Last news in Fakti

8 Май, 2020 13:54 11 382 34

Готов e нов мотоциклет с необичаен дизайн

  • мотоциклет-
  • електродвигател
Готов e нов мотоциклет с необичаен дизайн - 1

Финландската компания Verge Motorcy представи окончателната версия на първия си мотоциклет, който ще се казва Verge TS. Основната характеристика е, че това е електрически мотоциклет, а двигателят му е скрит в джантата на огромното задно колело.

Готов e нов мотоциклет с необичаен дизайн

Мощността на двигателя е 107 конски сили, което си е предостатъчно за мотоциклет. Големината на въртящия момент пък е напълно удивителна - 1000 Нм. Максималната скорост е 180 км/ч, което пък не е много за пистов мотоциклет, но трябва да се има предвид, че тя е изкуствено ограничена, защото финландците мислят за сигурността.

Готов e нов мотоциклет с необичаен дизайн

Посочено е, че когато батериите са напълно заредени, пробегът на мотоциклета ще бъде 300 километра. Прогнозната цена е 24 990 евро. В момента компанията приема поръчки, като за да направите такава е нужно капаро от 2 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jар

    23 19 Отговор
    За парите който струва този мотоциклет бих си купил HONDA CBR 1000RR и YAMAHA R1.

    Коментиран от #8, #13

  • 2 сддс

    8 4 Отговор
    Аз бих му сложил 2 бр от задните гуми една до друга отпред. А отзад 1 бр но дебела колкото 4 като сегашната.
    Като ще е гарга да е рошава!
  • 3 Асанчо

    0 5 Отговор
    С тези пари един билюк оцета ще си зема и то с кош.
  • 4 гост

    5 18 Отговор
    Много тъпо без ос.... Центробежната е от оста навън, а тук е създадена една изгъзица против законите на физиката която вещае единствено ядове.

    Коментиран от #17, #18, #28, #29

  • 5 Иванчо l-ви

    17 9 Отговор
    То хубаво ама.......за тези пари взимам един CBR за 5000 лв. За още 5000 си го правя стрела а останалите пари си ги харча по почивки.
  • 6 gvdff

    5 6 Отговор
    Ок, да кажем търся интересен и/или различен мотоциклет. Защо да дам 25 бона в евро за мотор, който ще кара до 300 км с един "резервоар" ток и ще вдига 180-200, а вместо това не дам 9500 евра за една husqvarna VITPILEN 701 2020. Ако пък толкова искам да се движа из града и да ми е евтинко, то един скутер на ток е по-добре и по-маневрено. Ама сега 6000 евра за такъв на ток, или до 2000 за такъв на бензин с разход 2л на 100км.
  • 7 4х4

    30 2 Отговор
    Мотора си е ок.Разбира се ще има интерес към него,но. Не и тук. Ние сме страната на втората употреба. Веднага почваме да смятаме как ще сме по-на далавера да си го купим след 10 години а до тогава да си караме 20-годишните мотори и коли. И аз като повечето смятам, че до там ни докараха управляващите, но и май не правим много за да сме по-добре. А годините си вървят, кога ще караме ново. Добре, че се оправдаваме с това, че старите са по-добри...
  • 8 Гост

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "jар":

    Купи си учебник по български език първо!

    Коментиран от #9

  • 9 jap

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Благодаря за съвета но понеже от скоро съм с нов телефон и още не съм свикнал с това,че понякога след като изпиша дума някоя буква в нея се променя без да обърна внимание не ме прави неграмотен.

    Коментиран от #10

  • 10 Димитър

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "jap":

    Напротив, и от този коментар лъха доста неграмотност.
  • 11 Апокалипсис сега

    5 3 Отговор
    Дано да има масово производство и да поевтинеят. Характеристиките и пробега са супер за Naked Bike. За кратки разходки и градско е повече от добре. И поддръжката е по–малка от на обикновен мотор.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Апокалипсис сега":

    Какви кратки разходки , какви 5 лева ??!!! Който се е качвал на мотор знае , че 300 км без почивка от поне час са невъзможни за 99% от "пилотите" !!!! Май си въобразявате , че това е като да се изтегнеш в кола и да въртиш волана с два пръста !!! Особено със 140-150 само вятъра ти стига да приключиш само след стотина км !! По-скоро могат да намалят батерията за до 200 км пробег и без това на бърза зарядна ще се зарежда за 15-20 минути , на шофьора ще му трябват поне два пъти повече да се възстанови ! Но големия плюс ще е следващия да е с мотор и в предното колело , тогава вече жалките петролки ще разберат , че не могат даже и да мечтаят за нещо подобно !! С което ще изчезне и предната вилка , най-проблемното място в окачването ! А "кормилото" с всички измислени ръчки ще може да е съвсем друго !

    Коментиран от #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Апокалипсис сега":

    То и в момента скъпите петролки са горе долу на тая цена , по-евтини може да са модели с по-слаби показатели , все едно да чакаш "премиум" кола за 10 000 евро !! Само да припомня на петролофилчетата , че най-големите мотори с по 1200-1300 кубика има въртящ момент по 100-110 Нм !!! Тоест почти 10 пъти по-малко !!

    Коментиран от #15

  • 15 Апокалипсис сега

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    По скоро 130 Nm на задното колело и добре, че има тракшън контрол. А скорост близка до ограничението на републиканската пътна мрежа е добра за една разходка от 200 км преди да трябва да търсиш ел контакт. А и този хубавец няма вид на премиум модел. Ако има нисък център на тежестта заради батериите това предполага и добро поведение в завоите.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Апокалипсис сега":

    И какво по-премиум може да има от тоя уникален мотор , дето на всичкото отгоре не му трябват нито ремъци , нито вериги , нито всички други идиотии на двг-то , за показателите да не говорим ! Кичарски хром или "велика" марка ?? Хахах ! Скоро великите марки ще копират това , както копират сега Тесла при автомобилите ! Само му липсва същото отпред , с по-малка мощност естествено и всички петролки могат да се готвят за музея !
  • 17 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Много тъпо да си задръстен петролоид и да копираш чужди никове !! Не че имам претенции за ника , а за глупостите , дето пишеш със него !! Каква центробежна сила , какви простотии !! Хората са ти написали черно на бяло , че има 10 ПЪТИ повече въртящ момент и без умрялата ти ос , ама нали трябва да се изкажеш неподготвен !! И без никакъв проблем може да има същото отпред , което за любимата ти ос е ГОЛЯЯЯЯЯМ проблем , да не кажа невъзможен , а за този мотор е просто въпрос на желание и нужда !! Ама важното е да има "ос" , хахаххаха !!! За какво , за ползване за заместител за други нужди ??
  • 18 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    И единственото , което вещае е края на недоразумението двг и измислената ти ос !!! Крайно време е да осъзнаеш , че всичко с което си свикнал не е някакво инженерно чудо , а един голям компромис , наложен от съобразяването със също компромисния , мнооого меко казано двг !!! Скоро всички решения свързани с него ще се изучават като пример за неефективност и ниска надеждност , да не говорим за другите му неизлечими и фатални недостатъци !!!

    Коментиран от #24

  • 19 Коментатори

    4 0 Отговор
    Селците ко викат за тия пари е60 и газ и ше мога да хода до село всеки ден до баба за буркани че и ша останат пари за почивки и кафета и ша съм по-добре от тия с тоя мотор хаххахахахах
  • 20 Коментатори

    3 0 Отговор
    Тои го няма мотора няма и да го има но обеснява как щял да купи цбр и р1 и ша му останат пари че и тунинг ше му правел хахахахаахахх със скутер си гушнал букета още и ша имаш и за гроба да си платиш за тея пари
  • 21 Някой

    4 0 Отговор
    Прехвърляйки коментарите се сещам за киселото грозде! :)))))))
  • 22 Гоуст

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Явно си виждал мотор само на картинка, от механика не разбираш, а сигурно и колело не можеш да караш. Всяка въртяща се част създава центробежни сили, а тук може би по-важен е "жироскопичният момент".Вилката ще си остане , независимо какво колело и задвижване ще има отпред. Двуколесно с въртящ момент на предното колело няма нищо общо в управлението и баланса,с двуколесно с въртящ момент само на задното колело. И последно, големият въртящ момент е много хубаво нещо, но трябва да има как "да го сложиш на асфалта". С този момент мотора няма да може да тръгва и доускорява. Задната гума постоянно ще превърта, а това за мотор е гарантирано падане.
  • 23 Нема

    4 0 Отговор
    Пари!Ако някой спонсор ми го купи,бива.Иначе аз го харесвам!
  • 24 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Добре разсъждавате, но не споменавате как се ВЪРТИ И КАКВО ДЪРЖИ задното колело ? Може би този ОГРОМЕН лагер е много по скъп от обикновена ос с лагери !!! Това просто си е ФУТОРИЗЪМ. Този електродвигател може да си е и на обикновено окачване.

    Коментиран от #25

  • 25 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "незнайко":

    поправка ФУТУРИЗЪМ
  • 26 0000

    1 0 Отговор
    Не знам като поведение на пътя как ще е ,ама дизайна ме кефи
  • 27 гнида

    2 1 Отговор
    Дано не спука задна гума..........
  • 28 Именно

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    това че центробежните сили са ориентирани според оста на въртене няма нищо общо с това дали физически имаш ос на колелото ;)
    Един по-елементарен пример - фризби (и особено такова без средна част)

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 345

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Именно":

    Бай Г. - а ти кога мислиш нещо да произведеш? Ценните ти кусури дето щедро ги раздаваш можеш спокойно да си ги навреш където слънце не огрява :) Хората произвеждат, купуват, карат, а ти цял живот така си откара да гледаш готови неща и да обясняваш как не могат да станат.
  • 31 Не виждам аудио

    2 0 Отговор
    това само да докара на звук аналогов събрат, е смукнало половината батерия и пробега отиде .. :)
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.