1 354 3

Volvo се цели в напълно автономни коли

Volvo се цели в напълно автономни коли

Volvo Cars и Luminar – водещата стартъп компания в областта на разработването на технологии за автономни превозни средства, демонстрират най-модерната сензорна технология LiDAR по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис Automobility LA 2018. Разработването на LiDAR технологията, която използва импулсни лазерни сигнали, за да засича обекти, е изключително важен елемент от създаването на безопасни автономни автомобили.

Иновацията позволява на автономните коли да се управляват безопасно в натоварени трафик ситуации и да възприемат сигнали на дълги разстояния и при по-високи скорости. Технологии като LiDAR могат да помогнат на Volvo Cars да превърне в реалност визията си за автономното пътуване, представена с концепцията 360с по-рано тази година.

Разработването на модерната технология LiDAR е един от многото начини, по които Volvo Cars работи съвместно с партньорите си за безопасното представяне на напълно автономни автомобили. Новите възможности за възприемане на сигнали, разработвани съвместно от Luminar и Volvo Cars, позволяват на системата в автомобила да разпознава различни позиции на човешкото тяло в детайли, включително да различи краката от ръцете – нещо, което досега не е било възможно с такъв тип сензори. Технологията ще може да засича обекти на разстояние до 250 м – обхват, много по-голям от всяка друга настояща LiDAR технология.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сектант
  Отговор
  1 11:40  29.11.18
  дачия се целят във волво значи и само като стане готово ще пуснат 20 пъти по евтин логан с автономност ниво 5
 • Жигула
  Отговор
  2 19:18  29.11.18
  Значи може докато седиш на шофьорското място да си пиеш ракия и до теб готина мацка да ти свири.
 • Димов
  Отговор
  3 10:24  30.11.18
  Една клемичка да се окисли и да не даде контакт, и ойде коня у ряката.

Напиши коментар:


Публикувай