Обикновено тези устройства карат най-добрия приятел на човека да подвие опашка и да избяга моментално.

Това е все едно до човешко ухо да бъде поставена полицейска сирена. Няма да оглушеете и умрете, но болката и нетърпимостта ще са големи, пише security.bg. Същият е и принципът на кучегона. Чрез многократни тестове и опити на хиляди хора е доказано, че реално действа и помага срещу по-голямата част от кучетата.

Но има един съществен недостатък и това е, че при малък процент от кучета устройството може да предизвика обратен резултат. Това са глухите кучета и някои от домашните породи, които са възпитани агресивно и като пазачи – например добермани, питбули и така нататък.

В определени ситуации кучегонът не само, че не би ги прогонил, но и би ги раздразнил дори още повече. Устройството действа на около 10 метра, но никога не го използвайте срещу животно, което не ви е нападнало.

Въпреки това ви препоръчваме да се снабдите с подобно устройство, защото все пак живеем в държава, където нападението от страна на глутници и бездомни кучета е ежедневие. В повечето подобни ситуации устройството би помогнало, но винаги имайте едно на ум, че не сте на 100% сигурни на кого няма да подейства. Кучегоните струват от около 20-30 лева до 100 и повече. За цени и разновидности, може да разгледате ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на

    66 3 Отговор
    А кога ще пуснат РОМогон?

    Коментиран от #6

  • 2 Хектор

    45 6 Отговор
    Гербогон кога?

    Коментиран от #4

  • 3 плевен

    17 4 Отговор
    Оборудвате крадците по селата.Старите хора имат нужда точно от това.Пука ли ВИ?
  • 4 Варна

    36 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хектор":

    За това трябва друго устройство!
    Казват му САП а ма не програмата SAP, а ми дърво, кол, дървена дръжка, по- дебела ... - От салкъм, бадем... Избираш по- жилавото дърво.
    Та аз съм си приготвил такова, само чакам денят за масово сурвакане!
    С тази дървена бюлетина ще гласувам! - Ако е необходимо ще дойда и до жълтите павета на собствени разноски. - Много ме сърбят ръцете особено за Бойко, Цецо и цялата там пасмина.

    Коментиран от #11

  • 5 Melnik

    19 7 Отговор
    водете си изродските кучета с каиши да не зема едно такоа и да ги подпукам
  • 6 ДДРОнег

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Фен на":

    Не ни трябва механично устройство, а генерал Чочоолу, с безлимитно оръжие и власт !!!
    Или Шикългрубер!!!
  • 7 Реален опит

    14 3 Отговор
    Проверил съм, че повечето помияри бягат от електрошок. Като пусне искрата почват да лаят и се дърпат назад - явно звукът ги дразни.
    Иначе най-доброто легално средство срещу кучета е спрей. За разлика от газовия пищоф, който вадиш, зареждаш и ако ти е останало време да не си ухапан, стреляш, спреят са вади от джоб бързо и е готов за употреба. Най-добри са геловите спрейове, които пръскат пенообразно. Проверен спрей е CS GAS NATO 999.000. Пиперковите спрейове не работят при всички кучета.

    Имайте в предвид, че има агресивни домашни породи, които са в състояние да изминат 30 метра за няколко секунди (например питбул), т.е. докато мигнеш, може да си ухапан. Та с повишено внимание в паркове, където се навъртат подобни собственици комплексари.

    Коментиран от #9

  • 8 I love pitbulls

    0 6 Отговор
    Това нещо не ми харесва защото е неприятно за кучетата и да не си раздразвал кучетот като трябва да го използваш
  • 9 I love pitbulls

    5 19 Отговор

    До коментар #7 от "Реален опит":

    Няма агресивни породи кучета.Просто хората ги правят такива и аз имах питбул и тя никога не би си помислила да ухапе някой.
  • 10 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    ха то да има пит бул или дого аржентино или ротвайлер или азиатска овчарка или алабай
    и този кучегон ще ти е само във вреда
    може да действа само на уличните
    реклама за пари
  • 11 Просия

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Само да не замиришеш на комунист, че тогава няма да можеш да се прибере във Варна...
  • 12 Otkachen

    4 0 Отговор
    Не ми трябва кучегон.
    Имам 9-мм Барета.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 noisebgone com

    0 0 Отговор
    Най доброто на пазара е Дейзър 2
  • 15 Петров

    0 0 Отговор
    Тия кучета за ,които купих този модел сигурно са глухи щото не им влияе въобще !