Last news in Fakti

18 Декември, 2020 17:30 11 329 85

Електрически неволи: Канадец не успя да зареди Tesla-та си при -28°C (ВИДЕО)

  • tesla-
  • зарядна станция-
  • студ

Предполага се, че самата зарядна станция на Tesla е била напълно изправна

Електрически неволи: Канадец не успя да зареди Tesla-та си при -28°C (ВИДЕО) - 1

Канадски собственик на Tesla Model 3 публикува в YouTube видео от приключенията си, докато се опитва да зареди седана Model 3 в мразовитата зима.

Той свърза електрическата си кола с фирмена зарядна станция, когато зарядът на батерията показва 11%. Включвайки DC кабелът за бързо зареждане, той с изненада установява, че скоростта на зареждане е... 0 киловата на час.

Шофьорът свърза електрическата кола с друг терминал, но резултатът е същият. Колата или дава грешка при зареждане, или изписва, че се зарежда с нулева скорост. Докато тези неуспешни опити продължават, зарядът пада до 10%.

Собственикът на електрическия автомобил решава да кара до друг терминал, този път с променлив ток, който се намира на десет километра. Успява, въпреки че към момента на пристигане зарядът на батерията вече е спаднал до 2%.

За щастие там колата се "съгласява" да бъде заредена от източника с променлив ток. Но, разбира се, отнема доста повече време, отколкото ако зареждането става на т.нар. бързозарядни станции .

Предполага се, че самата зарядна станция на Tesla е била напълно изправна. Причината батерията да откаже да се зареди е замръзването на гел електролита в батериите. След изминатите 10 километра между двете станции батерията се затопля малко и позволява зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    44 6 Отговор
    Този коментар..... абе Вие си знаете !
  • 2 бат Тонка

    108 6 Отговор
    Мобилният сервиз на Тесла се движи с Форд Транзит- ха-ха-ха-ха-ха
  • 3 Ами сега тези от Тесла да инсталират...

    54 8 Отговор
    Газова или бензинова печка при батериите за да могат да се топлят при тези зимни месеци...😁⛄🌨️
  • 4 ььььь

    25 9 Отговор
    Странно защо нямат просто 1 реутанче при батерията и при тия температури просто като се закачи за зарядното първите 5 минути да си стопля батерията.

    Коментиран от #70

  • 5 един от многото

    89 8 Отговор
    Котлона не работи в студа , лоша работа. Почвайте да плюете ДВГ! Всеки се е сблъсквал с номерата на акумулаторите през зимата , така , че нищо ново под небето. Чакайте да започнат да изхвърлят старите батерии , тогава ще стане интересно!

    Коментиран от #36, #37, #38, #39, #40, #41, #42, #43

  • 6 Хахахаха

    22 76 Отговор
    ЕДНА ТЕСЛА НЕ УСПЯЛА ДА ЗАРЕДИ ОТ 1 МЛН! А БЕ ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ ПИШЕТЕ, ЗА ВСЯКО НЕЩО СТАНАЛО С ТЕСЛА? СТАВА ЯСНО, ЧЕ Е ИМАЛА НЕЩО ПРОБЛЕМ, ЗА ДА НЕ ТРЪГНЕ ДА ЗАРЕЖДА! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ДРУГИ, ЗАРЕЖДАТ НА ПО-НИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ? ХАХАХАХА! ЕДНА ТЕСЛА НЕ УСПЯЛА ДА ЗАРЕДИ! ХАХАХАХА! ЕДНА ТЕСЛА ПУКНАЛА ГУМА! ЕДНА ТЕСЛА ПОЛУЧИЛА КОНДЕНЗ НА СТОПА! ЕДНА ТЕСЛА ПОЛУЧИЛА КОНДЕНЗ НА ФАРА! ХАХАХАХА

    Коментиран от #9, #28

  • 7 Дизела

    26 3 Отговор
    А детски болести бе!Да я бута на ръка.
  • 8 Нямам срам

    69 6 Отговор
    След изминатите 10 километра между двете станции батерията се затопля малко и позволява зареждане.А преди да не е бутал ?
  • 9 Motorhead

    41 13 Отговор

    До коментар #6 от "Хахахаха":

    Всичките тесли създават проблеми.Палят се батериите или замръзват.Купете си нормални коли.
  • 10 Не не

    12 25 Отговор
    Даже са в класацията на най-надеждните коли в Англия! Специално Модел 3 е на първо място!

    Коментиран от #34

  • 11 1234578

    36 29 Отговор
    Преди около 15 години в София рано сутринта около 6:30 температурата беше паднала под минус 15. Тогава имах бензинов инжекцион Фолксваген Пасата. Запали доста трудно, обикновенно палеше от половин оборот на двигателя, защото му бях купил качествени нови свещи, дистрибуторна капачка и кабели. И след малко светна лампата за налягането на маслото. Изгаси го и след малко пак го запалих пак същото. Тогава се качих до апартамента и напълних една бутилка с гореща вода слязох и полях с нея маслени филтър и блока около него. Запалих отново и този път лампата за маслото не светеше, явно това затопляне е размразило маслото в двигателя. След малко изчакване потеглих. Имаше и проблем с превключването на скоростите и окачването беше се втвърдило. Същия ден на половината ми колеги колите дори не успяха да запалят, камо ли да се движат. Убеден съм, че 90% от колите у нас дори чисто новите особено дизелите при минус 20 няма да запалят. Така, че не се присмивайте на Теслата. За екстремните студове в Канада, Сибир, Норвегия ... трябват специални горива, масла, акумулатори ... абе трябват специални коли за ниски/високи/ температури. Лятото в големите жеги на баира на магистрала Тракия/тунела Траянова врата/, когато минавам. Всеки път виждам 2-3 прегрели пушещи таралясника спрели в аварийната лента.

    Коментиран от #35, #47

  • 12 Бай Гуй

    34 4 Отговор
    Замръзнал бил гел електролита. Откъде ги измисляте тия глупости? Още малко и замръзнал гел лубриканта
  • 13 DrivingPleasure

    57 7 Отговор
    Това че не е заредил, здраве да е, при екстремен студ и ДВГ има проблеми важно е друго!
    Имал е 11% заряд след 10 км вече има 2% та я кажете пак за пробега на тия кочаци :D

    Коментиран от #15, #21

  • 14 омъскаряване

    25 8 Отговор
    " Ха, Джендър" казал си инуита, качил се в тойотата запалил и потеглил !
  • 15 омъскаряване

    29 1 Отговор

    До коментар #13 от "DrivingPleasure":

    Пуснал си е парното ;))))
  • 16 Ами

    18 23 Отговор
    Искам да видя дизеляците при цяла нощ навън при минус 30. Иначе 8 процента батерия за 10 км звучи кошмарно

    Коментиран от #17, #18, #22

  • 17 Дизела

    35 10 Отговор

    До коментар #16 от "Ами":

    Паля без проблем зимата на -30.Акумулатор Варта,зимна нафта,масло 5W40 и звяра оживява.

    Коментиран от #24, #25, #66

  • 18 Ами ела да видиш

    24 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ами":

    12 годишно Х3 Е 83 3D
    Според АМS топ 10 на най добрите двигатели на всички времена.
    Има инсталиран подгревател Webasto фабричен.
    Дистанционно го включваш работи 25 мин.
    Загрява водата до 60 градуса.
    Но дори и без него колата пали без проблем на минус 25

    Коментиран от #19

  • 19 Здрав

    34 4 Отговор

    До коментар #18 от "Ами ела да видиш":

    Напълно подкрепям, на -26 без никви печки дезела пали без проблем... естествено чи всичко е кочан- окачване, ск. Кутия и тн. Ама тва важи за всички коли... а между другото, батерийте на теслите подържат нормална температура, т.е. подгряват се при студено време, което осреднено значи че батерията губи средно по 5% на ден дори да не се кара... при ел. кошовете най големия проблем е този+ отоплението на купето... и километрите които им дават са само за + 22 гр, при 90 км/час, без наклон и вятър и тн.... идеята е супер, ама батерийте засега са далече от реалноста, да не говорим за цената и другите минуси...
  • 20 Без да съм гледал видеото

    12 16 Отговор
    Този се е опитал да зарежда без да подгрее батерията, но колата понеже е по-умна от него не му е позволила.


    Ако се питате защо, оставете телефона си на минус 20 градуса на терасата докато му изключи батерията от студ, а след още два часа го включете в зарядното да се зареди. Гарантирам ви подута батерия, дори да е чисто нова.

    Няколко засилвания и спирания с регенерация, загряват батерията за да започне заряда и да не се налага да се изчаква реотана на водното охлаждане да свърши тази работа. Карането с постоянна скорост много по-трудно върши тази работа, защото мощността е малка.

    Коментиран от #32

  • 21 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #13 от "DrivingPleasure":

    Тесладжийте смятат всяко съотношение като линейно занапред във времето. Например, щом миналата година Тесла е имала 100% повишение в продажбите, значи всички години занапред щяло да бъде все така с по 100% повишение. Следователно, по тяхната логика, щом за 10 км е изразходвал 9% заряд, значи за 100 км ще изразходва 90% заряд.

    Коментиран от #26

  • 22 Гост

    26 4 Отговор

    До коментар #16 от "Ами":

    В Русия при -45 палят дори ладите
  • 23 7575

    17 1 Отговор
    Споко, софтуерен бъг, наркомана ще прати ъпдейт.
  • 24 Синдикат на Ало Измамниците

    21 2 Отговор

    До коментар #17 от "Дизела":

    Всичко ток и жица за дизеляка, ама някой обръщал ли е внимание че електронни уреди и тем подобни е описано че не работят при - 25 градуса и при +45. А теслАта с кво е бухана....... електроника и нищо друго......
  • 25 Дизелар

    18 2 Отговор

    До коментар #17 от "Дизела":

    При мен и през зимата и през лятото колата си пали еднакво . Друг е въпроса ,че трябва да се внимава с отварянето на вратите за да не скъсаш някое уплътнение или да не счупиш дръжката от дърпане :)
  • 26 Turbo

    19 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    2020 ръст от 50% при Тесла няма да се случи.За 2019г. с един завод - 367500 коли.За 2020г. с два завода с капацитет от 1млн. коли за 9месеца са 329500+последното тримесечие или 350-400х. коли.Излиза,че с два завода 2020 са произвели малко по-вече ог 2019 с един завод.Голям бизнесмен е Афрото.

    Коментиран от #27

  • 27 Това е бизнес

    3 18 Отговор

    До коментар #26 от "Turbo":

    2019 един завод, през 2020-та отваря втори, вдигна продажбите с 30-40% през 2021 ще отвори още два, а останалите производители, им паднаха продажбите с 30%, тази година затвориха по някой завод, догодина ще затворят два пъти по толкова. Ти кой бизнес би искал да притежаваш? Западащия на останалите или възходящия на Тесла?

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Инсайдер

    20 4 Отговор

    До коментар #6 от "Хахахаха":

    Една тесла и хвърчат панелите в движение,една тесла се самозапалила,една тесла и се трошат носачите в движение,една тесла с ралични тапицерии по вратите,една тесла със закрепен с изолрбантд ел.блок,една тесла трябва да влезеш в менюто на компа за да си увеличиш скороста на чистачките...резултат..изпуснат завой...една тесла....май станаха много.В китай отзовават 20000.
  • 29 Инсайдер

    18 4 Отговор

    До коментар #27 от "Това е бизнес":

    За 2019 тойота продава 2 500 000 коли...тесла 250 000 и печели единствено от продажба на квоти за въглеродни емисии,нищо че за производство само на батериите отделят с пъти в повече но на управляващата финансова интернационална мафия е изгодно да се гледа само готовия продукт.Мъск не е нищо повече от нашите олигарси...и той е назначен....2500000 профадени коли- 70 млд капитализация....250000- 500 млд капитализация......някаква логика???

    Коментиран от #49

  • 30 Turbo

    16 2 Отговор

    До коментар #27 от "Това е бизнес":

    Ти не разбра ли ръст 50% няма да има.2завода 2020г. произвеждат колкото 2019г. с един.При производствени мощности за 1милион Тесли,са произведени 400хил. останалите си остават непроизведени.А 2021г. ще бъдат завършени още 2завода,продадени Тесли пак 400х.

    Коментиран от #31

  • 31 А кой е казал, че трябва да е точно 50%?

    4 8 Отговор

    До коментар #30 от "Turbo":

    В края на миналата година, Тесла си постави цел за тази година 500 000 продажби, без да подозира за спирането на заводите и свиването на автомобилния пазар заради корона кризата. По време на корона кризата намали целта на 400 хиляди, а сега се цели пак в половин милион продажби. Не виждам каква ти е драмата? Това че ти си очаквал нещо различно си е твой проблем, ама лично твой.

    Коментиран от #50

  • 32 Колкото и минуси да слагате

    9 15 Отговор

    До коментар #20 от "Без да съм гледал видеото":

    Типично по тролски, нашляпахте минусите, сякаш това ще промени реалността. Този папуняк просто не е изгледал клипа на Бьорн как се подгрява бързо батерията, за да започне да зарежда.

    Коментиран от #51

  • 33 asd

    9 2 Отговор
    толко съм пиян че прочетох крадец не успя да зареди тесла хахах
  • 34 Чичовото

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не не":

    Кой нормален вярва на тези класации....?!
  • 35 12345

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "1234578":

    За чисто новите коли с ДВГне съм съгласен. До сега съм сменил 8, последните две съм ги взел чисто нови. Ford Fokus 1,5 Дизел при -18 градуса в 6:00 ч. запали без проблем както пали и при 0 градуса. Всичко е до състоянието на автомобила. Вярно,че в България и аз съм имал проблеми всяка зима с колите.

    Коментиран от #69

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 От многото мислещи

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "един от многото":

    Като започнат да изхвърлят старите батерии ще стане не интересно, а страшно. Освен, че никой не ги рециклира, преди 5 години Autobild, писаха, че в ак.батерии на 1 електромобил има 0.5 гр. радиоактивни елементи. Дано вече не е така. Поздрави на еколозите. И да почнат да мислят.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 От многото мислещи

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "един от многото":

    Като започнат да изхвърлят старите батерии ще стане не интересно, а страшно. Освен, че никой не ги рециклира, преди 5 години Autobild, писаха, че в ак.батерии на 1 електромобил има 0.5 гр. радиоактивни елементи. Дано вече не е така. Поздрави на еколозите. И да почнат да мислят.
  • 44 Ехеее

    6 9 Отговор
    Тесла много скъпа, а 2 пъти по-евтина от по-бавното РС6! Интересно видео.

    Коментиран от #52

  • 45 Няма ли да пишете още черен пиар

    7 2 Отговор
    Хайде на тепсия ви давам новината. Пак са спряли строителството на завода на Тесла в Берлин заради неплатени сметки. Уж имали 20 милиарда в банката, а не могат да платят 100 милиона депозит.

    Много ми се иска да видя опулените физиономии на антиелектриците тук, като прочетат за какво точно са тези 100 милиона. Доказателство за това, колко заблудени овце са. Бееееее, беееее
  • 46 Боцко

    8 6 Отговор
    Следя Тесла от нейното създаване. Обичам немските автомобили с двг. Обаче пред прогрогреса не мога да ритам . Близкото бъдеще е в електричарките. Погледнете Китай . Имат създадени повече от 15 модела електричарки на най различни цени. Разбира се , че електичарките ще дават проблеми , но тези проблеми са несравними с автомобили на ДВГ. Така , че свиквайте !!!
  • 47 Джуган

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "1234578":

    Преди доста години имах Вартбург. Една сутрин станахме рано да ходим на Боровец и температурата беше -25. Запали от раз, но зимата вечер го гасях със смукача да го “задавя” и сутрин нямаше никакви проблеми в студа
  • 48 Алекс

    8 8 Отговор
    Колкото и да се напъвате момчета, до 10на години електрическите автомобили ще имат сериозен дял, дори и по нашите ширини. За добро или лошо, индустрията е поела по тоя път. ДВГ е технология на почти 200години, а и нефта вече е на привършване. Много неща трябва да се изчистят докато стане масовка - зареждане, батерии, пробег, сигурност. На -28 градуса може и да куца, ама колко често ви се налага да палите на под -15? И колко от курниците по нашите пътища ще запалят ако са пренущували пред блока посред зима? Като гледам какви таралясници се карат по улице в София, пушат, пъркат, давят се и гаснат на светофарите, представям си зимата как "палели от първия път".

    Коментиран от #53, #68, #76

  • 49 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Инсайдер":

    а не не не така. Нашият приятел не смята колите с двг на конкуренцията за продадени. Те дори не били стока, от която се правят пари. Той сравнява само електрическите бройки. Тойота ако ще и 10 милиона коли да е продала, но щом само 100 от тях са електрически, значи само тях ще гледаме и сравняваме хахагахаха. Статистиките на електрофилите

    Коментиран от #55

  • 50 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "А кой е казал, че трябва да е точно 50%?":

    Ааа така значи се покривали целите, като видиш че не можеш да ги постигнеш смъкваш летвата докъдето можеш и вече си най-големия хахахаха.
  • 51 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Колкото и минуси да слагате":

    Наистина ли очакваш жена ти да владее и прилага подгревни техники преди зареждане, при условие, че тя дори бензин не може да си сипе сама, нито пък да паркира паралелно хахахахахс
  • 52 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ехеее":

    само децата си харесват кола по бързината. Къде ще вдигаш такива скорости? По нашите пътища се кара с 90. Питай тази ще ти каже хахаха

    Коментиран от #54

  • 53 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "Алекс":

    и газта ли е на привършване хахахахаха

    Коментиран от #62, #64, #65, #67

  • 54 Ехеее

    6 2 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    Така ли? А защо правят коли като Ауди РС6, че им и искат и двойно повече от на Тесла? Не ги ли правят за скорост?
  • 55 Ами какво да броим?

    2 7 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    Почти по цял свят, след 2035 година няма да се продава нищо друго освен електрически. Ако toyota продължава в същия дух какво ще продава?

    През 2019 година, говориха за дял продажби дори през 2050 година, в началото на тази година заговориха за забрани през 2040 година, а до края на тази година, вече стана 2035 година, като в доста държави 2030 година, като дори има държави които още от 2025 година забраняват продажбите на ДВГ. Какво ли ще е след още една-две години?

    Като заговорихме за дял, през 2018 година делът на електромобилите и плъгин хибридите беше под един процент, а тази година е около 10%.

    Тесла им разказа играта, като доказа, че електромобилите могат да се произвеждат в големи количества и могат да имат по-добри показатели от автомобилите с ДВГ, като дори самостоятелно изгради зарядна инфраструктура. Все неща, които стогодишните обясняваха за невъзможни на политиците и със зъби и нокти бавеха прехода към електромобили.

    Коментиран от #56, #57, #78

  • 56 Пурко

    8 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ами какво да броим?":

    Явно си твърде млад и зелен щом си мислиш че всичко което се говори от политици и лаладжии в действителност ще се случи и спази!?! Та те така и с твоите мечти за забрана на ДВГ-то през това столетие!!!

    Коментиран от #60

  • 57 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "Ами какво да броим?":

    като стане 2030 ако тогава Тесла е произвела повече автомобили от Тойота, тогава ще можеш да лае6. Сега реалността е друга. Сега Тойота продава 10 пъти повече автомобили от най-голямата, най-новата, най-скъпата, най-модерната и най-надутата ти Тесла. Лека нощ.

    Коментиран от #58

  • 58 Говориш пълни глупости

    0 3 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    Като защитник на toyota, поне трябваше да се информираш по колко произвежда. Въпреки рекордната година на Тесла, година toyota ще продаде около 20 пъти повече автомобили от Тесла.

    Но това е умиращ бизнес. Независимо дали Тесла или друг, но през 2030 година само ентусиасти, за които парите не са никакъв проблем, ще си купуват автомобили с ДВГ, дори да отпаднат всички забрани. Ще стане като с тецовете. Уж никой няма да ги забранява до 2050 година, дори според политиците, но ще е късмет, ако не фалират до 2025 година, защото още сега са на стотици милиони загуба, въпреки още повече стотици милиони държавни помощи, а въглеродните квоти се повишават с всяка година.

    И с toyota ще е същото. Другите ще предлагат електромобили на по-ниска цена отколкото хибридите и автомобилите с ДВГ на toyota. Познай кой ще ги купува.

    Коментиран от #71

  • 59 незнайко

    3 2 Отговор
    Тесла ще решат проблема с един четиритактов генератор на БЕНЗИН за такива екстремни ситуации !!! НЕ НА ГАЗ, ЗАЩОТО И ГЕНЕРАТОРА НЯМА ДА ЗАПАЛИ ПРИ - 25 ГРАДУСА !!! Получава се затворен кръг или "ПЕРПЕТУММОБИЛЕ" !!! НАЛИ ???
  • 60 Дрън-дрън

    1 3 Отговор

    До коментар #56 от "Пурко":

    И евро7 ли няма да се случи? Явно си доста млад и зелен за да вярваш в дядо Коледа. А като дойде евро 8?

    Коментиран от #75, #77

  • 61 Дрън-дрън

    6 4 Отговор
    Тази ситуация се нарича абсолютен глупендер. Не може да знаеш че през нощта ще е минус 30 градуса и да оставиш електромобила си на 2%, при положение, че съперчарджера ти е на 3 минути път. Автора на клипа сам си го признава и съветва да не правите като него. Ако беше заредил преди да се прибере на предния ден, дори при минус 40ºC нямаше да има грижи с карането на автомобила, защото няма проблеми с "паленето". Със зареждането също.

    Коментиран от #72

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Пух

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Дизела":

    Ти във фризера ли държиш зверо
  • 67 Алекс

    2 4 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Ами провери. В момента доказаните находища на газ в света са около 7 млрд. кубични фута. С текущото темпо на консумация тези находища ще стигнат за около 50на години. Да предположим - индустрията ще се преориентира, битовото потребление също ще премине частично на алтернативни източници, ще излязат нови технологии за добив и/или находища - и 100 години да са....изобщо не е далеч.
  • 68 Знайко

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Алекс":

    Вероятно повечето коли ще са с електрически двигатели след 10 години. Но никак не е сигурно, че ще са Тесли на батерии, Тойоти с горивни клетки, някакви хибриди с ДВГ генератор. Или нещо, което все още не е измислено. И не е сигурно, че ще ги има Тесла, Тойота, VW ... Вижте какво стана с NOKIA, половината от сегашните студенти дори не са чували за нея.
  • 69 1234578

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "12345":

    Или си лъжец или си провери термометъра, не ти мери верно. Налей едно пластмасво шише 200 мл с нафта от резервоара на колата ти. И го сложи във фризера за 15-20 часа. Когато го извадиш нафтата надали ще е в течно състояние. Още при минус 10, минус 15 градуса ще замръзне. Дори дизела с добавки замръзва при минус 20. Тези дизели, които работят при много ниски температури имат специални системи за подгряване на нафтата в резервоара, филтрите, хранопровода ...
    А за по-лесно може да потърсиш в YouTube има доста такива опити там.

    Коментиран от #73, #74

  • 70 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ььььь":

    Щото се палят...
  • 71 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Говориш пълни глупости":

    Не съм защитник на Тойота и не виждам защо ти е на теб да правя нещо, което ще докаже, че Тесла е още по назад от Тойота, отколкото съм заявил? А останалите ти твърдения са прост копи пейст на голите обещания над които се надсмиваме всички. Тазгодишният недостижим таргет на Тесла е поредният провал в прогнозите й и доказва, че да мечтаят е едно, а да го постигнат е съвсем друго.
  • 72 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "Дрън-дрън":

    Това е поредният недостатък на миксерите. Аз заредих бензин преди две седмици и ако ще и 10 ледени нощи на -30 да ми стои колата, на единадесетия ден влизам, паля и тръгвам. И то без да съм загубил и капка гориво хахахахаха
  • 73 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "1234578":

    Стар дизел съм палил от раз на -15. Подгрев на горивния филтър имаше. Ти кола си виждал само на картинка.
  • 74 До 69 от канадиец

    5 0 Отговор

    До коментар #69 от "1234578":

    В Северна Канада нафтата ми на камиона не ми е замръзвала на -48.
    Първо замръзва на турбото променливата геометрия на -20. После маслото става на мед на -30. Нафтата не замръзва никога защото е с необходимите качество и добавки.
  • 75 Дрън-дрън-дрън/та пляс

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Дрън-дрън":

    Може и да НЕ СЕ случи! Е,може,но само в болните,заблудени глави на електропитеците хи хи хи хи хи.
  • 76 домакин

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Алекс":

    А електропитеците колкото и да се напъвате ДВГ ще са вечни. Електрическите боклуци са временно налагани от богатите корпорации. Е,вярно както сам каза,много нещо ще трябва да се изчистят докато станат масови. Зареждане,батерии,пробег сигурност,зарядни станции...
  • 77 Дрън-дрън-дрън/та пляс

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Дрън-дрън":

    Ти май ти все още вярваш в дядо коледа,така като гледам.🎅😃😃😃😤

    Коментиран от #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ти не вярваш, те не вярват

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "Дрън-дрън-дрън/та пляс":

    Но реалността им удари як шамар. Сега се налага да плащат на Тесла за квоти, защото и те като тебе вярваха, че ще им се размине, понеже лобитата им налагаха мнението че постигането на 95гр е невъзможно.

    Който като тебе вярва, че и евро 7 през 2025 ще се размине е пълен наивник.

    От Тесла много добре знаят че 20 милиона продажби през 2030 година са трудно осъществими. Целта на това изказване беше съвсем друга. Илон Мъск ясно заяви на политиците, че ако автомобилните компании не искат да произвеждат електромобили, той може да поеме и тяхното производство. Изборът си е техен. Алтернатива вече има, за разлика от преди, когато автомобилните компании на практика вземаха решенията, а не политиците.

    Коментиран от #80

  • 80 Дрън-дрън-дрън/та пляс

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "Ти не вярваш, те не вярват":

    До 2025-та,я камилата,я камиларя! Дотогава може нищо такова да не се случи. Това са си някакви твои фантазии. По-скоро до 2025-та и ЕС вече да го няма.

    Коментиран от #83

  • 81 домакин

    1 0 Отговор
    Ще видиш тесла на картинка от кроки само.
  • 82 type-R

    1 0 Отговор
    Трябва да е бил особено интелигентен човек щом тръгва на път с 10% батерия!
  • 83 8657

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Дрън-дрън-дрън/та пляс":

    Това да не ти е СССР ,че да се разпада на парчета...

    Коментиран от #84

  • 84 Дрън-дрън-дрън/та пляс

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "8657":

    Ами замисли се бе,човек! Реално погледнато никой,ама никой съюз НЕ Е вечен. ИСТОРИЯТА ГО ДОКАЗВА!!!!!!
  • 85 Spy

    0 0 Отговор
    Taя тесла ( гроб ) е супер некачествена кола за много пари няма и другите да заредят когато са минусови температури , ако не е станция с висок зяряд отоплението на батерията харчи повече отколкото вкарва нормалното зарядно абе пълен гроб