Last news in Fakti

11 Декември, 2020 10:59 8 219 6

За какво служат новите стикери в колите Mercedes-Benz?

  • стикери-
  • qr код-
  • mercedes-benz-
  • мерцедес

Стикерите се разполагат на вътрешната страна на капака на резервоара за гориво, както и върху срещуположната В-колона

За какво служат новите стикери в колите Mercedes-Benz? - 1

Mercedes-Benz е първият автомобилен производител, който разработи стикери за спасителни операции с QR код. Те осигуряват достъп до така наречените цифрови спасителни карти за всеки модел превозно средство, на което са поставени. При сканиране на QR кода се визуализират схеми, съдържащи всички ключови детайли за дизайна и структурата на автомобила. В случай на инцидент спасителните екипи могат бързо да намерят QR кода и да го разчетат с помощта на смартфон или таблет.

Тази информация е от изключителна важност при изпълнението на спасителни операции. Ако при произшествие има пътници, притиснати в автомобила, най-напред трябва да се изясни къде могат да се поставят спасителните ножици и уредите за разпъване. След това къде има все още незадействани въздушни възглавници, резервоари или електрически проводници, досегът до които може да застраши спасителите и пътниците. Картата за спасителни операции предоставя тази информация и спестява животоспасяващо време при изваждане на пострадалите от превозното средство.

За какво служат новите стикери в колите Mercedes-Benz?

Разработката на Mercedes-Benz е международно призната. Тя е дело на ADAC и VDA (съюз на немската автомобилната индустрия) и целта ѝ е да улесни спасяването на пътниците в автомобила при произшествия. Тя съдържа специфични скици с необходимата важна информация: модел, конструктивен тип и година на производство, особености на каросерията и детайли по конструкцията, разположение на въздушните възглавници и акумулаторната батерия, както и специфична информация за алтернативен вид задвижване.

Стикерите се разполагат на вътрешната страна на капака на резервоара за гориво, както и върху срещуположната В-колона – две места в автомобила, които статистически установено при повечето пътни произшествия остават почти неповредени. Както нови, така и по-стари автомобили Mercedes-Benz, произведени след 1990 година могат да бъдат снабдени със стикер за спасителни операции от оторизираните сервизи на Силвър Стар в страната.

За какво служат новите стикери в колите Mercedes-Benz?


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дебил Гей

    16 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: За какво служат новите стикери в колите Mercedes-Benz?
    Ще са връзка с чипа в главата,така че който се ваксинира по един Мерцедес.Побързайте.
  • 2 БАЙ Х@Й

    23 9 Отговор
    И пристигнаха пожарна и линейка , и като започна едни четене !
  • 3 And

    7 1 Отговор
    Факти пак са изостанали🤦‍♂️! Тези стикери ги има в моделите от 2015годиан

    Коментиран от #6

  • 4 сектант

    2 1 Отговор
    това автоматично отваря сторито на инстаграм като го снимаш с тауафонъ
  • 5 като

    0 0 Отговор
    пристигне пожарната с инструментите, 10 човека ще чакат докато един ще започне да разчита QR кодовете, ако има с какво да ги разчете, и така 20 минути, докато всички вътре дадат фира, всяка минута е живото спасяваща, а ние ще четем кодове, явно след 10-20 години, ще питат бордкомпютъра, дали има оцелели, и дали има нужда да режат.
  • 6 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "And":

    Като прочетеш последното изречение в статията и видиш името на посочената фирма представител за БГ и ти става ясно защо е пусната тази "новина" 😜