Last news in Fakti

2 Август, 2018 13:16 10 116 26

"Калашников" щял да продава новото ИЖ свободно

  • иж-
  • калашников-
  • кортеж-
  • мотоциклет

Мотоциклетът за почетния ескорт на руския президент, разработван от концерна "Калашников", ще се продава на всички желаещи, включително и в чужбина. Серийната версия ще излезе на пазара не под марката Aurus като автомобилите от проекта "Кортеж", а под познатия от времената на СССР бранд ИЖ, обяви шефът на държавната корпорация "Ростех" Сергей Чемезов, цитиран от ТАСС.

"Все още не е ясно дали мотоциклетът ще повтаря "кортежния". В него обаче със сигурност ще бъдат приложени дизайнерските и технически решения от проекта "Кортеж", казва Чемезов.

Концернът "Калашников" представи концепцията си за тежък мотоциклет за представителни нужди миналата година. Според официалната информация прототипът има боксерен двигател с мощност 150 к.с., който му позволява да ускорява от 0 до 100 за 3.5 сек. и да развива 250 км/ч, макар че мнозина се усъмниха в обявените динамични характеристики заради теглото от 510 кг.

До момента от "Калашников" са публикували единствено рекламно клипче, посветено на новото ИЖ. От представянето на мотоциклета пред президента Путин и други официални лица никой не само не е тествал прототипа, а и не го е виждал.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тихомир

    26 13 Отговор
    Имам съсед, който още кара едно ИЖе от 70-те години. Има и Кавасаки и Хонда (той е побъркан на тема мотори), обаче няколко пъти ми е казвал, че най- му е кеф да кара ИЖето. Имал друго усещане ми е казвал, чувствал се тежкар :)
  • 2 Пешеход

    14 9 Отговор
    Брутално!
  • 3 123456

    17 4 Отговор
    пластмасат ми идва в повече

    Коментиран от #4, #5

  • 4 654321

    27 4 Отговор

    До коментар #3 от "123456":

    Не е пластмаса, броня е! В нея са вградени 2бр. АК-7,62 и един ПТУР с боеприпасите. Затова тежи 510кг.
  • 5 510 КИИЛАА ПЛАСТМАСА КЪДЕЕ

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "123456":

    СИ ВИЖДАЛ ТЪЙ КОМПАКТНО.?;??
  • 6 Брат ми

    19 30 Отговор
    Руски боклук,един телевизор нямат като хората.Да не говорим за компютри и телефони и коли и т.н.
  • 7 Kcaniba

    10 7 Отговор
    Дзверо!!!
  • 8 гост

    7 4 Отговор
    Доста високо тегло. Другото интересно е къде му е точно радиатора, понеже за подобно обвиване в спойлери и капаци трябва доста масивен радиатор, за да охлажда този голям двигател, а радиатор не се вижда от клипа. После какъв е този двигател, който има 150кс, трябва да е 2х.кубика и поне 4цилиндров. На БМВ двигателите нямат подобна мощност, явно руснаците са му хванали цаката за разлика от немците. По-реалистичен вариант е да са направили нещо, което след няколко километра ще прегрее или ще ти пържи чатала, някой коментира ли какъв резервар трябва да има такъв мотор с голям двигател, при разход над 10л. на 100км? Или са го планували да зарежда на всеки 200км.

    Коментиран от #10, #23

  • 9 Само питам

    16 6 Отговор
    Дали нощните хиени на джуденцето ще се качат на тях и ще за хвърлят западните байкове?
  • 10 ЯВноо НЕ ЗНАЕШ ЧЕ 90'/" ОТ

    7 8 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    БОКСЕРНИТЕ ДВИГАТЕЛИ СА С ВЪЗДУШНО ОХЛАЖДАНЕ.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "ЯВноо НЕ ЗНАЕШ ЧЕ 90'/" ОТ":

    А ти явно си ги виждал само на снимка , та си въобразяваш , че тия облечени отвсякъде цилиндри могат да се охлаждат въздушно !!
  • 12 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "ЯВноо НЕ ЗНАЕШ ЧЕ 90'/" ОТ":

    То ако беше толкова проста работа , БМВ нямаше да минат на четири цилиндров редови мотор в новите модели или ще кажеш , че рашъните могат и знаят повече за моторите от тях , а ?? Това ще е , гаранция , хахахах !!

    Коментиран от #15

  • 13 без аналог

    13 5 Отговор
    направо ще се избиват да го купуват тоя грозобойник . Освен на Путин рокерите , едва ли има 20-30 души в света , които ще прежалят баснословната сума за тоя урод , който вероятно ще е постоянно счупен и прегрял
  • 14 стоян

    6 1 Отговор
    Ама той е само на картинка и никой не го е виждал =тогава защо коментирате нещо в бъдеще време което няма да се случи а е само реклама за самочувствие на руснаците че са велики
  • 15 МИ ТО ИВАШЕ ПО ДИСКАВЪРИ ФИЛМ

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    ЗА ПЪТЕЩЕСТВИЕ НА ЕДИН АНГЛИЙСКИ АКТЬОР ПРЕЗ ЦЯЛА РУСИЯ С БМВ МОТОР ТООЧЧНО С ДВИГАТЕЛ КЪТ ТВОЯ. НА СЯКА РУСКА ПАЛАНКА ТЪРСЕХА РУСКИ ГАРАЖНИ МАЙСТОРИ ДА ГО ОПРАЯТ. СЕ НЕЩО МУ СТААШЕ.
  • 16 ogi

    5 1 Отговор
    Дано успеят да запалят двигателя, че с ладата видяха зор. Добре че няма врати та товарищ Путин а го яхне без проблем.
  • 17 ннн

    4 3 Отговор
    Браво на братушките, айде сега "нощните вълци" да заменят краварските харлита, фашистките бмв-та и самурайските хонди за това чудо на техниката и да го рекламират из европата:)
  • 18 Бесен Язовец

    7 1 Отговор
    510 кг ? Представям си каква маневреност и управляемост ще има този слон из градските улици и да развиеш добра скорост си трябва малко по мощен двигател, а когато развиеш ще можеш рязко да спреш само ако го хакнеш в някой тухлен дувар !!
  • 19 СЕСЕСЕРЕЦ

    7 4 Отговор
    Тези пак нарисуваха нещо безаналогово .
  • 20 СТАРОТО

    9 2 Отговор
    стига с този автомат"калашников"-И децата вече знят,че този автомат е създаден от германеца Хуго Шмайзер!!! А Тавариш Калашников с образование до седми клас не е можел да работи дори със сметачна линийка !!!
  • 21 deadman1488

    2 5 Отговор
    бах му и макята на мотора SSupeeer мотор4енце
  • 22 Шаран БГ

    5 2 Отговор
    Аз пък съм гордо българче юначно!!! Станах моторджия преди 50 лазарника, като изпитя го издържах на връх Връбница със мотоциклет "БАЛКАН - 250" !! Каската си бе шлем на танкист, а на краката и под ризата навивахме вестник " Работническо дело" - тъкмо заглавието му от черен доби червен цвят. Чудесно пазеше от мразовития вятър . Сега какво знаете - Кавазаки, Сузуки, БМВ , ИЖ, Урал, ЧЗ и прочие дзверове... Какви шлемовеа, какви костюми - на космонавти !? Ама карат като ненормални и после плачат - " Трепят ни като мухи"........Какво не Ви харесва в ИЖ-ока - руска машина. Сигурно пали и на минус 30 градуса и гори 15-20 на сто, ама те вози от Европа чак в Азия и обратно. Нали им върши работа ? Вие си чешете язиците и пръстите...........
  • 23 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    И кой кортеж пътува 200 километра? Този ескорт е само за представителни нужди. По тази логика нашата гвардейска част трябва да смени ботушите с маратонки за да може да тича пред Тиквата до Брюксел.
  • 24 grigor

    0 0 Отговор
    Ruski variyant na DKV AMA malko po tejak i malko zakasnel 80 godini....da jiveye KGB.... VSİÇKO KRADEM...NYAMA PROŞKA....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Simson

    1 0 Отговор
    Единствената причина поради която в днешно време някой би си взел руски мотор е носталгиата и външния вид, този нито може да се асоциира със класическите ИЖ камоли пък да се сравнява със японската техника. Ако искаха да пробият на пазара да бяха пуснали класически модернизирани мотори както например Triumph Bonevile, Yamaha scr950, Suzuki sr400 и много други модели.