Last news in Fakti

13 Април, 2020 09:30, обновена 29 Юли, 2022 12:52 4 903 14

OLED екрани от Samsung за iPhone и Huawei

  • samsung-
  • oled-
  • екрани
OLED екрани от Samsung за iPhone и Huawei - 1

Повечето от нас вероятно знаят, че що се отнася до OLED екраните, Samsung е водеща марка в бранша, държейки почти целия пазар на OLED панели за производство и доставка. По-специално, производителите на смартфони, които купуват OLED екрани от Samsung са Apple, Huawei, OnePlus и Xiaomi.

Според доклад на фирмата за търсенето на пазара, подразделението за дисплейните панели на Samsung е доставило 61,6 милиона OLED екрана за смартфони само през първото тримесечие на 2020 г., оставяйки конкурентните производители на OLED екрани да споделят минимума - 6,7 милиона панели.

През това време Samsung държи над 90% от пазарния дял на OLED, като процентът вероятно ще се повиши, тъй като южнокорейският гигант увеличава доставките си на все по-популярните екрани с ноч отвори за други компании за смартфони. Значението на ноч отвора означава, че телефонът не трябва да има горна рамка или прорез, тъй като неговата селфи камера може да се постави вътре в малка дупка на дисплея.

OLED екрани от Samsung за iPhone и Huawei

Очаква се дори предстоящият модел от средния клас Samsung Galaxy M51 да се похвали с такъв дисплей. Като титан в OLED индустрията, Samsung също отдавна демонстрира своята гъвкава OLED екранна технология, с забележителни демонстрации от преди седем години.

Гъвкавите OLED панели най-накрая проникнаха в смартфоните на потребителите като Galaxy Foldм който беше представен миналата година, като предстоящата му втора версия ще има още по-добър, ултра тънък стъклен екран, за разлика от пластмасовия, подобен на екрана на добре работещия Galaxy Z Флип.

OLED екрани от Samsung за iPhone и Huawei

Подобно на много други бизнеси, в момента Samsung търпи спад в приходите поради пандемията COVID-19, предизвикваща спад в продажбите на смартфони, като според съобщенията последния Galaxy S20 се продава с 40% по-малко от предходния модел S10.

Разделението за Samsung обаче върви добре въпреки глобалната пандемия, тъй като търсенето на полупроводници продължава да бъде последователно и може дори да се увеличи в близкото бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ⭐⭐⭐⭐⭐

    7 6 Отговор
    Новина 5 звезди ⭐⭐⭐⭐⭐
  • 2 ПВМ

    8 3 Отговор
    Предплатени новини...

    Рекламата продава.
  • 3 Факт

    19 8 Отговор
    Ако не бяха Samsung 70% от технологиите дето познаваме днес нямаше да ги има. Да не забравяме че първият iPhone също беше разработен от инженерите на Samsung и LG .

    Коментиран от #4

  • 4 Иво

    8 11 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Не съм фен на Айфон ,ама такава глупост как ти сътвори главата?!

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анти турчин

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    Сериозни ли не го знаеш тоя факт 😂😂😂

    Коментиран от #10

  • 8 Fuzz

    6 4 Отговор
    Айфона е измислен от Корейците и всичките се правят в Китай.
  • 9 qwerty

    3 6 Отговор
    Iphone е измислен от тайните служби за да следят собствениците им. даже коронавируса излиза през слушалката.
  • 10 Иво

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Анти турчин":

    Кой точно факт?Че на Самсунг сме били дължали 70% от технологиите които познаваме или тва ,че ЛГ и Самсунг били измислили айфона :). Първото е толкова комично .. Виж ако се говореше за Сони бих се съгласи донякъде имайки в предвид продуктите,които са създали.Ама пък корейците... Личното ми мнение за тях е ,че произвеждат количество ,но не и качество.Никога не са се доближавали до качеството на Сони, Панасоник ,а дори и в някой отрасли и с Тошиба .
  • 11 Иванчо l-ви

    3 2 Отговор
    Добре че има SAMSUNG , че да има работа за сервизите. Имал съм лаптоп, телефон и таблет които след втората година просто умират. Мой приятел за еднагодина ТРИ пъти си носи телевизора на ремонт, накрая си взе парита, купи си едно Сони и е доволен. SAMSUNG са БОКЛУЦИ !!!
  • 12 Иванчо l-ви

    0 0 Отговор
    Моля да ме извините за правописа. Сега видях....
  • 13 Vasil

    0 2 Отговор
    Извинявам се, за oled панели не бяха ли " LG" а не samsung производители
  • 14 Бмв

    1 0 Отговор
    Сони едно време бяха Топ марка , сега са само боклуци.Всичко телефони ,ТВ , аудио всичко е на дъното.Качеството е по зле и от на DIVA.