Last news in Fakti

18 Януари, 2019 12:13 5 385 35

Tesla изтегля Model S

  • tesla-
  • takata-
  • model s-
  • отзоваване-
  • сервизна кампания-
  • сервизна акция

14 123 електрически седана Model S, продадени в Китай, ще трябва да посетят сервизните центрове на Tesla за отстраняване на възможна неизправност в еърбеговете. Кампанията засяга всички коли, произведени между 4 февруари 2014 и 9 декември 2016 г., съобщава сайтът на китайското Държавно управление за регулиране на пазара.

Въздушните възглавници на тези автомобили съдържат някои компоненти, произведени от фалиралата японска компания Takata. Според съобщението на държавния регулатор те са оборудвани с газогенератор на основата на амониев нитрат без изсушител, който може да се пръсне на парчета и на нарани пътниците.

Опасните еърбегове на всички засегнати електромобили ще бъдат сменени за сметка на Tesla Motors. Калифорнийската компания става поредният потърпевш от дефектната продукция на Takata, която предизвика най-мащабното отзоваване на автомобили в историята на индустрията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    33 34 Отговор
    Стига сте ни навирали в очите тоя таралясник.

    Коментиран от #4, #25

  • 2 госТ

    17 17 Отговор
    Същата тази Таката причини същото и на Форд.Тогава всички оплюха Форд.Сега някой ще оплюе ле Тесла?

    Коментиран от #19

  • 3 Халил

    14 20 Отговор
    Най-накрая една добра новина свързана с Тесла моторс

    Коментиран от #31

  • 4 гост

    21 23 Отговор

    До коментар #1 от "NikNay":

    Да ,вместо да ни навирате в очите най-напредналата кола правена някога ,по-добре ни дайте Лада от миналия век ,за да се върнем към спомените на руската тенекия на 4 колела :/

    Коментиран от #6, #8, #14, #21

  • 5 Driving pleasure

    12 34 Отговор
    Тèсла са боклуци. Аз от кога ви го повтарям? За нищо не стават. Наркомана Мъске знаел за този дефект, но понеже е бил напушен и не знае какво прави е пуснал продукцията. Бензинката е топ технология и там такова нещо не може да се случи.

    Коментиран от #7, #9, #32

  • 6 NikNay

    18 18 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Не съм сигурен, че най-напредналата кола може да издържи 30 години на нашите пътища и да носи товар колкото една Лада модел 1985
  • 7 AUDI

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Driving pleasure":

    Питай Тойота и Форд дали на бензиновите ,че и на дизеловите - колко проблеми създаде Таката ...не че хваля ток-а
  • 8 Driving pleasure

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Аааа някакъв хомосексуалист ми ползва ника!!! Много тъпо ви се получава другаре електричари! Явно копате дъното вече и нямате аргументация за нищо! За съжаление не виждам опция за регистрация на ник така че явно ще бъда обект на злонамерени нападки от еко-терористи и друг олигофренясал планктон!
  • 9 Driving pleasure

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Driving pleasure":

    Публикувано във факти.бг: Аааа някакъв хомосексуалист ми ползва ника!!! Много тъпо ви се получава другаре електричари! Явно копате дъното вече и нямате аргументация за нищо! За съжаление не виждам опция за регистрация на ник така че явно ще бъда обект на злонамерени нападки от еко-терористи и друг олигофренясал планктон! (Сори сега е насочено към правилния)
  • 10 Driving pleasure

    7 14 Отговор
    А да попитам - Китайците са накарали Друсаното африканче да смени възглавниците на т'слата защото са опасни... ама между 4 февруари 2014 и 9 декември 2016 Светията не е ли продавал други Ес-ки в други държави със същите тези опасни възглавници? Той няма ли САМ да си ги изтеги за ремонт?! Или викате той спирачките не проверява та ще му пука за въздушна възглавница след като никой не го е натиснал за това! Да съм споменавал къв кочак е Тесла?!! ЗА пари Илончо е готов на всичко!
  • 11 Driving pleasure

    9 17 Отговор
    "По данни на Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) през 2018 г. средният пробег с едно зареждане на електрически превозни средства по света е бил 200 км (125 мили)"... КО СТАНА ВААА... де хи илядите километри с 5 минути зареждане :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

    Коментиран от #12

  • 12 NikNay

    10 10 Отговор

    До коментар #11 от "Driving pleasure":

    Има ги във филмите на Спилбърг, Лукас и Кубрик.
  • 13 AUDI

    10 6 Отговор
    Издухали сте се всичките покрай тия ел.коли . Кой колко минава , кой какво и не знам си що. Пичове вземете се стегнете вече , все едно всяка втора кола е ел. или пък некой през ръцете ви бие да ги купувате.Спокойно или ще си дойде момента всички да са ел. което няма да е скоро , или няма да стане. Тука някои инфаркти получават като видят новина за ел, кола :D:D:D честно по-сериозно

    Коментиран от #15

  • 14 835

    14 14 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Съвсем нормално е русофилите да се пръскат от яд ,защото САЩ са най-напред във всяка една сфера ,а руснаците дори още един автомобил немогат да направят.Няма да забравя преди няколко години ,дето Путин показа на едно изложение ,новата Лада Веста и колата не искаше да запали ,а успя да даде искра чак на 4-тия или 5-тия път.На всичкото отгоре и багажникът й дори не се отваряше от първия път.А бе страшна комедия са руснаците.Такава им е цялата работа.Откъм инжинерни познания са кръгла нула.

    Коментиран от #22

  • 15 Driving pleasure

    7 10 Отговор

    До коментар #13 от "AUDI":

    "или пък некой през ръцете ви бие" - дефакто така се получава, все повече забрани за ДВГ и все повече бонуси, от данъците, които плащам, за ЕВ. Да престанат с тия щуротии и ако искат да си карат и ютиите тогава все ми е тая! Ама докато има откровени репресии вече срещу ДВГ ще съм контра на тая простотия!

    Коментиран от #16

  • 16 AUDI

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "Driving pleasure":

    Данъци плащаш в България за EV??? забрани за двг в България?! Пич споко бе :) има време , а и в Европа забраните не са чак "репресии".

    Коментиран от #17

  • 17 Driving pleasure

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "AUDI":

    Дори и в БГ да - макар и в нищожна все още степен, но неплащането на данъци и безплатното паркиране са си привилегия и вид ощетяване. И да в Европа си е репресия - могат дазабранят влизането на всякакви видове МПС в центъра и това е най-добрия вариант, тогава каквото за всички такова и за гол хасан има равнопоставеност... а и реална еко-полза!

    Коментиран от #24

  • 18 ел фен

    8 9 Отговор
    Като заговорихте за ел. коли, да ви разкажа как пътувах до Пловдив и обратно с новия Нисан Лийф 2019, под наем от Спарк. Първоначално си карах нормално със 120-130км, обаче бързо усетих, че няма да стигна до Пловдив, а уж има пробег от 260км. Навръщане, заради наклона, през половината време карах с 80км, защото ме беше шубе да не ме остави колата по средата на пътя. Няма нието една зарядна между Пловдив и София! Иначе колата е совалка, тъпкана с компютри, но пробега...

    Коментиран от #33

  • 19 гост

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "госТ":

    И за какво да плюят компанията, която подменя дефектните части за собственна сметка? Когато казаха, че намалят субсидиите наполовина от същата компания потвърдиха, че ще компенсират всички заявили кола и те няма да платят повече от преди субсидиите.
    Виж какви ги вършат другите производители и защо след като Таката фалира и години наред се знае за проблемите им възглавници още има смъртни случаи заради тях на компании, които не са подменили всички еърбегове.

    Коментиран от #20, #34

  • 20 Driving pleasure

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Попитах от 4 февруари 2014 до 9 декември 2016 само за Китай възглавниците ли са били от Таката? Само в Китай ли е продвал Светията?! за този период има 80-90 хил коли продадени малко ще ти е трудно да ме убедиш, че сега не пести, а за всеки пазар е ползвал различни въздушни възглавници ;)
  • 21 Random

    10 10 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Кое й е най-напредналото бе? Миксери има отпреди ДВГ, да не говорим че след 5 години теслата ще е за боклука щото ще се е разпаднала и батериите й ще държат 1км, не повече.

    Коментиран от #23

  • 22 Random

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "835":

    Това за което говориш се случи с Гранта, която струва 10000лв, това естествено е нормално за цената, проблемът е че теслата струва 100000лв...
  • 23 каскет с каскет

    11 9 Отговор

    До коментар #21 от "Random":

    Щяла да издъхне батерията.Колко жалък и отчаян каскет си.От Тесла дават гаранция на батерията 8 години и до това време ще ти я сменят ,ако нещо се случи или заряда падне.След това вече батериите ще струват доста евтино.Чудя се как може да има такива завистливи и злобни русоиди като тебе.Тесла безспорно са направили за хората най-технологичната и спестяваща кола ,която е бъдещето при автомобилите ,а той каскета му мазен ни обеснява ,как не става за нищо.И то заради едната злоба ,понеже твойте руски господари още са на ниво Ладa за по 10 хиляди лева ,които даже не палят на изложенията и това им е предела.Виждаш ли колко са дребни руснаците във всяко едно отношение ,а ти ги буташ при големите ? Сравнявай руското ниво с Филипините ,но не го прави с най-технологичната и развита страна САЩ.

    Коментиран от #26, #29

  • 24 AUDI

    9 6 Отговор

    До коментар #17 от "Driving pleasure":

    ДА но още е твърде рано дори и да се плюят електричките. Не можеш да отречеш че за градски условия са един път. Дори и 100км пробег да има ще я зареждаш макс 2пъти в седмицата. За извънградско е ясно. Факт е и че тука на нашите ширини ще трябват поне 2пъти повече години да се убедят хората ,че ел.колите са добри (ако изобщо се стигне до масово закупуване). Майната му не се нервирай толкова за нещо което още не станало или евентуално ще стане :)

    Коментиран от #27, #28, #30

  • 25 Бай Тошо

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "NikNay":

    Имаш предвид твоя голф 2, че е таракясник.
  • 26 Зорлем

    8 4 Отговор

    До коментар #23 от "каскет с каскет":

    8 години, но за 70% от капацитета на батерията (за Модел 3). Гаранцията на цялата кола е 80 хил. км. (50 хил. мили).
  • 27 Зорлем

    7 6 Отговор

    До коментар #24 от "AUDI":

    При цените, на които ги продават, таксиджия да си пак трудно ще навъртиш достатъчно километри, че да има икономически смисъл от електричката.
  • 28 Язе

    8 5 Отговор

    До коментар #24 от "AUDI":

    Студено време,40-70км на ден дали ще я зареждам два пъти седмично?
  • 29 Антиелектрика

    11 7 Отговор

    До коментар #23 от "каскет с каскет":

    Ех какъв патос, какъв плам, каква непримирима борбеност срещу врага. Сигурен съм, че би станал чудесен комсомолски секретар от теб. Доста елементарно разсъждение е да обвиняваш в русофилство хората, които не харесват миксерите. Но такъв многоников трол като теб, как ли да го проумее?
  • 30 Антиелектрика

    9 8 Отговор

    До коментар #24 от "AUDI":

    Как ще е рано да се плюят електричките като ги има още от 1836 година? Всеки си има право на мнение и на част от нас е, че електричките не са по-удачни от ДВГ. То със забрани и диктатура едва ли може да се харесват миксерите.
  • 31 осведомен

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Халил":

    Не смеете да споменете за 13 % срив на акциите и7% съкращения в теслата хахахахаха козяцииииии копрайм с електрокара

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 mediator37

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "ел фен":

    Трябваше да си вземеш една кофа килоампери за всеки случай и газ (напрежение) до ламарината.
  • 34 ФауВе

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Публикувано във факти.бг: И за какво да плюят компанията, която подменя дефектните части за собственна сметка? И Форд направиха същото пак за своя сметка ама ти се съдра да ги плюеш.Ся си много извисен.
  • 35 Язе

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "осведомен":

    Недей така защото ще докараш инфаркт на госта.По-добре 13 коментара като във всеки вдигаш по един процент.