Last news in Fakti

7 Май, 2020 18:40 5 880 12

В Китай затвориха огромен мост, заснет да се люлее опасно (ВИДЕО)

  • мост-
  • хумен-
  • китай

Властите в китайския град Гуанджоу разпоредиха да започне пълна инспекция на моста "Хумен", след като видеозапис показа как се люлее опасно, докато по него движат няколкостотин автомобила, съобщава Global Times. Преминаването по съоръжението е било забранено незабавно.

Инженери са огледали задълбочено моста, но не са открили структурни неизправности и увреждания. Според президента на Международната асоциация на мостовете и строителните конструкции Ге Яодзън предполага, че съоръжението е започнало да люлее заради временни аварийни бариери, които са променили аеродинамиката.

Пластмасовите заграждения с височина 1.2 метра били премахнати, но мостът продължил да се гъне под поривите на вятъра, макар и с по-малки амплитуди. От компанията, която управлява съоръжението, смятат, че това се дължи на инерционни сили и скоро люлеенето ще спре.

Мостът "Хумен" е дълъг 16 километра. Открит е през 1999 г. и свързва градовете Гуанджоу и Дунгуан, който е един от най-големите промишлени центрове в провинция Гуандун.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моста

    21 1 Отговор
    Американците го гъделичкат по корема.

    Коментиран от #9

  • 2 Леле 16 км мост

    29 2 Отговор
    Кви работи правят хората
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пурко

    25 5 Отговор
    Мостът очевидно не е оразмерени правилно на вятър. Това с временните бариери звучи глупаво. Тези конструкции трептят постоянно, но ако не са оразмерени както трябва изпадат в резонанс. Може да се срути при вятър с определена сила и честота изведнъж.

    Коментиран от #8

  • 6 Доктор Менгелеле

    18 6 Отговор
    Хубава работа ама КИТАЙСКА !

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Не страшно колите минават

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Доктор Менгелеле":

    Американска ,те ги учеха да ги строят, ама нещо много се клати,
    да му заварят по някое джилязо, от тук, от там и две три въжета на кръст и това ще да е.
  • 8 Aмaн от рaзбирaчи

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пурко":

    Виж когa е поcтроен. Дaли зa двaйcет и куcур години не го е брулил вcякaкъв вятър. Щом cегa cтaвa, знaчи причинaтa cе търcи в поcледните промени.
  • 9 куку руку ку

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Моста":

    Дали са си челният опит с моста Tacoma Narrows Bridge. Пак въжен и пак люлеещ се при вятър. Кофти е когато не можеш да предвидиш резонанса, а го видиш впоследствие...
  • 10 Тираджия

    10 0 Отговор
    И на коча му се клатят ама не падат. На италианци не им се клатят ама падат вече два
  • 11 КОЮ

    3 0 Отговор
    От къде вземат асфалта за тази мост , ако се прави в БГ целия асфалт ще стане на парчета юфка . Едно време внасяхме китайчета да ни работят сега трябва за ум и да покажат как се работи и бори корупцията ( Стара Загора - Раднево 25 км август месец го пуснаха 26 милиона дадоха целия път е в кръпки и не става за каране , мантинела сложиха на 10 см от асфалта и няма как да отбиеш ако стане нещо с колата )
  • 12 Буда

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Доктор Менгелеле":

    Китайска,ама китайците цял живот да тичаме след тях,не можем да ги стигнем!