Last news in Fakti

26 Юни, 2020 12:10 3 792 7

Мотоциклетът Aston Martin за първи път в движение (ВИДЕО)

  • aston matrin-
  • amb 001-
  • мотоциклет

Мотоциклетът Aston Martin за първи път в движение (ВИДЕО) - 1

Първият по рода си мотоциклет с логото на Aston Martin, изграден в сътрудничество с British Brough Superior, беше пуснат на пистата, за да се оцени шофирането и динамичното представяне на машината. Иновацията се справя добре и дори в корпоративното видео можете да видите как работи вилката с двойно окачване Fior.

Aston Martin AMB 001 бе представен на автомобилното изложение EICMA в Милано миналата есен. Там, където дизайнерите са търсили вдъхновение, е видно от частта от въглеродни влакна под носа. Именно той имитира сплитъра на моделите на Aston със среден двигател: Valkyrie и Valhalla.

AMB 001 се задвижва от V-twin двигател с обем 997 кубически сантиметра, чиято мощност е около 180 конски сили. Снабден е с водно и маслено охлаждане, всмукателен колектор Inconel и турбокомпресор с променлива геометрия. Скоростната кутия е шестстепенна със съединител APTC.

Моторът се основава на шаси, изработено от алуминий и титан, а подрамката е изработена от въглеродни влакна. Вилката Fior отделно контролира волана и амортисьорите, поради което AMB 001 запазва траекторията си дори при интензивни ускорения.

Спирачните механизми пък са с иновативния радиален главен цилиндър. Общо Aston Martin планира да произведе 100 екземпляра от AMB 001, всеки от които ще струва 108 000 евро. Въпреки твърде високата цена, от компанията заявяват, че желаещи не липсват.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булгарбаши

    6 2 Отговор
    Значи яко са я закъсали за да тръгнат да продават мотори с тяхната марка,или акционерите им са алчни и са свикнали на широко,или и двете
  • 2 Този

    10 0 Отговор
    Дъра бъра, дъра бъра и не се споменава най-важното за един пистов мотоциклет - теглото

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Капитан Америка

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Този":

    Щм рамата е от титан и алумин, би трябвало да са се постарали да олекотят и останалите компоненти.

    Коментиран от #4

  • 4 Този

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Капитан Америка":

    Но колко точно, има поне 15 излишни реда в тая статия.
  • 5 габровец от варна

    6 3 Отговор
    Хааа за тия пари кво MV Agusta ще си вземе човек,че тоя батал ще бледнее пред него.
  • 6 Бертоне

    0 1 Отговор
    Моторите се казват"DUCATI",не "Aston Martin".
  • 7 Хайл

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Този":

    600 кг