Last news in Fakti

12 Март, 2020 11:31 4 915 6

Градският транспорт е един от най-опасните преносители на коронавирус

  • коронавирус-
  • градски транспорт

Можете да се заразите в обществения транспорт дори и след като сте изкарали коронавируса

Градският транспорт е един от най-опасните преносители на коронавирус - 1

Според нови проучвания на китайските епидемиолози, „безопасното разстояние“ от заразения с коронавирус в обществен транспорт няма да ви помогне. Статията предоставя пример как пътник в Китай заразил 13 души в рамките на едно пътуване.

Пътникът, който не подозира, че предава инфекцията, в този момент вече се чувства зле, но въпреки това се качва в автобуса и сяда на предпоследния ред. Тогава нито пътникът, нито водачът, както и повечето от останалите пасажери са имали медицински маски, тъй като събитията се развиват преди обявяването на карантината в Ухан (където са възникнали първите случаи на заболяването).

Според кадрите от охранителните камери, носителят на инфекцията не е взаимодействал с други хора по време на пътуването. Въпреки това вирусът вече е „скочил” върху 13 пътници. Те седяха не само близо до болния, но и на шест реда от него - на около 4,5 метра. Това е повече от разстоянието, препоръчано от Световната здравна организация.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Авто спеца

    5 1 Отговор
    И във вехтото кабрио може да те посети Ковид 19!
  • 2 Мирослав

    11 11 Отговор
    Доста измислена статия. Без източник на информацията, без никакви конкретни данни. Някой просто се упражнява в писане...
  • 3 Доктор Боре каскета

    7 2 Отговор
    Ние двамата с норвежеца направихме много обстойни проучвания и установихме че обществените кенефи са опасни преносители на вируса. Призоваваме гражданите да ходят по нужда в къщи или сред природата.
  • 4 Гост

    1 1 Отговор
    Да се спре
  • 5 Ами да

    2 0 Отговор
    Аз вече писах, че няма нужда от никакви други мерки, освен да се затворят границите на държавата и да се спре целият градски транспорт. Така отвън няма да влизат евентуално болни, които после да бягат от карантината, а пък пенсионерите ще пазаруват от най-близкия магазин и няма по цял ден да се возят нагоре-надолу. Това е.
  • 6 Еми да вдигнат цената

    2 0 Отговор
    на билета за коронавируса и да засилят проверките за гратисчии вируси - по 1000 лв и на контрольорите