Last news in Fakti

5 Юни, 2020 15:26 2 163 4

Samsung ни учи как да си мием ръцете

Samsung ни учи как да си мием ръцете - 1

Според проучване, проведено от Университета на Нов Южен Уелс и публикувано през 2015 г. в Американския журнал за контрол на инфекциозните заболявания (AJIC), хората докосват лицето си средно по 23 пъти на час, от които 10 са докосвания на очите, носа или устата – основните „входни врати“ за различни бактериални или вирусни инфекции.

Samsung ни учи как да си мием ръцете

Тази връзка между ръцете и лицето ни прави миенето на ръцете най-основната мярка за лична хигиена. Американският център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) дори я нарича „направи си сам“ ваксина, а Организацията на обединените нации (ООН) от 2008 г. е обявила 15 октомври за Световния ден на миенето на ръцете. 

За да помогне на хората да изградят навик правилно да мият ръцете си, през април Samsung пусна приложението Hand Wash за потребителите на носими устройства. То е налично за изтегляне в Galaxy Store за устройствата Gear S3, Gear Sports, Galaxy Watch, Galaxy Watch Active и Galaxy Watch Active2 . 

6 основни стъпки при измиването на ръцете 

Samsung ни учи как да си мием ръцете


За да се предпазваш ефективно от инфекции, начинът на миене на ръцете е също толкова важен, колкото и честотата на измиване. Когато си миеш ръцете, трябва не само да търкаш добре дланите си, но и зоните между пръстите и горната част на ръката. За да си сигурен, че си миеш ръцете правилно и качествено, следвай тези 6 стъпки за най-добър резултат. 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    4 2 Отговор
    Много полезна статия. И изключително ценно приложение. Направо невероятно, ще го използвам всекидневно, даже бих казал ежесекундно. Не знам как съм живял до сега, как въобще съм оцелял на тази планета без да знам как да си мия ръцете. Адмирации и искрени благодарности към САМСУН че ме научиха на толкова полезни неща.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 самсуняк

    0 0 Отговор
    Много се цапат бе,кат не ги мием?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.