2 638 5

Манекените за краш тестове стават все по-дебели

Манекените за краш тестове стават все по-дебели
Радослав Славчев

Интересна новост, която за първи път започва да се въвежда в САЩ е, че манекените, които се поставят в автомобилите, участващи в краш тест са все по-масивни. Изменението се налага заради изследване на Калифорнийския университет, от което става ясно, че 78% от хората в САЩ страдат от наднормено тегло.

По-дебелите хора са изложени на по-голям риск при евентуална катастрофа, защото наднорменото им тегло не се отчита от автомобилните производители и системите за безопасност не са достатъчно надеждни за такива хора.

Поради тази причина, от Мичиганския университет, съвместно с компанията Humanetic, разработват манекен за краш тестове, който не тежи колкото стандартните манекени (50 кг.), а цели 122 килограма.

Направен е и втори прототип, на възрастна жена, който е с изменена структура и с маса от 70 килограма. Все още не е известно кога новите дебели манекени ще постъпят като опитни образци по време на краш тестове.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Таня
  Отговор
  1 14:06  22.08.18
  Нормално. В САЩ огромна част от хората са свине.

  Коментиран от #2, #5

 • Иванов
  Отговор
  2 22:48  22.08.18

  До коментар #1 от "Таня":

  Освиниха са се след като спряха пушенето на тютюн. А го спряха защото техните концерни пакетираха чиста химия в цигарените кутии. Истинският, натурален тютюн Басма, не само, че не убива, но в умерени количества е и полезен. За американските тютюни не мога да кажа същото. Наднорменото тегло, обаче е по вредно и от тях.
 • Иванов
  Отговор
  3 22:53  22.08.18
  А държавната политика е да не се пуши за да не боледуват и да работят, работят, работят, докато пукнат на работното си място. Е в такива държави, не е срамно да си престъпник!)
 • ХА ХА ХА
  Отговор
  4 12:48  23.08.18
  Не само манекените за краш тестове. Забелязали ли ли сте как растат и обувките, дрехите?
 • Хаха
  Отговор
  5 12:53  23.08.18

  До коментар #1 от "Таня":

  Свине, ама не плащат 2,60 за бензин с вода, нито на 2 пъти гражданска отговорност. Защото в Тексас тръгват с пушките и колтовете и избиват "властта" наред!

Напиши коментар:


Публикувай