Last news in Fakti

12 Май, 2020 11:26 2 714 14

Илон Мъск възобнови производството в завода на Tesla въпреки забраната на властите

  • tesla-
  • завод-
  • коронавирус
Илон Мъск възобнови производството в завода на Tesla въпреки забраната на властите - 1

Ръководителят на компанията заяви, че е готов еднолично да понесе наказанията за своето решение, като не изключва дори арест ограничения и забрани, въведени в държавата поради пандемията на коронавирус.

Мъск добави, че ако властите трябва да арестуват някого във връзка с това решение, то това е само той. Във фабриката на Tesla във Фремонт се извършва монтажа на Model Y, Model 3, Model X и Model S, а заводът е бездействащ от 23 март. Това е единственият автомобилен завод в Калифорния, а в него работят около 10 хиляди души.

Засега има ограничения в окръг Аламеда, където се намира офисът на компанията, заради нарушаването на които се предвижда глоба до хиляда долара на ден или до 90 дни затвор. Адвокатите на Tesla обаче заведоха дело с искане действията на администрацията на Аламеда да бъдат обявени за незаконни.

На 9 май изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че ако въпросът за стартирането на производството не бъде решен, ще прехвърли централата на компанията в друг щат, например, в Невада или Тексас. Това изказване бе последвано от изявление от страна на Мъск за възобновяването на работата в завода в Калифорния.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално е

    11 2 Отговор
    страха от глада да победи този от вируса защото при първия смъртността е 100%.
  • 2 3797

    6 8 Отговор
    Не го ядосвайте бат' Мъск, че ше си фане шапката и ще отиде в космоса, ще спре PayPal и тогава пак ще сме наведени на колена пред банките.
  • 3 the truth

    11 17 Отговор
    Бай Илъне, как вървят мозъчните чипове? Ще ни правиш ли киборги или полуроботи? Ти и всичките като тебе, Безос, Гейтс, Зукърбърг и тем подобни сте антихуманисти и психопати!
  • 4 Borislav Popov

    10 9 Отговор
    Мъск ги метна, сега ще им разкаже на игрите на всички шматки.
  • 5 Дълбоката държава

    8 14 Отговор
    Някакъв си южноафриканец ще ми нарушава правилата - както му дадохме гражданство така и може да му го вземем. Да си мълчи защото и бизнесите му можем да вземем и да ходи да се оплаква на когото ще тогава. Всички трябва да изпълняват нашите планове дажи и онова куку Дончо.
  • 6 Driving pleasure

    10 12 Отговор
    Пак е друсало момчето...
    Ами да се надяваме, че тоя път наистина ще има арести - време му е!

    Коментиран от #7

  • 7 Поне има топки

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    Малко са тези като него, които защитават толкова върло вижданията си, поемайки цялата отговорност и последствия.

    Сещаш ли се защо Тръмп реже Тесла толкова жестоко? Защото Илон Мъск в прав текст го порица публично, когато излезе от парижкото споразумение и подкрепи въглищата.
    Да не мислиш, че невронната мрежа с която разполага Тесла вече не е направила изчисления за възможните последствия от коронавируса?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Много

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Поне има топки":

    Филми гледаш.
  • 9 Тесланар

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Поне има топки":

    Тесла е направила такива изчисления, че чак Мъск преди няколко месеца прогнозира, че до края на април няма да има нито един случай на корона в Щатите. За справка - в края на април в Щатите имаше над 30 000 нови случая на ковид.
    Както винаги тесланарите лапат на Ковидиота Елон Мъск оная работа и не правят опит за разсъждение.-

    Коментиран от #10

  • 10 Шаран

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Тесланар":

    Няма такива шарани, които да вярват, че няма да има "нито един случай" където и да било по света през следващите поне 10 години. Обаче очевидно има шарани, които си мислят, че другите пасат трева и ще им се вържат на измислиците. Я дай линк за твърденията си? Единственото което каза Мъск е, че паниката е глупост и няма да спре или промени разпространението на болестта, която така или иначе всички, включително и ти ще преболедуваме.

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    1 0 Отговор
    И сега като го окошарят да му пръснат халката тамошните бабаити, ще го видим дали ще е толкова ербап хахахахах
  • 12 Тесланар

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Шаран":

    Ами ти си такъв шаран, че вярваш на Мъск за абсолютно всичко и си неинформиран. Провери на английски как Мъск туитва, че до края на април няма да има случаи на корона в Щатите. Така също, през последните месеци този ковидиот туитна, че децата са имунизирани (пълна глупост) и още поредица простотии свързани с вируса.

    Коментиран от #13

  • 13 Пак си сънувал

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тесланар":

    Дай линк де? Или поне цитат от заглавието на статията за да я намеря? Упс, няма линкове към сънищата ти, нали?

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.