Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 15:12 2 454

A1 стартира видеотека с хитови филми

  • а1-
  • видеотека-
  • филми-
  • sony pictures-
  • universal studios-
  • paramount pictures-
  • телевизия

Видеотеката предлага достъп до холивудски заглавия на Sony Pictures, Universal Studios и Paramount Pictures

A1 стартира видеотека с хитови филми - 1

A1 Xplore TV, новата интерактивна телевизия на А1, дава достъп до Видеотека, която включва редица ключови заглавия от големия екран. Клиентите на услугата ще имат възможност да гледат най-актуалните филми от каталога на Sony Pictures, Universal Studios и Paramount Pictures до няколко месеца след кино премиерата им.

Създаването на video-on-demand (VoD) услугата е част от стратегията на компанията да осигури достъпно премиум съдържание на своите клиенти. A1 Видеотека ще предложи на феновете на седмото изкуство топзаглавия на достъпна цена, без да се разделят с уюта на своя дом.

Зрителите ще открият в A1 Видеотека някои от последните световни кинозаглавия. Сред тях личат имената на продукции от 2019 г., като това на 23-ият филм в киновселената на Марвел – Спайдър-Мен: Далече от дома, кулминацията на един от най-популярните анимационни франчайзи във филмовата история – Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят и четвъртата част на една от най-култовите фентъзи-екшън-комедии – Мъже в черно: Глобална заплаха.

Селекцията от хитови заглавия в А1 Видеотека е сред основните предимства на новата интерактивна телевизия A1 Xplore TV, която стартира в началото на октомври 2019 г. Освен VoD функционалността, услугата предлага редица предимства като телевизионно съдържание в 4К Ultra HD резолюция, улеснено и интуитивно ТВ меню, персонализирани препоръки посредством изкуствен интелект, както и интерактивни функции като спиране на пауза, връщане и гледане на минали предавания до 7 дни назад. В зависимост от своя план, клиентите на A1 Xplore TV могат да получат достъп до над 210 канала, 63 от които в HD качество.

A1 Xplore TV може да се гледа на смарт телефон или таблет чрез изцяло обновеното приложение за онлайн телевизия – A1 Xplore TV GO. Друга иновация на новата интерактивна телевизия е фактът, че тя се синхронизира между отделните устройства. По този начин, ако потребителят гледа сутрешен блок на своя телевизор преди работа, когато включи A1 Xplore TV GO на своя смартфон в метрото, ще може да продължи гледането на предаването, от момента, в който е изгасил телевизора у дома.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (А1), Хърватия (A1), Словения (A1), Сърбия (Vip mobile) и Северна Македония (А1). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.



Свързани новини