Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 10:26 7 870 34

Samsung прави смартфон с дисплей върху цялата повърхност (ВИДЕО)

  • samsung-
  • дисплей-
  • иновации

Samsung прави смартфон с дисплей върху цялата повърхност (ВИДЕО) - 1

Високотехнологичните компании работят непрекъснато по създаването на смартфони с необичайни форми. Един от лидерите в разработването на оригинални иновативни устройства е южнокорейският Samsung, който вече пусна модели с гъвкав екран Samsung Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold 2.

Гъвкавият екран обаче може да се използва не само в сгъваемите устройства. Xiaomi на Mi Mix Alpha с Surround Display демонстрира възможността за създаване на „кръгъл“ екран, покриващ задния и предния панел. Междувременно разработчиците на Samsung вече са регистрирали патент за смартфон с екран, който се интегрира върху предната и задна задната част на устройството, както и по ръбовете му.

Патентът на Samsung, наречен просто „Електронно устройство“, е подаден в USPTO (Службата за патенти и търговски марки на САЩ) през лятото на 2020 г. и е публикуван в края на октомври, като е включен в световната база данни за патентовани технологии. Патентът е дълъг 70 страници и описва устройство, изцяло покрито с екрани.

И двата странични екрана на смартфона са заоблени. Корпусът на смартфона е направен от полупрозрачен акрил или друг полимерен материал и е поставен върху дисплея, като го предпазва. Хардуерът се намира под дисплеите и остава невидим за потребителите.

Samsung прави смартфон с дисплей върху цялата повърхност (ВИДЕО)

Прозрачното тяло ще позволи на сензорите на смартфона да анализират околната среда и да адаптират устройството към конкретни метеорологични условия. За това се използват графични елементи, които показват, например, капки, течащи по тялото, докато навън вали. Също така устройството ще може да наблюдава здравето на потребителя или процеса на обучение.

Сканирането на околната среда може да превърне смартфона в хамелеон, изчезващ от фона ѝ. Използването на изкуствен интелект ще проследява поведението на собственика и ще създава персонализирани шаблони. Например прогнозата за времето ще се показва на екрана едновременно или на същото място.

Смартфонът също така ще разпознае независимо коя страна лежи на повърхността и кой от двата дисплея трябва да бъде активиран. В този случай на втория дисплей ще се покаже допълнителна информация, например датата на създаване на файла, неговия размер, име и други данни.

В чертежите на патента няма видими бутони, което предполага поставянето на сензори под екрана, включително жак за захранване, за който се използва пиезоелектричен филмов сензор. Бъдещето ще покаже колко икономически изгодно ще бъде производството на такъв смартфон и колко може да струва.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    17 39 Отговор
    Никога повече няма да си купя смартфон на самсунг. И двата самсунг вкъщи имат проблеми с usb входа за зареждане на батерията. Имам двама познати със самсунг и при тях същия проблем. Не се зарежда или се зарежда бавно. Проблемът е в гнездото на самия телефон където се вкарва usb то на зарядното. Явно това е фабричен дефект при самсунг.

    Коментиран от #14, #16, #26, #27, #30

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факт

    40 11 Отговор
    Samsung са номер 1
  • 4 Йозеф

    12 6 Отговор
    Никога не съм зареждал през USB, слагам на безжично зарядно.
  • 5 Фен

    10 26 Отговор
    И пак копират Xiaomi Alpha.
  • 6 Гост

    16 2 Отговор
    Дано не е поредната скица без реализация в бъдеще
  • 7 един от многото

    12 3 Отговор
    А Моторола правят комбиниран смартфон - вибратор специално за дами и джендъри.
  • 8 Котито

    10 3 Отговор
    Аз пък чакам сферичн, мултифункционален, модулен, адаптивен, сензорен и най-вече вибриращ.
  • 9 Този

    13 0 Отговор
    Като за 10 бона, става.
  • 10 гост

    9 8 Отговор
    Само след 5-6 години "смартфоните" ще са леща в окото и "слухов апарат" малко по-голям от днешните в ухото , всъщност това ще е само приемник , "хардуера" ще е на сървърите на Гугъл и Епъл , лещата и апаратчето само ще ви предават картината , при това в 3 D и звука от него , както и ще връщат обратно картината и звука , който виждате и чувате !! И всичко това през 6 G , преди да сте успели да свикнете даже с 5 , хаха !!

    Коментиран от #21, #34

  • 11 kkk

    5 2 Отговор
    йотафон беше с два екрана единия еинк мн як телефон
  • 12 провинциалист от провинция Тракия

    7 4 Отговор
    В надпреварата "Как да създадем по-трошлив телефон" това се конкурира с изцяло стъкления корпус.
  • 13 гост

    8 14 Отговор
    Няма ли да напишете за новите процесори на Епъл , които слагат край на монопола на Интел и заличават разликата между мобилен и настолен компютър , вместо тия тъпи напъни на Самсунг да "измисли" нещо , пък то все ялово ??
  • 14 ...

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    купи си бързо зареждащо..фабричното е слабо на европейските версии. на американските версии пък прецаква дисплея много бързо

    Коментиран от #31

  • 15 Един

    17 0 Отговор
    Да се чудиш къде да го хванеш , че да не задействаш нещо от тъчскрина!
  • 16 Пълни

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Глупости, ако ползваш петгодишен бюджетен телефон на Самсунг е възможно да има нещо вярно в това което си писал. От остаряването на хардуера и софтуера е. Но в противен случай си провери настройките. Ако са правилни т.е. бързо и свръхбързо зареждане са включени просто пробвай да го включиш със собствения кабел в собственото зарядно. С кабела и зарядното на китаеца(свръхевтиния китайски телефон с който се гордееш пред колегите) няма да стане. Но проблемът не е в юсб порта а в невъзможността телефонът ти да получи повече ток от зарядното. Вината е на "задклавиатурното" устройство не на телефона. Хайде със здраве!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 офф

    3 6 Отговор
    Нали пак е с Андроид, какво ме интересува хардуера.

    Коментиран от #19, #22

  • 19 Този

    3 8 Отговор

    До коментар #18 от "офф":

    Точно така, аз не мога да си обясня, как толкова години наред няма един свестен аналог на IOS!
  • 20 Пацо

    5 0 Отговор
    ха да видим какъв протектор ще му измислят на тоя :)
  • 21 един

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    А батерията ще е в кухата ти глава, колкото по куха, по дълго ще държи!
  • 22 Да с АНДРОИД Е И АЗ ИМАМ САМСУНГ

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "офф":

    Вие сте екстра. Поздрави от мен😃😃😃
  • 23 Михаил Станински

    4 1 Отговор
    Вие сте еееекстра ПОЗДРАВЛЕНИЯ НЕКА БИЗНЕСА ВИ ВЪРВИ ПО ВОДА
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Куха работа

    2 2 Отговор
    Направете го 100% стъкло като пада да се размазва по-лесно.

    Те Apple след Iphone 4 стъкления се върнаха към металния корпус, а Самсунг пробват техния експеримент.

    Още помня как в Германия на един приятел айфона падна от 60 сантиметра и се раздроби със стъклената 4ка. Щом Самсунг имат да горят пари да заповядат.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Pokololo

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    глупости на търкалета, последните ми 6 телефона са Samsung и абсолютно никакъв проблем с хардуер или софтуер. останалите вкъщи с нагризаните ябълки постоянно им се подреждат или кабели или зарядни или бъгват, не иъчскам да чувам за ябълки.
  • 28 Фен

    3 1 Отговор
    Най-много 5 бона колкото galaxy fold. Ама за такова бижу си струват 5 бона. Samsung винаги знаят как да те изненадат. Обичам Samsung и затова всичката ми бяла и черна техника е Samsung. Успех им пожелавам с разработването на телефона
  • 29 Вагабонд

    4 1 Отговор
    А бе как само хейтъри и кисели ябълки злорадстват като Самсунг покажат нещо непостижимо за изгнилата ябълка.Аз съм със Самсунг вече повече от 8години,като си взимам през две години Ноут серията и не съм имал проблеми нито със софтуер, нито с хардуер.Когато се използват както трябва,няма по-здрав телефон.Изпускал съм на екран от 2метра на паважа и имаше само лека драскотина.Приятел си изпусна Ябълката на чакъл от 50см. и дисплея стана на мрежа..Яжте си киселите нахапани ябълки и си трайте,докато всички китайци задминават остарелите визуално и технически телефони..Добре,че са Самсунг да ви правят дисплеите..
  • 30 гледачев

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Имал съм всички модели от серията Галакси откакто е излязла от S1 до S20 Ultra в момента и никога не съм имал проблем, като твоя. Жена ми и двете ми деца също ползват само марката Самсунг и никога проблем не е имало с телефоните. Имали сме и от други марки, но там са се получавали проблеми и сме решили да ползваме само Самсунг, докато поддържат това качество. Ако го развалят ще преминем на друга марка. Също така и няколко айфона сме имали, но се отказахме от тази марка, която не си заслужава парите, качеството е посредствено и характеристиките винаги отстъпват на Самсунг, а последните години и на китайските марки.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 БОКОКРАД

    0 0 Отговор
    НА БОЙКО ТЕЛЕФОНА ПЪК НЯМА БЪЛГАРСКИ ! А НА ПУТИН НЯМА РУСКИ , НА БАЙДЪН ПЪК НЯМА АМЕРИКАНСКИ !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.