Last news in Fakti

22 Февруари, 2012 12:24 1 507 2

Камери в очилата на US полицаите

  • looxcie-
  • taser international-
  • axon flex-
  • oakley-
  • flak jacket

Компанията Looxcie, известна с производството си на ултракомпактни камериq обедини усилията си с Taser International за създаването на персонални камери за американските полицаи. Резултатът от това сътрудничество се нарича Axon Flex.

Устройството представлява миниатюрна камера, която се интегрира в очилата Oakley, които носят щатските ченгета. Камерата снима и предава информация в реално време и ще помогне да се избегнат неправомерни действия от страна на полицията.
 
Axon Flex е специално разработена за интегриране в слънцезащитните очила Oakley Flak Jacket, а цената на устройството е $700. Разработчиците на Axon Flex са предвидили и алтернативни варианти за закрепване на устройството, като едно от тях е на пагона на униформата.
 
Контролерът на камерата разполага с акумулаторна батерия, която издържа 12 часа с едно зареждане. Axon Flex има свръх чувствителен сензор, благодарение на който устройството снима добре и при слабо осветление.
 
Компактният Axon Flex тежи само 15 грама, а за него е разработено и специално приложение. То дава възможност на камерата да се включва чрез bluetooth към смартфони, работещи с операционни системи  Android или iOS.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Маринов

    0 0 Отговор
    Да сложат на нашите катаджии :)
  • 2 Ivan

    0 0 Отговор
    Няма да ги слагат,не им е удобно! ;)