3 088 3

LG и Microsoft готвят автомобилна революция

LG и Microsoft готвят автомобилна революция

И LG, и Microsoft имат своите интереси в бизнеса с автономни транспортни средства и поради тази причина и двете компании вече имат в арсенала си доста интересни разработки по това направление.

LG разполага с цифрова платформа за автономно управление на автомобили, а Microsoft - с достатъчно добре развит изкуствен интелект и платформа за "облачно" съхранение на данни Microsoft Azure.

LG и Microsoft готвят автомобилна революция

Обединявайки тези технологии, двете компании искат да създадат истински умни автомобили, като това да стане във възможно най-кратки срокове. Изкуственият интелект ще участва в анализа на данни от камерите, датчиците и сензорите и ще следи за състоянието на водача.

Всички тези данни ще се съхраняват в облак с помощта на Azure Data Box за последващ анализ. Според двете водещи технологични компании, с иновацията от обединяването на технологиите, автомобилите ще могат да се самообучават с до 100 пъти по-бързи темпове.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

 • Сбогом на класическия Skype

  Сбогом на класическия Skype

  Жизненият цикъл на всеки програмен продукт е ограничен. Но в някои случаи ползвателите не желаят да се отказват от популярни приложения и програми. ...
  5.02.2019
  5 006
  15
 • Ултрашироки монитори от LG

  Ултрашироки монитори от LG

  По време на предстоящото в началото на следващата година изложение CES 2019, корейците от LG ще покажат свръхнеобичаен монитор. Иновацията се нарича ...
  26.12.2018
  3 426
  5
 • Microsoft ще помага на Volkswagen да стане като Tesla

  Microsoft ще помага на Volkswagen да стане като Tesla

  Volkswagen AG и Microsoft подписаха договор за стратегическо партньорство, в рамките на което ще бъде създадена най-голямата цифрова екосистема в ...
  1.10.2018
  2 965
  13

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Димов
  Отговор
  1 17:26  13.01.19
  Ама ей ся гост и агитка ще влязат, ще им кажат на тия, че Тесла са намбър лан, и те ще се откажат да правят каквото и да било.
 • Jack Bauer
  Отговор
  2 13:38  14.01.19
  Microsoft направиха "революция" в Nokia, а сега и в LG.
 • Емил
  Отговор
  3 11:13  07.05.19
  Проблемът на т.н. изкуствен интелект е, че хората, които карат автомобили искат те да докажат своя интелект, а не да бъдат возени като товар без мозък.

Напиши коментар:


Публикувай