Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 11:44 27 656 81

Най-добрите гуми за екстремна зима

  • зимни гуми-
  • тест
Най-добрите гуми за екстремна зима - 1

Времето за смяна на летните гуми със зимни наближава, а за онези от нас, на които им предстои покупка на зимни гуми, тестът на "За рулем" може да е от полза. Руснаците изпробват гуми с размер 195/65 R15, като сред всички 17 участващи марки най-много се открояват четири - Nokian Hakkapeliitta R3, Continental VikingContact 7, Pirelli Ice Zero FR и Hankook Winter i*cept iZ²

Лед


Тестовете са направени на сняг, лед и на изчистен асфалт при температура на въздуха от минус десет градуса по Целзий с автомобил Skoda Octavia. При тестовете на лед се мери ускорение от 0 до 30 км/ч и спиране до 0 км/ч. след това, както и странично поднасяне на лед. Там най-добре се представят Continental VikingContact 7 и Nokian Hakkapeliitta R3.

Сняг

Най-добрите гуми за екстремна зима


При ускорение на сняг Nokian са безспорният лидер, но при спирането на сняг първата позиция е за Pirelli Ice Zero FR. Много добре се представят и зимните гуми на Hankook. В крайното класиране обаче първи са Continental, следвани от зимните гуми на Nokian. Hankook.

Асфалт

Най-добрите гуми за екстремна зима


На изчистена настилка специалистите отчитат и факторът шум. Там лидерите са обичайните заподозрени, а подреждането е Continental, Hankook и Nokian. При ускорение, спиране и поднасяне на сух студен асфалт, подреждането е Continental, Pirelli и Nokian, а на мокър - Nokian, Continental и Pirelli.

Крайният резултат след теста на екстремно зимни гуми на "За рулем" е следният:


1. Continental VikingContact 7 (935 точки)
2. Nokian Hakkapeliitta R3 (933 точки)
3. Hankook Winter i*cept iZ² (912 точки)
3. Pirelli Ice Zero FR (912 точки)

Най-добрите гуми за екстремна зима


Поставете оценка:
Оценка 3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    41 9 Отговор
    Не виждам Michelin. Защо ли?

    Коментиран от #28, #35

  • 2 Гоуст

    56 7 Отговор
    Нищо ново. Континентал от доста години правят най-добрите зимни гуми. Проблемът е, че това е класация за тъй наречените "северни" зимни гуми(Русия, Скандинавски страни). А в Северна България, където може зимата да е по-студена и с повече сняг , хората нямат пари и за съжаление не могат да си позволят нито една от четирите изброени гуми.

    Коментиран от #5

  • 3 гощо

    26 42 Отговор
    Рикен баце! Сръпски,дъщерна на Мишелин! Ефтини,меки,лепят супер! Идеални за нашите възможности!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЪРП

    70 25 Отговор

    До коментар #2 от "Гоуст":

    ДОСТА ДОБЪР КОМЕНТАР!!!!!! БРАВО!
    МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ,НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА СИ КУПЯТ ЧИСТО НОВИ ГУМИ ЗА АВТОМОБИЛИТЕ СИ, ЗАЩОТО СА НА РЪБА НА ТОТАЛНАТА БЕДНОСТ ДОКАРАНИ ДО ТОЗИ ХАЛ ОТ ДЕСЕТИЛЕТНОТО """УПРАВЛЕНИЕ""" НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ!!!!!!!!
    ЗАЩОТО ЗА ДА СИ КУПИШ ЧИСТО НОВИ ХУБАВИ ГУМИ ТРЯБВА ДА ОТДЕЛИШ СРЕДНО МЕЖДУ 700/900 ЛЕВА.......,КОЕТО Е ПЕНСИЯТА ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПРЕЖИВЯВАНЕ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ В КОЛОНИАЛНАТА ТЕРИТОРИЯ НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ!!!!!!!!!

    Коментиран от #29, #68, #78

  • 6 Гумаджия

    49 0 Отговор
    А сега питайте дали се продават тези модели в България и тогава коментирайте.
  • 7 ВЪЗРАСТЕН

    15 23 Отговор
    А БЕ УЧУДЕН СЪМ , ЧЕ НА ПЪРВО МЯСТО НЕ Е АЛТАЙШИНА - РУСКА МАРКА ГОЛЯМ БОКЛУК!

    Коментиран от #24

  • 8 Анонимен

    3 47 Отговор
    Корморан според мен са най добрите гуми

    Коментиран от #10

  • 9 Запознат

    18 15 Отговор
    Къде са NOKIAN WR D4 където са в пъти по добри от този континентал. А както каза един колега по-горе къде е Мишелин...?

    Коментиран от #43, #54

  • 10 abv

    14 9 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    За нашите условия BF Goodrich са супер като цена и качество. От опит.
  • 11 Иван

    15 2 Отговор
    От години карам само с Continental (зимни и летни) и сега ми предстои купуване на нови и се оглеждам вече но тези ги няма в продажба в БГ или поне в Бургас.
  • 12 Мартин

    26 8 Отговор
    Тия сръбски боклуци тигар,рикен,ориум ама въобще не стават,руския кордиант е в пъти по добър
  • 13 Гост2

    24 9 Отговор
    На континентал само маркетинга им е добър, лятната гума conti sportcontact 6 се търка като тебешир и изкарва 15,000км, от личен опит го казвам, гумите изкараха само 1 сезон. Мишелин е хубава гума и има патент за оплетката на протектора, осезаемо по-меко вози от всички останали.

    Коментиран от #14, #40

  • 14 Запознат

    14 6 Отговор

    До коментар #13 от "Гост2":

    Гост2 не знам какъв размер са ти гумите, ако е 195/60,65/15 си вземи Energy Saver + GRNX гарантирам ти 90 000 километра. С тях съм изминал 70 000 км. и имат още 4 мм. ресурс.
    Ако караш с по-голям размер и искаш хубава гума си вземи MICHELIN Primacy HP. Говорим за летните.

    Коментиран от #30

  • 15 Запознат

    7 2 Отговор
    За да направим реклама на Континентал, дай ще вземем три гуми, които ги превъзхожда и готово!
  • 16 Dayton

    26 2 Отговор
    Само не си купувайте гуми Dayton. Аз си купих Dayton Touring 2 - летни. На 9000 - 10 000 км се нацепиха яко, износването също е доста и всичко това при съвсем нормална експлоатация, без въртене на гуми или високи скорости. Купих ги от Диана, бяха в гаранция и още имат остатъчна, никаква реакция. Карахаме да чакам и ми загубиха половин ден, за да им отговорели по e-mail за два реда текст, че било нормално и нищо тревожно, без никакво реално решение. Бях редовен клиент до този момент (не ми се е налагало да ползвам гаранцията), но стигне ли се до нея, нищо адекватно от тяхна страна не чака клиента. Dayton са марка на Bridgestone, спокойно можете заобикаляте и Диана и Bridgestone. Няма проблем да ви вземат парите, но после случили се подобна ситуация, бай, бай..., като ги гледам да изкарат още 5000 км и са тотал щета...

    Коментиран от #25

  • 17 Марин

    20 2 Отговор
    DAYTON са скапани гуми. И моите се нацепиха за две зими,а едната вие като разбит лагер на главината. Никога повече такива
  • 18 Коментара

    10 7 Отговор
    Не знам колко си запознат...може и да си прав, но от личен опит - NOKIAN WR D3 - четвърти сезон е вече тотална леш. Купих на една от колите NOKIAN WR D4, но я карах(колата) само два сезона и наистина не мога да преценя по-скоро съм скептичен относно трети за четвърети дори не си помислям. Виж Континентала е съвсем друга песен(WinterContact TS 850). Да по-скъпа, но определено класи над Nokian.

    Коментиран от #26, #31, #32, #38

  • 19 Аз съм

    14 8 Отговор
    Хораааа, няма гума в света, която да се кара повече от 3 сезона - меега Макс. Всичко друго е игра със съдбата! Просто ние, българите, сме решили, че давайки по 500-600лв за гуми и те ще карат 10години. Айде пораснете, не е сериозно.... От личен опит препоръчвам зимни гуми вредещайн. 3 години и над 40000км изминати в зимни условия ! Да, ще изкарат още един сезон, но бяха започнали да се цепят и ги продадох 😁

    Коментиран от #23, #27

  • 20 Мартин

    4 4 Отговор
    От скъпите марки,континентал и мишелин единственото което не ми харесва на мишелина е слабия борд,от малки дупки им излизат балони не са за каране в българия,средния клебер файрстоун,в ниския руските,китайски има не лоши,сръбските,дейтън,най ефтините китайци не стават

    Коментиран от #33

  • 21 Иван

    8 5 Отговор
    Conti Winter след 6 сезона и все още много добър протектор пролетта ги оставих на доизносване през лятото - никакви "нацепвания" балони и тем подобни h.wmfijr....и все още стават но си имам принципи. Зимна гума мине ли 6 години е вече за боклука какъвто и грайфер да има.
  • 22 Ласа

    4 1 Отговор
    Ласа как е?
  • 23 Хаха

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Аз съм":

    Вида спорт навремето няма зима няма лято - до конци! Смешник! Тогава си бил още мокър блясък в очите на вашите
  • 24 Ха ха

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "ВЪЗРАСТЕН":

    А тъпанар що пропусна в ника?))))Ха
  • 25 Туранца

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Dayton":

    Бе баш за бриджстоуна не си прав, ама хич даже
  • 26 Ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Коментара":

    На много по друга песен е ще знаеш....яка реклама се вика песента
  • 27 Хи хи

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Аз съм":

    Пък моя Вредещсйн на 9 г made in Italy ако се сещаш за завода на Пирели ич не е мръднал, ама ти си купил вече два комплекта де)))))
  • 28 Домакин

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не само Мишелин ги няма.
    Взели 4 марки гуми и ги тествали.
    Супер обективна класация.
  • 29 Уаиът

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЪРП":

    Който не може да си купи 4 нови зимни гуми, защото му струват 700-800 лв си го заслужава.
    Нахвърлил се е на кола, която не може да си позволи. За 15 цола гуми излизат между 250 до 400 лв от най-некапествените, дето ще те изкарат поне 2 зими, до добрите марки.
    За 13 или 14 цола разбира се е още по евтино.
    Ама друго е да си със 19-ки, макар и изтъркани ...

    Коментиран от #69

  • 30 Реклама

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Запознат":

    С такива Мишелинки като предни ги ползвах 45 хиляди км, на 6 мм грайфер ги сложих за задни и вече стават общо над 135 хиляди км. пробег. Грайфера почти се е изравнил с белега за смяна, но Мишелин противно на търговската логика казват, че са ги произвели да издържат максимума , на 1,6 мм грайфер. Все пак след зимните, напролет ще ги хвърля с 2 мм останали.

    Коментиран от #39

  • 31 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Коментара":

    Не знам по колко километра караш на зима, но точно тези WR D3 си изкарват спокойно 5 сезона, докато новите им WR D4 се разпадат на 2-рата зима. Хората в България карат средно около 10 000 км на година, което прави за зимните гуми по не повече от 20 000 км за 5 зими. Ако прочетеш, на зимните им гуми дават 25-30 000 км пробег, защото каучукът е мек. Ама ако си навъртял 50-100 000 км и очакваш гумата да държи, значи си сбъркал рейса пич.
  • 32 Нокиан

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Коментара":

    За последните 25 години Нокиан е единствената гума дето е правила "жаба" и то по повече от една на гума. Веднъж си взех такива, преди 7-8 години, не мисля да пробвам дали са ги подобрили.
  • 33 Балони

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мартин":

    Кой размер на Мишелин ти е направил балони. На 15 цола и над 200000 км само с Мишелинки, нито една не е направила балон. А не е да не минавам през дупки.
  • 34 Инфо

    1 5 Отговор
    Vredestain snowtrack 5 това е най истинската зимна гума.Съотношението цена качество е перфектно. А и карат по 4-5 години без проблем.
  • 35 Colt

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Мишелин са боклуци и много бързо гният и се нацепват
  • 36 Нищо не разбиращ

    7 10 Отговор
    Абе хора, гуми повече от две години не се използват, ако ще и златни да са...
  • 37 Ивайло

    6 4 Отговор
    Bridgestone blizzak LM 005 най добрата гума.
  • 38 Запознат

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Коментара":

    "Коментара" исках да си купя следващите - CONTINENTAL WinterContact TS860 и ходих да ги гледам в Дианата, но като ги видях колко са твърди и се отказах. И 850 и 860 са подходящи за пътища, които през зимата са сухи и за каране с по висока скорост. Например за магистралата, която през зимата е почистена и изсъхнала са перфектни.
    Говорим за пътища от сняг, кал и лед - Континентал не може да се сравнява с NOKIAN WR D4. Нокиан са направени за скандинавските пътища.
    Ако двамата тръгнем в снеговалеж 30 см. към Пампорово без да е почистен пътя, Нокиан превъзхожда в пъти.
    Двете гуми въпреки, че са зимни са създадени с коренно различни цели!!!
    За това си ги скъсал, защото караш бързо и на сухо!
    Жив и здрав!

    Коментиран от #42, #48

  • 39 Запознат

    8 5 Отговор

    До коментар #30 от "Реклама":

    "Реклама" когато търсех летни гуми съм звънял и съм питал една верига от големите дилъри на повече от 5 техни обекта, няма да правя реклама кои са. На всички места отговора беше, че Мишелин превъзхожда и е класа над...
    Така е било и така ще е. Жив и здрав!
  • 40 Гост 5

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост2":

    Пълни глупости!
  • 41 123

    6 6 Отговор
    Много измислена класация и поредната реклама на Нокиан. Къде са Мишлен, къде са Гудиър, къде са Дънлоп или Вредещайн. Най-актуални са тестовете на АДАК. В тест на подобен размер гуми, Нокиан са на 10-то място в групата на Гиславед, Кумхо и Сава... Всъщност заключението е, че няма значение с какви гуми си в тоя сняг, стига да си с правилната кола - Шкода Октавия.

    Коментиран от #44

  • 42 Plameni

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Запознат":

    Continental Winter Contact ts860 не може да се сравнява с NOKIAN WR d4, а защо във всички класации Continental e на първо място? Явно колко си запознат,и NOKIAN WR d4 е създаден за европейския климат не за скандинавския

    Коментиран от #45

  • 43 123

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Запознат":

    Отвори класацията на АДАК за 2019 185/55/15 и ще ги намериш на 10-то място.
  • 44 Plameni

    7 4 Отговор

    До коментар #41 от "123":

    Съгласен. Поредната реклама на NOKIAN. Според последната класация на Auto Bild за 2019г. NOKIAN са на 12 място. Номер 1 естествено Continental.

    Коментиран от #63

  • 45 Запознат

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "Plameni":

    Plameni никаква реклама не правя, да знаеш, че скандинавските пътища са в Индия, а не в Европа. Класации не ме интересуват, там всеки си пише всичко. Като имаш възможност, дори и на някоя кола по пътя пипни грайфера на NOKIAN WR D4, по-мека гума не си спомням да съм пипал, при това положение няма как Континентал да е подобра за сняг, кал и лед, колкото и да ми се иска. Кнонтинентал ми харесва и е хубава гума, даже съм зарибен по нея, но ако карам главно по сняг, кал и лед, нокиан превъзхожда. За пътищата където "няма зима", тоест повечето време няма сняг и лед и за бързо каране на "суха" магистрала са по-добри от нокиан. Моите уважения!

    Коментиран от #46

  • 46 Plameni

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Запознат":

    За скандинавските страни Норвегия ,Финландия ,Швеция и Русия се произвеждат други гуми ,като въпросните от статията и зимни гуми с шипове.NOKIAN WR d4 e произведена за европейски държави с умерен климат където снега не се задържа през целия сезон. Само 20% от зимата караш на сняг. Затова една добра зимна гума трябва да е балансирана ,да е еднакво добра на сняг и лед и в същото време да има добро поведение на сухо и мокро. NOKIAN точно там се проваля . Като добавим и мекия каучук който се разпада ,и ниския пробег с две думи - ГОЛЯМ БОКЛУК. Моите уважения ! ps Лично съм запознат с качество и на NOKIAN wr4d и Continental Winter Contact ts 850 и ts 860

    Коментиран от #47

  • 47 Запознат

    4 4 Отговор

    До коментар #46 от "Plameni":

    На пръв поглед звучиш доста култивирано. Създадена е за снежните пътища в непрекъснато променящото се централноевропейско време, но да кажеш 20 % от зимата караш на сняг, не съм съгласен. Няма такава гума, която да е еднакво добра и на двете. Континентал се проваля на родопските пътища, които са постоянно заснежени през януари и февруари, естествено, когато има зима. Затова не си купих ts 860 иначе съм много зарибен по тях и съм им фен. Поздрави!
  • 48 Гост 5

    4 5 Отговор

    До коментар #38 от "Запознат":

    Искаш да кажеш ,че ако тръгна от морето за Пампорово трябва да си взема няколко комплекта гуми .Едни за сухо, едни за магистралата защото първо тръгвам на сух асфалт където Нокиан поради мекия каучук не се представят добре и ще се износят бързо на магистралата също не са подходящи заради мекия каучук и високата скорост около Пловдив да сложа гуми за мокър асфалт,защото разбрахме също че гумите Нокиан не отговарят на индекса на етикета за поведение на мокро и дори имаше информация ,за манипулации и вече последните километри с Нокиан който са подходящи за сняг.Май най-добре един Континентал и да пътуваш комфортно и сигурно при всякакви метеорологични условия.

    Коментиран от #50

  • 49 Ласко

    8 3 Отговор
    BRIDGESTONE BLIZZAK LM005 В друг тест това е най - добрата зимна гума за 2019 година
  • 50 Оле мале

    4 4 Отговор

    До коментар #48 от "Гост 5":

    Като попрочетох коментарите до тук и заключих, най-добре тръгни с Нокиан, защото с Континентал може да стигнеш само до Пловдив.

    Коментиран от #51, #53

  • 51 Запознат

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Оле мале":

    Хахахах
  • 52 MIB

    2 1 Отговор
    Китайците правят най-меките зимни гуми .Затова първи отпадат на тестове и ги дават като опасни заради прекалено дългият спирачен път на мокра и суха настилка
  • 53 Грешен извод

    4 5 Отговор

    До коментар #50 от "Оле мале":

    Не тръгвай на дълъг път с Нокиан. Вероятност от разпадане и липса на сигурност.

    Коментиран от #55

  • 54 Румен

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Запознат":

    Мишелин е при "Мишлен".
  • 55 Запознат

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Грешен извод":

    До Пампорово все ще изкарат :)

    Коментиран от #56

  • 56 Карай бавно

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "Запознат":

    Имайте едно на ум когато вашият автомобил е с гуми Нокиан ! Все пак са средно ниво .Не се сравнявайте с другите автомобили ,защото може да са обути с гуми на Goodyear ,Continental Michelin

    Коментиран от #57, #58

  • 57 Запознат

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "Карай бавно":

    Нека ме чакат в Пловдив, идвам все пак имат нужда от мен!
  • 58 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #56 от "Карай бавно":

    Стига глупости. Хората се оплакват от износване, не от поведение. Аз ти казвам, че колата ми се държи супер стабилно с Нокиана.

    Коментиран от #59

  • 59 Made in Russia

    2 4 Отговор

    До коментар #58 от "Гост":

    Не само малкия пробег е проблем при Нокиан ,а и разпадането на протектора.Още се вижда шестицата на протектора, а отсрани всичко е накъсано, от двете страни.Просто мек грайфер който не издържа в завоите тежестта на автомобила.

    Коментиран от #60

  • 60 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Made in Russia":

    То за това си има товарни индекси. Пак казвам от личен опит, че WR D3 е отлична гума, която ако не се кара лятото и се спазва пробега, няма да има проблеми.

    Коментиран от #61

  • 61 Made in Russia

    4 3 Отговор

    До коментар #60 от "Гост":

    Тегловия индекс отговаря на 630кг. на гума Тегло на автомобила 1380 кг. Как смяташ ,гумите отговарят ли на автомобила? Не знам кой ще бъде доволен на втората зима след по- малко от 10 000 км.да ги гледа разпадащи се

    Коментиран от #62

  • 62 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "Made in Russia":

    Аз три зими ги карам и нямам грижи. Ако прочетеш и западните форуми, всички са доволни от WR D3. Така, че не знам какъв опит имаш, какви точно са ти гумите, на каква температура ги караш и колко километра си минал с тях, но аз имам съвсем различно от твоето мнение. Пък не е колата да ми е някоя маломощна въшка - 1500 кг и е 250 к.с.
  • 63 123

    3 4 Отговор

    До коментар #44 от "Plameni":

    Като гледам минусите на твоето и моето мнение, явно тази статия я четат основно служители на фирмата, която внася Нокиан в България.
  • 64 Фин

    4 1 Отговор
    Живея и си карам във Финландия. Тук е позволено да си караш дори с шипове по гумите, даже е препоръчително ако искаш да стигнеш някъде зимата.Карам със стария модел на nokian, hakkapeliitta R2 с шипове и не са ме оставяли никъде. Недостатъка е че са много шумни на сух асфалт, но се свиква . Тук струват около 400 Евро комплекта но определено си струват. В България залагам само на Kumho, прекрасни гуми за студ,на мокро и малко сняг недостатъка е че над 15 градуса прегряват прекалено бързо.

    Коментиран от #65

  • 65 Plameni

    2 4 Отговор

    До коментар #64 от "Фин":

    Ало финладеца ,явно колко караш във Финландия с гуми с шипове NOKIAN Hakkapelitta R2 .Въпросните гуми който уж имаш са без шипове.

    Коментиран от #66

  • 66 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #65 от "Plameni":

    Хубаво, че не харесваш Нокиан, но поне нещо конкретно ще кажеш ли защо? Тук се начетох на някои негативни коментари, но като питах конкретно какъв модел, какъв пробег и карат ли се през лятото, никой не ми отговори. Аз говоря от личен опит - летни гуми Нокиан не съм карал, но от зимните им съм много доволен. Карал съм и с 17-ки Мишелин, Йокохама и малко с 16-ки Конти, но 850. Ами Нокиана са доста добри, особено на сняг и лед.
  • 67 гост 87

    0 1 Отговор
    комерсиална реклама, нищо повече
  • 68 gvdff

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЪРП":

    Когато нямаш пари да преживяваш защо караш кола? Като си зле финансово защо са ти гуми за 700 лв, като на малки джанти сумата е може да е под 300лв? харчим си парите за ненужни глупости, но после се оплакваме как нямаме. Единствено данъците и застраховките не можем да контролираме особено.
  • 69 ppp

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Уаиът":

    Тъй де, никъде не пише в Конституцията, че е задължително да имаш кола- като ти е съдран джоба ще ходиш пеша бе, да ги еВа у тарикатите.
    И аз не съм цъфнал и вързал ама миналият месец купих 2бр. Bridgestone Blizzak LM005, този месец взимам още 2бр. и съм цар зимата- общ разход от 650лв. за 4 гуми 16 цола (с монтаж и т.н.) и съм готов за тази, следващата и дори по-следващата зима. Или общо около 220лв. на сезон за висок клас гума- за мен си е изгодно отвсякъде...
  • 70 зима иде пари нема

    0 1 Отговор
    Някой да каже за гуми сумитомо.Идея има ли си някой?
  • 71 123

    3 2 Отговор
    не лъжете хората
    и тая зима ще има 3 дни сняг
    за 3 дни сняг ще си купувам зимни гуми правени за минус 20 + сняг + лед цяла зима ?
    взех си най-скъпите всесезонни гуми. нито ще давам пари на гумаджии 2 пъти на година, нито ще ми заемат място джанти и гуми у нас, нито ще се занимавам. газ и карам.

    Коментиран от #75

  • 72 123

    0 4 Отговор
    Зимна гума ? continental ts860 (ако има във вашия размер)
    Друга зимна гума освен continental - няма
    Това е последните години - преди 6-7 години беше друго, други лидерите, но приключи славата им.
  • 73 професионален шофьор

    1 2 Отговор
    Аз съм много доволен от зимни Фулда
  • 74 професионален шофьор

    4 1 Отговор
    Само че като се качиш на магистралата лятото с тея всесезонки и си ги опекъл и за зимата ефективността им пада драстично! Може би ако не караш по магистрала изобщо, караш рядко през лятото, спокоен шофьор си през цялото време, с всесезонки може да ти се получи номера...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Бай Хой

    0 0 Отговор
    Не съм съгласен за Пирели. Преди години ползвах зимни пирели и бяха ужасни - на сняг и лед нищо кой знае какво. На сухо и мокро обаче - изключително шумни, не балансирани. На кратко не препоръчвам. Не изключвам момента че БГ дилърите на гуми ни продават 2-ро , 3то качество гуми , но въпреки това бяха ужасни , особено за цената си. От тогава ползвам летни Ханкук и Дънлоп, зимни и на двете коли Нексен, които са страхотни като представяне а цената им е просто бонбон !
  • 77 Тодор 777

    1 0 Отговор
    Не видях нито един коментар в полза на DUNLOP
    SP W RESPONSE 2 в този размер . Карам такси точно 20години като основно съм карал Мишлен и Гудиар ..Изключително добре съм изненадан последните години от Дънлопа . Поставям на недно ниво с най високият клас и дори превъзхождат въпреки че са по евтини .Нямям забележки и на сняг и на мокро
  • 78 Бай Иван 3269

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЪРП":

    Ти макви гуми купуваш за 900 лв. 4 броя фулда 16 цола 205/60 са няма и 400 лв. Среден клас върши работа за българия а и винаги можеш да си ги купиш 2×2за да не се товариш на веднъж .

    Коментиран от #79

  • 79 Plameni

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "Бай Иван 3269":

    Бай Иване, гуми Фулда 205/60/16 струват по 135лв/бр.как ги сметна ,че струват под 400 лв. за 4 броя . Премиум марките в размер 225/55/16 ще ти струват хилядарка за четири броя .
  • 80 Subaru

    3 1 Отговор
    Мале Мале Мале. То не беше реклама, то не беше хваля, то не беше спорене. Ако щете най-скъпите, най-хубавите, най-новите гуми си купете, няма да ви карат колите, а вие. Така че си помислете как ще карате през ЗИМАТА.......
  • 81 Запознат '

    2 0 Отговор
    Искам да стане ясно, че не съм дилър или рекламно лице на Нокиан!
    Според мен всички гуми в премиум класа не са лоши. Много е прав Subaru по отношение на карането. По принцип съм фен на Нокиан, но уважавам много Континентал!
    Хората са казали голям залък лапни, голяма дума не казвай...
    Какво ми се случи само... Оглеждах се за зимни гуми понеже бях с по-висок размер 65 и иках да влезна в размера си 60. Четох хубави отзиви за CONTINENTAL TS830 88H 195/60/15 за сняг и лед. На едно място случайно ми ги предложиха със стар дот за 50 лв. бройката. След огледа висях, че гумите не са лоши и реших да купя 4 бр. за 200 лв., като продадох старите 4-ри на три сезона за 140 лв., от средния клас. Така реално си подмених гумите с по-нови за 60 лв.
    Карам ги от 15-ти октомври 2019 г. до сега и мога да кажа, че са доста добри гуми. Не съм ги изпробвал на сняг и лед, понеже няма зима, но до сега на сухо и мокро ми харесват. Според мекотата на заострените протектори в средата на гумата си мисля, че ще се справят чудесно и в зимни условия. Чудя се защо по-новите модели на Континентал - WinterContact TS850 и 860 не ги правят като 830, а са доста по-твдърди.
    Като гледам изработката на TS830, мога да кажа още, че са правени с голям мерак и са от много хубав каучук.

    Каквито и зимни гуми сте си купили, винаги карайте по-бавно и със здраве, защото някой ви чака в къщи!
    Поздрави!