Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 11:26 3 751 5

Galaxy S23 Ultra е по-здрав от iPhone 15 Pro Max (ВИДЕО)

  • iphone-
  • 15 pro max-
  • samsung-
  • s23 ultra-
  • тест-
  • здравина

Основната причина за загубата на Apple е задният панел

Galaxy S23 Ultra е по-здрав от iPhone 15 Pro Max (ВИДЕО) - 1

Авторите на YouTube канала PhoneBuff сравниха здравината на iPhone 15 Pro Max и Samsung Galaxy S23 Ultra в тестове, включващи падане върху бетон. Общо смартфоните са падали три пъти от височина 130 см и веднъж от 140 см. Титаниевата рамка всъщност се оказва по-здрава от алуминиевата, но не това е най-важното.

Първият тест включва контролирано падане на смартфоните на задния панел. Капаците и на двата модела са покрити с пукнатини, но "паяжината" на Galaxy се оказва много по-малка. В резултат на това авторите смятат, че S23 Ultra печели в този тест.

При втория тест и двата смартфона паднат в ъгъла на рамката. Титанът на iPhone е по-здрав от алуминия на Galaxy - той не губи формата си, докато рамката на S23 Ultra се деформира в точката на удара. Въпреки това, парчета от задното стъкло на 15 Pro Max започват да се отлепват, а капакът на Galaxy има само малки пукнатини.

В третия тест смартфоните а хвърлени с лицето надолу. Дисплеите и на двата смартфона не издържат и се покриват с пукнатини. В същото време и Samsung.а и iPhone-а продължават да работят правилно. В края на видеото авторите повтарят теста, но пускат устройствата от височина 140 см. След това изпитание S23 Ultra остава почти непроменен, а още няколко парчета стъкло се отчупват от капака на iPhone.

В резултат на това авторите дават точки на всеки смартфон за резултата, който показват: iPhone 15 Pro е оценен с 37 точки, а Galaxy S23 Ultra - с 39. Основната причина за загубата на Apple е задният панел, от който започват да падат стъклени парчета. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега

    10 3 Отговор
    Чакам за обяснения в защита на чупливите и бъгави пръчки. Очаквам оправданията сега!
  • 2 Не е най-важното :))

    8 2 Отговор
    "Титаниевата рамка всъщност се оказва по-здрава от алуминиевата, но не това е най-важното."
  • 3 Или това

    5 2 Отговор
    "Титанът на iPhone е по-здрав от алуминия на Galaxy - той не губи формата си, докато рамката на S23 Ultra се деформира в точката на удара."
  • 4 Хиаомито

    8 7 Отговор
    е пет пъти по здрав от прехвалените бракми,които се чупят като вафли! Само Редми!
  • 5 Сметки

    7 11 Отговор
    Ползвайте руски смартфони и никога няма да се чупят, няма да се износват, не трябва да се зареждат и не може да се откраднат. Безаналогови!