Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 19:15 11 695 15

Еднократна инжекция за отслабване

  • bfkb8488a-
  • антитяло-
  • отслабване

Американски учени изолираха антитяло, което ускорява метаболизма на човешкото тяло и помага за свалянето на тегло. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

Експерименталното антитяло с продължително действие BFKB8488A имитира действието на хормона, който отговаря за обмяната на веществата, разхода на енергия и хранителното поведение. В изпитанията са участвали 60 доброволци с наднормено тегло или затлъстяване, които са били разделени на две групи.

На половината от участниците в експеримента е инжектиран истинският препарат, а на останалите - плацебо. Еднократна инжекция с BFKB8488A е дала ефект с продължителност 60 дни, през които доброволците са отслабнали средно с 1.2 кг в сравнение с 0.28 кг при плацебо-групата.

Участниците твърдят, че са изгубили желание за сладка храна, а седмица след инжектирането на BFKB8488A е бил отбелязан и намален интерес към въглехидрати. Клиничните изпитания на новото антитяло ще продължат, но учените вече са обнадеждени, че то може да се бори успешно с метаболитната дисфункция и да коригира хранителното поведение при хора със затлъстяване.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЗА ЖЕНИ НАЙ ДОБРОТО

    31 0 Отговор
    СРЕДСТВО ЗА ОТСЛАБВАНЕ Е КОЖЕНАТА ИНЖЕКЦИЯ. ..ПО ЕДИН ПЪТ. .СУТРИН ОБЕД ВЕЧЕР. .

    Коментиран от #10

  • 3 ами

    9 2 Отговор
    Край на тлъстите американци. Ще си плющят бургерите, пайовете и няма да си претъркват кълките.
  • 4 me be re

    8 2 Отговор
    - Лекувам хемороиди, по романтичен начин !
  • 5 CL500

    30 0 Отговор
    То голям ефект има .... за 60 дена само 1.2 кг, хахаха. Че то то тези затлъстели хора само толкова им тежи изхождането по голяма нужда.

    Коментиран от #6

  • 6 ха-ха

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "CL500":

    Кетчупа и майонезата по дрехите:-)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Алфа Чакал

    14 0 Отговор
    Средния американец трябва да отслабне 80 кг.1,2 кг за 60 дни означава ,че 80 кг ще ги отслабва 4000 дни което е 10,95 години.Ами честито след 10 години ще са в нормата.Което значи ,че няма никакъв ефект инжекцията.
  • 9 Гост

    2 2 Отговор
    То и досега си има.Боцкаш се веднъж седмично,по принцип е за диабет втори тип.Не е инсулин. Отслабва се трайно и сравнително бързо.Няма да му напиша името,щото става реклама.От догодина ще има и таблетна форма.
  • 10 Фена

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЗА ЖЕНИ НАЙ ДОБРОТО":

    И не само за жени, за мъжете също!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Един там

    2 0 Отговор
    Що за простотия е това да си биеш нещо, което ти разбърква хормоните и ти ускорява уж метаболизма, а отслабваш с 1.2 кг за 60 дни.? Ами, че то това си е все едно да вземеш разхлабително и да си освободиш червата. Пак ще ги смъкнеш тези килограми и то веднага и то без медикаменти. А това с вълшебните качества на фармацията служещи за отслабване е нещо, което трябва да се забрани със закон. Повечето са абсолютно вредни за здравето при това доказано, но е индустрия за милиарди и нищо не се прави, за да се спрат тези измами. А най-интересно е, че хората се тъпчат с какви ли не боклуци, обездвижили са се, а искат и да са във форма с помоща на магически медикаменти. Няма как да стане, ако не си промените начина на живот и не спрете да се тъпчите с вредни храни.
  • 14 Именно

    1 0 Отговор
    Този ефект е смешен!
    За 60 дни на кето, ще свалят м/у 5 и 10кг.
    Даже първите 30 дни ще са към 5кг сигурно, после ще се забави постепенно.
    Това без да е супер строго и без упражнения, ако се комбинира с движение може и да се удвои ефекта.
  • 15 azi

    1 0 Отговор
    Те са толкова генетично увредени че и господ неможе да им помогне. Сега като си набият по една инжекцийка децата им ще се раждат с по два пиниса. Иначе те ще отслабнат