Last news in Fakti

23 Март, 2012 12:59 6 352 10

Влак с цвета на Ferrari развива 360 км/ч

  • ferrari-
  • ntv-
  • лука кордеро ди монтецемоло

 

Марката Ferrari все повече разширява полето си на действие, представяйки всевъзможни джаджи и превозни средства, различни от техните суперавтомобили. Последната област, в която Скудерията има макар и косвено участие, е железопътният транспорт.
Този месец по релсите из Европа тръгнаха новите високоскоростни влакове на компанията NTV, чийто президент е Лука Кордеро ди Монтецемоло - шефът на Ferrari. Влаковете са наречени Italo и са боядисани изцяло в червено. Те ще кръстосват пътищата в Италия, Германия и Австрия.
Вагоните разполагат с кожени кресла, безжичен интернет и специални места за релакс. В "Червените стрели" има още киносалон и ресторант, предлагащ традиционна италианска кухня. Вагоните са построени от френската компания Alstom. Максималната скорост, която влакът Italo може да развие, е 360 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PlimP

    1 8 Отговор
    хе хе, чудо голямо, смешници, TGV е достигнал макс. скорост от 380км/ч през февруари 81-ва, тея горди, 2012-та цели 360км/ч :D
  • 2 NO ONE

    9 0 Отговор
    Кога и тук ще има такава електричка :)
  • 3 Ахол

    12 1 Отговор
    влака на ихтиман за бургас дига 30-40 при ясно време ве ей уаааааааааааааа. каде отиваш ти мое би.
  • 4 пуф паф

    0 3 Отговор
    "Те ще кръстосват пътищата в Италия, Германия и Австрия." Ама само по асфалтирани пътища ли ще кръстосват или могат и офроуд
  • 5 cekata

    3 0 Отговор
    Къде са хората , къде сме ниййй аборигените.
  • 6 Петър Петров

    3 1 Отговор
    Ехе то влака е по бърз от леките автомобили Ferrari...
  • 7 LADA Power

    1 4 Отговор
    от PlimP: хе хе, чудо голямо, смешници, TGV е достигнал макс. скорост от 380км/ч през февруари 81-ва i сигурно след това се е разглобил и никога повече не са го сглобили. ХА ХА ХА

    Коментиран от #9

  • 8 да да

    2 0 Отговор
    да така е след това сглобиха през 2007ма TGV което разви скорост от 574.8 km/h. Рекорда и до ден днескашен е на французите
  • 9 PlimP

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "LADA Power":

    7, с лада ли го бъркаш, неграмотен си и уста, французите са си мастър в строенето на високоскоростни влакове от край време, забавлявай се с ладето и спри да се излагаш, като първата кифла, аз като прост човек, чета книжки от време навреме, ей така колкото да не ми изсъхне мозъкът, продължавай да се развиваш в същата посока на където си я подкарал ;)
  • 10 Венцеслав Иванков

    0 0 Отговор
    Няма влакове в Европа които да се движат със скорост по- висока от 300км/ч!!! Масово се придвижват с 200км/ч! Рекорда за релсов влак е на франсетата с TGV, а японците с техния Маглев достигат скорост от 581км/ч през 2003г.