Last news in Fakti

20 Март, 2012 14:01 2 176 1

Твърд диск с обем 60 терабайта

  • seagate-
  • хард диск

 

Компанията Seagate продължава със своите опити за увеличаване обема на носителите на информация в компютрите. Последните й разработки позволяват да се направи прогноза, че през следващите осем години харддисковете ще разполагат с до 60 терабайта памет.
 
Това десетократно увеличаване на обема им се базира на нова пластина, която се явява основа на бъдещите харддискове. Според данни от Seagate плътността на запис е един терабит на квадратен инч. В сравнение със сегашните твърди дискове разликата се изчислява на 55% в полза на новата технология.
 
През 2020 година стандартните 3.5-инчови хард дискове ще могат да събират не 3, а 60 терабайта памет. 2.5-инчовите ноутбук дискове също ще се променят, като благодарение на нововъведението на Seagate обемът им ще нарастне до 20 терабайта.
 
От компанията производител на иновационната пластина отказаха коментари относно цената на новите продукти. На този етап от не се споменават други технологични особености на тяхното изобретение. Единствено се казва, че самият запис ще се осъществява с помощта на специалин лазер, нагряващ магнитната пластина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветомир Попов

    0 0 Отговор