21 Юли, 2018 11:29 7 952 70

Смартфоните на Samsung крашват повече и от iPhone 6

  • samsung-
  • apple-
  • iphone-
  • galaxy

Ако си търсите нов смартфон и искате нещо надеждно, то по-добре стойте далеч от Samsung. Това показват статистическите данни от изследването на компанията за сигурност и изтриване на данни Blancco, ,която е анализирала процента на „крашване“ на най-добрите телефони на пазара.

Докато iPhone 6 има най-голяма степен на грешки при смартфоните на Apple(22%), Blancco предупреждава, че моделите на Samsung са по-склонни да „забиват“ от всяко друго устройство на пазара с 27,4%. Това е най-лошият резултат от всички Android телефони.

Когато става дума за iPhone, колкото по-нов е моделът, толкова по-големи са шансовете за надеждност. Докато iPhone 6 води по отношение на грешки, iPhone 6s е на второ място с 16%, следван от 6s Plus и 6 Plus със съответно 9% и 8%.

На противоположния полюс, а именно най-надеждните Apple устройства, iPhone 8 Plus е водещ в класациите с едва 3 процента крашване .iPhone X има същия резултат, докато много по-старият iPhone 5s е изненадващо близко в класацията с 5%.

Чудите се защо телефоните iPhone правят грешки? Данните от изследването показват, че главните виновници за повечето проблеми на iOS са Bluetooth, Wi-Fi, слушалките и мобилният интернет. За Android най-голямото главоболие е производителността на устройствата, последвано от камерата, микрофона и зареждането на батерията.

iPhone обикновено са доста надеждни устройства, въпреки че през последните месеци Apple бяха уличени в използването на противоречиви практики. Например през декември 2017-та стана ясно, че американският технологичен гигант съзнателно софтуерно е забавял по-старите си модели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MAK

    16 44 Отговор
    Ааа така абсолютно вярна статия!! Моя айфон 5s вече е стар НО, за 4 години не е влизал в сервиз , и не си спомням даье крашвал и работи перфектно с най подледния Ios .хайде сега господата със бозоид боклуците могат да свалят звезди!!

    Коментиран от #14, #67, #70

  • 2 Христо

    53 12 Отговор
    Младеж ти явно си фенче на епъл. По тия пътеки по които ходиш батко ти отдавна е минал. Само ще ти кажа, че съм бивш собственик на няколко ябълковидни телефона... Познавам няколко настоящи собственика на Х и всички се оплакват. И къде са резултатите на самсунг във въпросната класация, че аз видях само ябълки там... Бъди обективен, а не пристрастен!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Apple

    39 3 Отговор
    Бях скорошен потребител на андроид и не съм имал проблем с техните устройства. Самсунг ЕС 8 беше последния ми телефон. Никакъв проблем. Половин година си работеше като току що взет от магазина. Смених го по други причини и минах на айфон Х. Също много добра машинка. Прави това което се очаква от нея. Операционната е страшно отзивчива, красива и по мои наблюдения доста стабилна. Мисля, че стабилността на едно такова устройство зависи до голяма степен от зад-екранното устройство.
  • 5 Марин

    10 3 Отговор
    Като цяло, аз смятам, че iOS е далеч по-стабилна система от Android OS, но не мога да споря с факта, че и тя си има предимства. Да, Samsung доста дръпнаха откъм софтуерната част, но ако трябва да съм откровен Samsung имат още доста работа. Някак си не е много яко софтуерни функции да не бъдат добавени на по-стари модели от преди една година. Другото, което е, че трябва всеки месец да има ниво на защита спрямо изискванията на Google, както те правят със своите телефони. Това е главното, което не харесвам у Samsung. Или да речем Animoji-та, които направиха изглеждат готини, но само за да кажат, че и те имат такива, "напраскаха" някакви си animoji-та, които зациклят и дори не улавят точно твоите движение. А това харесвам у Apple. Изпипват всеки детайл до последно!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 аутсорсинг

    22 2 Отговор
    какво значение има дали правителството.ще ви следи в айфон или самсунг - по-добре си мълчете
  • 8 Христо

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "МАК":

    Ти ако вземеш да прочетеш коментара ми и си напрегнеш двете мозъчни гънки може и да загрееш, че не говоря за теб!

    Коментиран от #12

  • 9 Е. Бачов

    22 3 Отговор
    Айфоня дгд, няма бг нито преводач, а струва 1 вагон с пари

    Коментиран от #11, #43

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 МАК

    6 19 Отговор

    До коментар #9 от "Е. Бачов":

    Много важно че няма преводач научи английски и няма да имаш проблеми!!

    Коментиран от #62

  • 12 МАК

    1 12 Отговор

    До коментар #8 от "Христо":

    Ами научи се да пишеш по ясно като например не младеж ами до автора на статията!!
  • 13 МАК

    5 20 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Лисицата като не стигнала гроздето казала че е кисело!! По големи боклуци от бозоид телефоните няма!!
  • 14 qwerty

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "MAK":

    Моя умря в момента в който смених батерията. Преди това държеше около 7 часа стендбай и около 4 часа с разговори. Сега имам 7+ и след като инсталирах това недоразумение IOS11 умира за около 10-12 часа, с бета 12 - същата работа. Умряла работа отвсякъде, язък за супер готиния червен цвят. Поздрави!!!!

    Коментиран от #15, #16

  • 15 МАК

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "qwerty":

    Няма нищо идеално на този свят а батерията която си сложил дали е била оригинал за да се получи тази гадна ситуация??
  • 16 Apple

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "qwerty":

    Поправи ме ако не съм те разбрал правилно ама преди ти е карало 7 часа стендбай и 4 часа разговори. Демек около 11 часа. А с новата иос 11 ти държи около 10-12 часа. Ами не е ли едно и също? Отдавна не следя колко ми изкарва батерията. Всяка вечер зареждам телефона си, миже да е на 40 процента, миже и да е на 60 процента, си го слагам на зарядното. Така знам че на следващия ден ще имам заряд. И веднъж два пъти в месеца го изтощавам до 1 процент или докато сам не се изключи и го зареждам пак цял нощ. Тази практика с всеки мой телефон не ми е давал никакви отклонения дори и след две години употреба, говоря за по предния телефон Самсунг ЕС 7. После ЕС 8 ама той беше сравнително нов. Сега и с айфона. Мои приятели с айфони действат по същия начин и вече втора година нямат оплаквания.
  • 17 Гост

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "МАК":

    Я си пий хапчетата или ходи в гората да си лекуваш нервите! Бозоид боклуци, кисело грозде, ало хайде мери си приказките и избивай комплекси на друго място! Вече е пълно с телефони на Адроид, които са по-скъпи от Айфон. Всеки ползва това, което му харесва, а такива хейтъри като теб живеят заради злобата и плюят по другите. Гледай си телефона и не се занимавай с нас, които харесваме Андроид телефоните.

    Коментиран от #18, #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 apple fan boy

    15 5 Отговор
    И аз друго освен айфон не исках да виждам.Но епъл спряха да се развиват от няколко години.Сега самсунг са най-добри.
  • 20 Специалист

    9 19 Отговор
    Самсунг винаги са били боклуци и такива ще си останат, не разбирам как може толкова хора да си хвърлят парите на вятъра.

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    15 4 Отговор

    До коментар #20 от "Специалист":

    Пак ли ти, хейтър безподобен? Ти какво си произвел през живота си, че си тръгнал да плюеш?

    Коментиран от #22

  • 22 Специалист

    5 15 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Заблуден, ориетирай се към някой качествен производител на електроника, самсунг никога няма да са от тях.

    Коментиран от #23, #26

  • 23 МАК

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "Специалист":

    Хахахаха съгласен !!!
  • 24 МАК

    4 10 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Пий си хапчетата ти , аз нямам нужда от хапчета, Айфона си остава класа и това!! Пък си злобей колкото искаш!! Откакто със с айфон аз проблеми нямам !!

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "МАК":

    Да злобея - хахахахаха
    Някъде да съм казал, че не харесвам айфон? Ти си този, който хейтиш като самозабравил се келеш. Голяма постижение в живота е да имаш айфон и да се правиш на много велик, нали? Само, че за мен не е проблем да си купя айфон, но вече не са това което бяха. Вече нищо не предлагат повече, дори отстъпват във всяко едно отношение с изключение на софтуера, но пък за сметка на доста орязани възможности. Ползвай си го със здраве и не се прави на много важен!

    Коментиран от #32

  • 26 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "Специалист":

    Заблуден си единствено ти. Ползвам Sony XZ Premium, а ти какво ползваш безподбний? Но за разлика от теб ценя труда на хората, а ти ще си останеш вечния мияч на чинни в Лондон на пакистанска кръчма!

    Коментиран от #28

  • 27 ГГГГГ

    9 5 Отговор
    За 5-10 пъти по-малко пари си купувате "китайче" с по-дълъг живот на ползване.
  • 28 Специалист

    6 5 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    След като имаш Сони защо се засягаш като казвам че самсунг са боклуци, което между другото си е самата истина. Аз самия ползвам телефони на Сони и досега никога не съм имал проблеми.

    Коментиран от #29

  • 29 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #28 от "Специалист":

    Ами поради простата причина, че процесора в моя и твоя телефон се произвежда от Самсунг.

    Коментиран от #30

  • 30 Специалист

    4 9 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Което е единствения проблем.
  • 31 Тел. Маниак

    7 3 Отговор
    Това изобщо не але вярно. Имам галахи с6 едж и падна от 1.30 м. и нищо му нямаше. Изпускал съм 5 пъти.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #32 от "МАК":

    Като прораснеш и си купиш Note 8 или P20 pro, тогава ела да разправяш кое колко било лошо. Това, че шефа ти е дал някакъв умрял таблет и се изказваш толкова категорично, показва какъв хлапак си и как хвърчиш във въздуха.

    Коментиран от #35

  • 34 няма

    4 9 Отговор
    Аз повече андроид телефон, особено самсунг (никакъв продукт от самсунг) няма да купя.
    Изобщо не ме интересуват джендъри, които обясняват как отварял приложение с 0.005 секунди по-бързо и как имал 10 точки повече на скапани тестове.

    Андроид телефоните имат проблеми постоянно. Хардуерни, софтуерни, всякакви проблеми. Преди години бяха супер, сега не са. Аз съм имал само андроид телефони от уж хубави марки (сони, самсунг, лг) и от няколко години всичките дават проблеми. Приятел ии семейство с айфони нямат никакви проблеми.

    Дайте ми една скапана причина да си купя пак андроид ?

    Коментиран от #36, #40

  • 35 МАК

    2 11 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    Явно много си зомбиран от бозоид боклуците и не съм ти хлапак, а реалист!! Обичам качеството и като давам пари знам че не са напразно!! Изобще не чи хвали таб 8 или х... ми вей п50про пак са бозоид боклуци!! последния Айпад е поне три класи над тия!! Дръж си ги там и си вярвай!!

    Коментиран от #39

  • 36 МАК

    1 8 Отговор

    До коментар #34 от "няма":

    Съгласен !!!

    Коментиран от #41

  • 37 Язе

    10 1 Отговор
    Като ви чета коментарите и се чудя защо моя телефон не ми е забивал пък е андроид.Моря го с доста ровене в мрежата,игри.Батерията е ток-няма айфон който да издържи колкото моя.И не му треперя както собствениците на ябълката.Всеки да взима каквото му харесва.
  • 38 Пешу

    9 2 Отговор
    Момчета, ще се включа и аз в темата, всеки си хвали казаните тва е ясно, аз съм със S8, от началото на годината съм с него, когато го взех беше на цена 1332лв,айфон X 2600лв, реално няма как айфона да е 2 пъти по добър от S-ката за тия пари, да не говорим че има още телефони който също са добри, OnePlus също е звяр, и съотношението пари качество е мн добро, аз поне айфон няма да взема никога без пари да ми го дават, поне от самсунга не мога да кажа нищо, перфектен е.
  • 39 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "МАК":

    Пич, по-зомбиран от теб няма! Жалкия ти животец се върти около това да имаш някакъв телефон и да плюеш по всичко, което нямаш акъл да разбереш. Явно вечер си посягаш докато го държиш в другата ръка - вземи мерки и се лекувай, защото това не е нормално.
  • 40 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #34 от "няма":

    И какво си имал и от какво се оплакваш? То само с празни приказки не става. Причини колкото щеш да не си купиш айфон - проблеми с Wi-Fi, Bluetooth, мобилния нет, мелодиите, снимките. Всяка ОС си има кусурите и сляпото хейтене показва единствено липса на какъвто и да е мисловен процес.

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 МАК

    1 9 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Само се виж какви глупости пишеш - проблеми с безжичната връЗка със снимки и тем подобни !! Пълни посредствени приказки - никакви проблеми с описаното от теб!! Гледай си там бозоида и спри да даваш мнение когато статията е за продукти на епъл!!

    Коментиран от #47

  • 46 МАК

    0 8 Отговор

    До коментар #41 от "До хейтъра мазен":

    Алооо я по леко с тона посредствените ти приказки просто нямат място тука!!мнение 44 казва кратко и ясно точна истина!!можеш да си смениш хапчетата с нови!!
  • 47 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #45 от "МАК":

    Ти пък кой си, че да ми даваш наклон, смешко? Статията била за продукти на Ейпъл - ти дори не може да четеш! Не приемам акъл от онанист като теб, за който в живота няма по-важно от това да си пипа айфона!

    Коментиран от #49, #50

  • 48 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #42 от "Специалист":

    Ти пък не спря да пишеш тъпотии! Ял си бой от някой със Самсунг ли, че постоянно плюеш по тази марка?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 МАК

    0 8 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Прощавай но трябва да си запишеш час на 4 км на Цариградското!! Направо се спуквам от смях с твойте простотий както човека над мен е написал нямаш гащи за айфон !!

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #50 от "МАК":

    Разбира се, че се спукваш от смях, защото си шизофреник пишещ с различни никове! А то всъщност не може и да пишеш де, само неграмотник може да напише "простотиЙ". Ама толкова ти е акъла - всички те видяха какъв палячо си!

    Коментиран от #54

  • 53 МАК

    0 7 Отговор
    Може спокойно и бавно да хванеш главата си и да я насочиш посока отзад защото почваш да ставаш банален.доказваш че си пълен лаик на тема дизелови коли,gsm още други теми. Хайде спирай с Апотеозите ти от посредствени глупости!! Смешен си!!

    Коментиран от #55

  • 54 МАК

    0 7 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    В грешка си само с един ник пиша!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 МАК

    1 4 Отговор
    Еее верно ли тежкар само остава и да сложа РК в номера и ще съм номер 1 . Много се забавлявам с такива като теб!! Това което съм аз и съм постигнал мноого хляб има да ядеш и да учиш!!спри просто да пишеш когато не си компетентен в дадена тема аз така правя където не разбирам не пиша!! Но при теб явно е ментално заболяване да се правиш на разбирач във всичко!! Считай че съм в опозиция на такива като теб!!

    Коментиран от #57

  • 57 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "МАК":

    Единственото, което си постигнал е, че си неграмотен мишкар! Като не щеш да се лекуваш, това си е твой проблем. Аз отивам на море със бензиновата си кола 250 к.с. и ще се снимам със Sony и Samsung, а ти не забравяй да си удариш една докато пипаш айфоня си в дизеловата си печка, след "уморителния и смислен" ден да висиш тук!

    Коментиран от #59

  • 58 Специалист

    4 2 Отговор
    Явно нищо не разбираш от електроника щом харесваш боклуците на самсунг. А по въпроса за боя като гледам само той може да ти помогне, няма проблем обади ми се ще ти отупам пепела.
  • 59 Специалист

    7 4 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    Не слагай боклука на самсунг до Sony, качеството на Sony е на светлинни години пред тях.
  • 60 МАК

    1 5 Отговор
    Понеже голям го вадиш сигурно ламята ти 250 коня е съсипана като сия газифицирал сигурно щот това харчи доста добре !! Няма проблем с мойта печка 3,5-3,7 на 100 нафта при скорост 100 км/ч и не ми дреме .как съм го постигнал друг въпрос и много си върви със айфона бял и колата бяла перфектно!!направо си показа че си комплексар!!
  • 61 Jek

    3 0 Отговор
    Какво се надплювате кой е по-добър. Щом сте си ги купили и са ви взели парите мълчете. Значение има единствено дали върши работа и дали с него може да работите. Всичко друго е шит.
  • 62 СссереМ

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "МАК":

    С тая гладка мозъчна кора едвам си връзва обувките,ти за "ингилизки" му говориш.
  • 63 МАК

    1 3 Отговор
    Напълно възможно!!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 haha

    3 1 Отговор
    iPhone x
    Дисплей самсунг
    Рам самсун
    Флаш диск самсунг
    печелят над 100долара от всеки
    егати iPhone
  • 66 гост

    1 0 Отговор
    За всеки влак си има пътници, аз лично съм имал само SONY и LG , и за щастие до момента съм сменял телефони само защото ми омаляват, а не защото дефектират. Но мой приятели със Самсунг, на всичките им дадоха дефект по време на гаранцията, става въпрос за моделите С2 С4 . Но пък един приятел имаше iphone 6S, и на него се скапа батерията, понеже беше кейър гаранцията им, директно му го смениха. Така че електронита все може да се скапе, все пак Епъл не си проивеждат чиповете специално, в техни супер заводи, а ползват производителите на пазара.
  • 67 ходи се пери

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "MAK":

    Я се осъзнай малко и си измии очичките.... направи ли го, ха сега си изпий хапчетата и в леглото с твоя айфон и да си го навреш там дет и слънце не огрява.

    Коментиран от #69

  • 68 Разум

    0 0 Отговор
    Няма статия, в която ако се споменава Apple и Android устройства, да няма спорове в коментарите. Ядете се и се заяждате като второкласници. Защитавате едните или другите смартфони, сякаш ще ги родили и откърмили. Класическа фенбойщина.
  • 69 МАК

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "ходи се пери":

    Не грешиш ще направиш същото само че със твоята глава, в която има вакуум!!много ти здраве!!
  • 70 гост2

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "MAK":

    7 години бях с айфон 4-ка, не беше крашвала веднъж, взех самсунг ноут миналата година и крашва през 2-3 дни, батерията държи около 30мин видео или интернет.... пълен резил. Струваше около 700 евро.. следващия пак ще бъде айфоне.