Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 11:07 1 820 5

Тръмп прави всичко възможно, за да саботира Huawei

  • huawei-
  • телефони-
  • чипове-
  • сащ

САЩ искат TSMC да спре производството на чипове за китайския производител на смартфони

Тръмп прави всичко възможно, за да саботира Huawei - 1

Определен като заплаха за националната сигурност в САЩ, със забрана за достъп до американските си доставчици (на които е платил 11 милиарда долара през 2018 г.) и блокиран да използва оборудването си в Американските 5G мрежи, Huawei все пак успя да оглави класациите преди Apple, като достави приблизително 240 милиона смартфона през 2019 г., въпреки че беше принуден да замени операционната система на мобилните си телефони от Android на версия с отворен код.

Изглежда администрацията на Тръмп прави всичко възможно, за да саботира Huawei в този момент и най-новият план е да накара TSMC да спре производството на чипове за Huawei. Как могат да направят това, тъй като TSMC е базирана в Тайван? Това е просто - TSMC използва производствено оборудване, произведено в САЩ.

Huawei остава водещият световен доставчик на мрежово оборудване, въпреки усилията на САЩ да предупреждават своите съюзници да не използват съоръженията на компанията. Администрацията на Тръмп обмисля да подкрепи конкурентите на Huawei в бранша.

Тръмп прави всичко възможно, за да саботира Huawei

Например генералният прокурор Уилям Бар предложи на САЩ да закупи контролен дял в Nokia и Ericsson, идея, която дори вицепрезидентът Майк Пенс виждаше като глупава. Администрацията също така обмисля идеята да предостави евтини средства на Nokia и Ericsson, за да помогне на двойката да предложи условия за финансиране на клиентите, които да съответстват на щедрите сделки, предлагани от Huawei.

Предложена е промяна в правилото за директния продукт от Министерството на търговията на САЩ, което ще накара компаниите, използващи американската технология, да търсят лиценз, за да продават на Huawei. Както знаете, TSMC е основният доставчик на компанията за чиповете Kirin.

И ако това стане, би било практически невъзможно да се произвеждат чипове без използването на Американска техника. В Китай няма производствена линия, която да не използва машини от САЩ.

Някои членове на администрацията на Тръмп обаче изтъкват, че този ход в крайна сметка ще струва на САЩ много повече отколкото на Китай или в частност Huawei. В дългосрочен план подобен ход ще прогони иновациите от САЩ и ще донесе ползи на Китай.

Тръмп прави всичко възможно, за да саботира Huawei


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AMD THREADRIPPER, TRINITAS 22

    17 3 Отговор
    Huawei са световни лидери в телекомуникационните системи ! И са пионерите в 4G , 5G и 6G !
  • 2 comment

    9 1 Отговор
    Тоя пък. Ще банва основния кредитор на изгнилата си икономика...
  • 3 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    БГ ПЕСЕН НА ТРЪМП : " АХ ШУБЕТО .АХ ШУБЕТО . В МЕН ОСТАВАА ..АААА .ТО ШУБЕТО МЕ ШУБЕТИ И ОСТАВАА .АААА " !!!!!!!
  • 4 друм

    4 1 Отговор
    Маймун,хуавеите са номер едно във телекомуникацйте!
  • 5 Смока

    3 0 Отговор
    Тръмп да го духа, яд го е че от Apple нищо не става и huawei са световни лидери.