Last news in Fakti

4 Юни, 2020 15:10 6 236 18

Колите в Германия поевтиняват, особено електрическите

  • германия-
  • електромобили-
  • автомобили-
  • субсидия-
  • ддс

Колите в Германия поевтиняват, особено електрическите - 1

Германия обяви приемането на мащабни мерки в подкрепа на автомобилната индустрия. Основната подкрепа обаче ще бъде насочена към електрическите автомобили. Субсидията от държавата за купувачите на такива коли се увеличава на до 9 000 евро.

Ще припомним, че досега въпросната субсидия беше в размер на 3000 евро. Има и още едно условия за да се вземе голямата субсидия, а то е, че може да се получи само ако колата струва по-малко от 40 000 евро.

В резултат на тези мерки цената на по-бюджетните електромобили ще се изравни с тази на аналогичните коли с традиционни бензинови и дизелови двигатели.

Много експерти прогнозират, че веднага след въвеждането на новите мерки ще станем свидетели на експлозивен ръст в търсенето на евтини електромобили. Друга мярка за подкрепа на целия автомобилен сектор е намаляването на ДДС на автомобилите от 19 на 16 процента.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stimmekoreas

    24 6 Отговор
    Време е да поевтинеят, не може една емблема да вдига цената двойно.

    Коментиран от #12

  • 2 Сойка Присмехулка

    32 1 Отговор
    Коли, жени, имоти - всичко поевтиня. Само дето не ни стигат и не ни стигат парите.
  • 3 сектант

    7 17 Отговор
    до шофъора на теслата която я наказах вчера в бояна - поне опита.
  • 4 Логично

    11 16 Отговор
    Електрическите поевтиняват,дизелите ги купуват само руснаците а бензиновите,поскъпват!

    Коментиран от #5

  • 5 Ама разбира се

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Логично":

    Тази субсидия е проектирана като нашите държавни поръчки. Вече се знае кой ще я вземе. Тя е приготвена за онези електромобили, които са произведени още през 2019 година, но само трупът на склад защото не могат да ги накарат да тръгнат заради софтуерни проблеми. Сега ще гледат да ги пробутат по някакъв начин, че volkswagen има да изпълнява квота.

    Коментиран от #14

  • 6 ®еалист

    15 12 Отговор
    Едно нещо ако е хубаво, не му трябва реклама, още по-малко пък субсидия и помощи. Просто се чудят как да накарат балъците, да си купят кола на батерии. То ако беше хубаво, щяха да се продават и на редовни цени.

    Коментиран от #7, #9, #17

  • 7 Тази опорка се изтърка

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "®еалист":

    Хайде смени плочата. Колко пъти да ти се обяснява, че по този начин просто се ускорява естествения процес. защо трябва да се чака 10 години да се изравнят цените по естествен начин, като може да ускорят производството и всичко да се случи за една-две години, както стана с фотоволтаиците. Субсидиите за големи фотоволтаични централи отпаднаха още преди 5 години и всеки който иска да строи такава, продава на свободния пазар по пазарни цени. Въпреки това продължават да се изграждат и предлагат по-ниски цени дори от атомните централи. А само преди 10 години то като тях беше десет пъти по-скъп.
  • 8 Леко полеко ни

    7 6 Отговор
    включват в контакта, за да могат да ни дърпат щалтера централно ..
  • 9 Така така

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "®еалист":

    Виж колко си прав за рекламата. За това Тесла не правят реклама, а пак се продават. Но гледай, субсидията не прави ел. колите по-евтини от ДВГ коли. Значи, когато цената е равна ще се види кое ще се купува. В момента и със субсидия, ел.е по-скъпо!
  • 10 Julio

    16 7 Отговор
    Смятай кви боклуци са за да им бутат такава дотация. За справка след кризата 2009 дотациата май беше до 4500 евро.
    И още нещо, щом правителството (без значение кое) ти пробутва да си купиш нещо, бегай далече...

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Айде бе

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "Julio":

    Електрическите ще се купуват повече, ако са на една цена! Оставете субсидиите, като не ви е страх за ДВГ не се притеснявайте. Не може ли да се изравнят по цени? Или те е страх, че тогава ДВГ няма да се продават?
  • 12 Мечтай си

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "stimmekoreas":

    Точиш лиги за Мерцедес,Ауди на цената на тойотка?
    НЯМА КАК ДА СТАНЕ!!!
  • 13 Julio

    11 7 Отговор

    До коментар #10 от "Julio":

    Мен за бъдещето на ДВГ не ме е страх. Страх ме е обаче за парите които правителствата са принудени да пръскат за финансирането на несъстоятелни проекти, под натиска на малбройна маргнинализирана, зелена НПО-сган.
    Истината е че не ми дреме къде отиват данъците на немските овчари, проблема е че утре ще почнат да натискат и българските данъкоплатци да ви финансираме покупката на онова посмешище наречено ел-кола...

    Коментиран от #16

  • 14 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ама разбира се":

    Тесла има вече два модела под 40 000 евро , дори не базовия , а средния вариант ! И ако мислиш , че няма да се включат , само гледай !

    Коментиран от #15

  • 15 Петя Гърдата

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Б.Х. Ако щат и 70-ти блок да ти продадат за под 2млрд., пак си прецакан. В главата си бъгнат.
  • 16 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Julio":

    Ти за нашите данъци и да се притесняваш пак не може да им хванеш спатиите. Управляващите си ги харчат както си искат и като за последно. А като толкова много ти харесва карай си пушещия 20 годишен дизеляк. Може да и да си насееш малко рапица за да си правиш биодизел от нея, че да ти е по-евтинко.
  • 17 Вальо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "®еалист":

    А в БГ
  • 18 Вальо

    0 0 Отговор
    Май още не са измислили схема да откраднат субсидиите