Last news in Fakti

12 Януари, 2020 11:30 2 166 17

Apple вече струва 1,33 трилиона долара

  • apple-
  • iphone
Apple вече струва 1,33 трилиона долара - 1
Снимка: Shutterstock

На 2 януари цената на една акция на Apple достигна до 300,35 долара, изтласквайки пазарната капитализация на компанията до 1,33 трилиона долара. Това е ръст от близо 100 процента само за 12 месеца, което в крайна сметка се оказа една от най-добрите години на технологичния гигант през последното десетилетие. Припомняме, че цената на AAPL на 31 декември 2018-а беше $ 157, докато на 31 декември 2019-а тя достигна $ 292.


Първите месеци на изминалата година се оказаха доста сериозно предизвикателство за Apple, след като компанията преразгледа финансовите си очаквания за първото фискално тримесечие на годината, най-вече поради забавянето в продажбите.


Изявлението на Тим Кук, главният изпълнителен директор на технологичния гигант от Купертино, доведе до спад в акциите до 142,19 долара, а много анализатори прогнозираха трудна година за първата в света компания, успяла да достигне пазарна оценка от 1 трилион долара.


Въпреки това, новото поколение iPhone, заедно с инвестициите в услуги, предизвикаха огромен растеж за Apple, който не остана незабелязан от финансовите пазари. В края на декември компанията за първи път надмина пазарна капитализация от 1,3 трилиона долара.


През 2020-а се предвижда новата генерацията на iPhone да изведе Apple до цена на акция от $ 400, като технологичният гигант ще заложи на 5G технология в новите си модели. През пролетта на пазара ще се появи и по-евтин смартфон, който ще представлява второ поколение iPhone SE.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти милиционер

    22 21 Отговор
    Комплексираните добитъци полу-маймуни продължават да наливат заеми в този лъскав отпадък. За да не се чувстват.... маймуни. Колко много маймуни.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СссереМ

    16 16 Отговор
    Нека сега русопитеците почнат да реват че това е един балон.
  • 5 Рошко

    12 13 Отговор
    А колко ще струва един долар след време

    Коментиран от #6

  • 6 Borislav Popov

    20 17 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    Един долар винаги ще си струва 1 долар, за разлика от тойта дървена рубла, която преди 15 години струваше 1 към 5 спрямо долара, а сега е 1 към 60. Аре, почвайте да ревете, каскетоидите, че Apple вървял към дъното и ако не днес, то утре щял да фалира, щото китайците им били изяли хляба.

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    16 14 Отговор
    Всъщност големия удар на Епъл тепърва предстои до две - три години и даже тук имаше малка статия за него , за съжаление на руско-китайските фенове !! И той се казва независима връзка през собствени на Епъл сателити за всички устройства на компанията , без месечни абонаменти при това , което ще елиминира всякакви мобилни оператори , а оттам и всякаква цензура !! И Епъл е единствената компания която има и технологията и парите да постигне това , така че чакайте не 1,33 трилиона , а пет пъти по толкова скоро !! А за тези дето ще кажат няма безплатни неща , ще питам само колко компании знаят с над милиард абонати които плащат всички свои разходи през телефоните си ??
  • 8 Рошко

    9 13 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Поживьом увидим краварско соросня, вече целия свят ви мрази
  • 9 AMD THREADRIPPER 3990 с 64 ядра

    15 13 Отговор
    След като изгнилите струват 1.3 трилиона ... това значи че Samsung струват 5 трилиона ! А TSMC 2 трилиона !

    Коментиран от #12

  • 10 Фактите говорят

    8 7 Отговор
    Александър Петков или е маниак на тема Apple или му плащат за реклама.
  • 11 Малеее

    7 5 Отговор
    Не бе , 1.3 милиона лева 🤣🤣🤣🤣🤣 Това е като новината от факти преди седмица за гигахерцовия екран 🤣
  • 12 гост

    7 12 Отговор

    До коментар #9 от "AMD THREADRIPPER 3990 с 64 ядра":

    Погледни приходите на любимците си и ги сравни с ЧИСТАТА печалба на Епъл !!! Опссс изненада , не могат да докарат дори нея !! Ама ти отде да знаеш , като си заблуденичък !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да да

    10 7 Отговор
    Едно нещо не мога да разбера! Епъл ли са много напред или Русия е много назад? Не съм фен на ябълките,особенно на 11 с унилакно грозната задна камера ,приличаща на операционно осветление,но как 150 млн.население и 1/7 от сушата имат БВП колкото капитализацията на една компания? Ама махни капитализацията,ами и по печалба компанията води! По заплати на хората ,също! Какво точно работят тези 150 млн.човека?

    Коментиран от #15, #17

  • 15 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Да да":

    И това при положение , че 2/3 от тоя БВП го копат наготово от земята !! Ами ако това спре , както и ще стане само след 20-30 години ??
  • 16 така е

    9 12 Отговор
    Apple - най-добрите телефони!
  • 17 SS14

    12 6 Отговор

    До коментар #14 от "Да да":

    Руснаците са малко закърняла нация.Има и друг пример.Русия е държава със 140 милиона население.Имат всичките ресурси на света,а откъм развитие и стандарт на живот са още в каменната ера.Япония е държава с 120 милиона души население.Без почти никакви ресурси и отделно е малка островна държава.Въпреки това,Япония е 100 пъти по-развита страна и населението им е много по-способно да се развива.Русия е чудесна територия върху която живее примитивно население.Това е цялата работа.Ако ги нямаха и тея ресурси дето ги имат,щяха да приличат съвсем на Бурунди.