15 Октомври, 2018 14:26 8 117 12

Scania ефектно пенсионира четвъртата си генерация

  • scania-
  • камиони-
  • четвърта генерация
Scania ефектно пенсионира четвъртата си генерация - 1

Камионите Scania от четвърто поколение се произвеждат повече от 20 години. Те се появяват на бял свят през 1996-а. Миналата година скандинавската марка представи петото си поколение, което веднага спечели титлата "Международен камион на годината 2017".

Сега от Scania направиха последните бройки от предходното четвърто поколение и ефектно ги изпратиха в пенсия. Последната серия от 100 камиона се нарича Black Griffin и е предназначена за Русия. Последната партида се отличава с интересна украса по черните кабини, наподобяваща сребърни пера.

Scania ефектно пенсионира четвъртата си генерация

В кабината има дървени вложки и тапицерия от алкантара, която е съшита със сребърни декоративни шевове. Към всеки влекач е монтиран специален iPad, на който е инсталирано приложението Scania Fleet. Последното определя местоположението и оценява стила на шофиране.

На задната част на таблета има юбилейна табела с номера от партидата. Иначе, технически "прощалната" Scania не се отличава от стандартните си събратя. Тя е оборудвана с 13-литров двигател с мощност 400 конски сили и с роботизирана скоростна кутия Opticruise. Моторът отговаря на стандарта Euro 5.

Scania ефектно пенсионира четвъртата си генерация


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    17 21 Отговор
    Малко шарения за сметка на двигател вече забранен в Европа , който иначе трябва да изхвърлят !! Добре , че е " напредналата" Русия , че да си изчистят складовете , хахах !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Цеко сифоня

    15 12 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Чупиш тъпомера.

    Коментиран от #5

  • 3 ХА ХА

    25 1 Отговор
    ХА ХА гостенино да ти го поставя начелото и,сега да ти обясня че, стандарт euro 5 е без ограничение за цяла европа.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 гост

    7 19 Отговор

    До коментар #3 от "ХА ХА":

    Постави си го на твоето като вденеш , че употреба и ПРОДАЖБА на НОВИ автомобили и камиони са неща различни като Земята и Луната , ама нормално за русконадупени !!!
  • 5 гост

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Цеко сифоня":

    Не , ти чупя илюзиите на тъпите , дето не знаят на кой свят са , та камо ли за какво става въпрос !!
  • 6 гост

    8 20 Отговор

    До коментар #3 от "ХА ХА":

    И понеже съм сигурен , че не можеш да вденеш , да ти обясня !!! С влизането в сила на ВСЕКИ нов стандарт за емисии , предишните стандарти стават ЗАБРАНЕНИ за продажба на НОВИ автомобили и камиони в ЕС , но не и във "високотехнологичните" страни от третия свят , каквато в случая се явява твоята "любимка" , Матросов набеден !!
  • 7 Гост

    3 4 Отговор
    Голяма новина!!! Ако не е от Русия-ще,ще,ще,някога в бъдещето ама не е сигурно! То е за Русия! Важното е да се говори за Русия!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Guest

    4 0 Отговор
    В Русия поради състава на дизеловото гориво не може да се използва стандарта евро 6. Там имат заводи за сглобяване на камиони Скания, Волво, Рено и Мерцедес/ чрез Камаз/. Всички те продават в Русия евро 5.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    Еми да де , нали това казах , "напредналата" Русия , хахахха !!! Само си забравил да уточниш , че тия "сглобяваните" стават за продажба само в Азия , щото нито в ЕС , нито в САЩ могат да припарят !! То не че има какво да караш от Русия в Европа , хахахх , щото петролчето обикновено го карат с кораби , а пък то друго няма !!
  • 11 Незнакомов

    1 0 Отговор
    По добре 100 скании с евро 5 отколкото 100 камаза с азио 1.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.