Last news in Fakti

19 Декември, 2020 11:30 9 651 72

КамАЗ тества двигател със 720 коня на метан (ВИДЕО)

  • камаз-
  • двигател

Камският автомобилен завод провежда изпитания на нов редови шестцилиндров двигател на метан с мощност от 450 до 720 к.с., съобщава от пресслужбата на компанията. В момента най-мощният мотор на КамАЗ е агрегат от същата серия, но турбодизелов. Той се монтира на модела 54901 High-Tech и развива 550 к.с.

Засега повече технически подробности за новия метанов Р6 не се съобщават. КамАЗ вече произвежда серийно газо-дизелова модификация на осемцилиндровия си двигател, който работи на смес от компресиран природен газ и дизелово гориво в съотношение 60:40, който позволява икономии от 500 000 рубли (€5 560) при годишен пробег от 185 000 км и покрива екологичния стандарт Евро-5.

Метановият шестак е един от първите двигатели, които се тестват на новия изпитателен стенд на КамАЗ. На него могат да се изпробват агрегати, работещи както на газо-дизелови смеси, така и на чисто метанови мотори.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    77 24 Отговор
    Сороснята вече не е на себе си, не може да повярва, че конструкторите от КАМЗ отново са изпреварили господарите им от запад!

    Коментиран от #11, #16, #24, #32, #36

  • 2 onq s konq

    10 53 Отговор
    Двигатела е двутактов от тук го виждам

    Коментиран от #4, #37

  • 3 Гост

    40 12 Отговор
    Ивеко имат двигатели на метан десетина години, Скания също пуснаха такива.

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 4 Criminal

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ей, как не са се сетили за двутактов дизел на метан по рано бе, ейййййй...........

    Коментиран от #35

  • 5 Бай ганю

    19 13 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Само ти май си ги виждаш

    Коментиран от #7, #10, #13

  • 6 Бесен Язовец

    17 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    А ти имаш перка на задницата с която летиш кат лястовица
  • 7 Criminal

    35 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бай ганю":

    От 5г ги карат Пимк Ивеко стралис само на метан.......Пимк грийн пише на тях, обслужват основно Кауфланд и влачат гондоли, защото нямат голям пробег........загледай се зад кабината има голям отсек, пълен с бутилки.........

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    29 20 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Всъщност са над 15 , а от 3 предлага и такъв на втечнен метан , а не на сгъстен , че даже и го изнася за Япония , в дома на Тойота , ама заблудените русопитеци пак си мислят , че са открили топлата вода , хаха !!
    Първият в света камион, задвижван чрез технология за втечнен природен газ (Liquefied Natural Gas - LNG) Stralis NP 400, както и гамата Daily Blue Power, ще са на разположение на потребителите в Япония, a първият клиент на италианците е компанията Fuji Transport.

    Iveco Stralis NP 400 е първият камион на природен газ, създаден за транспорт на дълги разстояния. Машината може да работи както с втечнен (LNG), така и с компресиран (CNG) природен газ или в комбинация от двете метанови технологии. Машината, с мощност 400 к.с. има автономност от близо 1500 км с едно зареждане, което я прави еквивалентна на дизеловите версии, но с десетки пъти по-добри екологични параметри.

    Коментиран от #53

  • 10 гост

    23 6 Отговор

    До коментар #5 от "Бай ганю":

    Ами то само слепите като вас не ги виждат , остави по света , в БЪЛГАРИЯ се карат вече над 8 години !! И се увеличават всеки ден !! Всички метанстанции , които зареждат ремаркета работят с такива , другите отделно !!
    Пловдивската фирма "Арена - И.Т." стана първата в България, която ще използва влекачи Iveco, задвижвани с метан. Италианският гигант достави 20 машини Stralis CNG (сгъстен природен газ, тоест метан). Стойността на поръчката е 3.2 млн. лв.

    "Тествахме първите два Iveco Stralis и при пълно натоварване постигнахме средно между 25-27 кг/100 км разход на гориво. За нас това означава разходи от 32-33 лв. на сто километра. Това доказа важността на природния газ като алтернативен източник на енергия, както и рентабилността и екологичността на инвестицията", заяви управляващият директор на "Арена - И.Т." Иван Тобиев. Според него новите влекачи ще бъдат използвани основно за превоз на цимент от Турция !!!! 1.03.2013 година !!!!!!
  • 11 гост

    19 24 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Какво викаш били "конструкторите" на Камаз , пак се оак..ли , а ?? Хахахахаххаха !! НИКОГА И НИКЪДЕ ЗА НИЩО няма дори да доближат тези на запад , не да ги изпреварят !!
  • 12 Русский

    36 18 Отговор
    Да, не можехме да правим машини със същото качество като на Запад. Но можем да правим оръжия, за да се защитаваме от този "Запад". Иначе щяхме да сме като вас вчера. Изгониха нашия дипломат, а американците и англичаните ви погалиха като куче. Същият срам като при Горбачов и Елцин у нас.

    Коментиран от #15, #23

  • 13 Гост

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "Бай ганю":

    Ако се измъкнеш от дупката си и ти ще ги видиш.
  • 14 Хахаха се исмя графа

    17 5 Отговор
    Смешници. В България отдавна се движат камиони на метан от почти всички европейски марки. Хахаххахах
  • 15 гост

    13 28 Отговор

    До коментар #12 от "Русский":

    Продължавайте да се "защитавате" , най-добре се скрийте в бетонните си дупки и не се показвайте повече никога , на никого няма да липсвате , никога , хахах !! Направо се "консервирайте" за историята , то друга полза от такива няма , освен да плашат децата и да са нагледен пример как НЕ ТРЯБВА да се прави !!

    Коментиран от #17, #38

  • 16 гост

    24 18 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    А всъщност грозната истина е , че Раша би трябвало да е пионер в ползването на сгъстен метан за гориво и за камиони и за леки автомобили и то преди много години , най-малкото защото метана не замръзва дори при -60 градуса и няма нужда дори от горивна помпа , която също е проблем в студа , да не говорим , че за тях би трябвало да е без пари , дето се вика !! Обаче пак трябваше "изостаналите" италианци , дето сняг не са виждали и внасят всичкия си метан да им покажат как се прави !! Еми закърнели "хуманоиди" , какво да правиш , хахах !!!

    Коментиран от #39, #49

  • 17 Русский

    24 14 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Ако нямахме ядрено оръжие, НАТО отдавна щеше да ни атакува. Като Сърбия или Ирак. НАТО, като чакалите - се страхуват само от силните. Като нас или Китай.

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    13 19 Отговор

    До коментар #17 от "Русский":

    Много присъща черта на комплексарите е да се самоубеждават в собствената си значимост , хах !! За ваше съжаление никому не сте притрябвали , само се пречкате и единственото , което иска света от вас е да си стоите в тъпия Сибир , в който никой нормален човек няма да иде и на екскурзия , да не говорим да живее !!

    Коментиран от #19, #20, #40

  • 19 Русский

    15 11 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    А „целият свят“ са САЩ и техните поддръжници, кучета, като Полша, балтийските държави и България? Или кой?

    Коментиран от #41

  • 20 Русский

    10 10 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Вие сте в ЕС, НАТО и по дяволите знае къде в продължение на много години - и какво от това? Бил съм при теб много пъти. Бедността е навсякъде. Българи и граждани на "балтийските страни" мият мивката ми в Гърция, когато дойда там за почивка.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 гост

    13 15 Отговор

    До коментар #20 от "Русский":

    Дори да беше вярно , дори "миячите" на мивки в Гърция са сто пъти по-добре от "богатите " ти сънародници , дето дават ръка и крак за зелена карта и бягат със стотици хиляди годишно в "лошия" запад !! Или ще ми кажеш , че някой се е изтрепал да се премести в любимата ти кочина , хахах !!
  • 22 гост

    15 18 Отговор

    До коментар #20 от "Русский":

    Само да ти съобщя , ако не знаеш или си мислиш , че другите не знаят ! Над 80% от руснаците НИКОГА не са напускали дори родните си места , да не говорим Раша !! Горе долу същия процент дори нямат международни паспорти и никога няма да имат !! 60% от тях получават минималната или близка до нея заплата , която за Раша в момента е 11 300 рубли или 245 лева !! Което изключва "почивка" дори Сочи , да не говорим в чужбина ! Руснаците с които се опитваш да се хвалиш , почиващи в чужбина са под 5% от населението и едни и същи от 30 години насам и знаем кои !! Та не се пени , няма кой да ти върже , хахах !!А миячите на мивки в Гърция получават минимум 600-700 евро , точно 6 пъти повече от тебе , дето почиваш там , ама насън , хахах !!

    Коментиран от #26, #42

  • 23 руски колапс

    12 14 Отговор

    До коментар #12 от "Русский":

    Еми то и запада прави оръжия ,ама прави и всичко останало ! Руснаците ем при оръжията изостават с десетилетия ,ем и при автомобилите ,а и отделно Русия не произвежда абсолютно нищо.

    Коментиран от #43, #54

  • 24 руски колапс

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Соросоидче ,руснаците едва вчера са се научили да правят двигатели.Да се опитат първо да изпреварят Бурунди ,пък после да се гонят с големите.
  • 25 Алфа Ромео

    16 3 Отговор
    Тези двигатели на метан са в пъти по-екологични от електрокарите.
  • 26 Русский

    2 17 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Аз получавам 2000 евро за месец.

    Коментиран от #27, #28, #30

  • 27 гост

    10 10 Отговор

    До коментар #26 от "Русский":

    Cрeдният мeceчeн дoхoд нa пoвeчe oт 70% oт руcнaцитe нe нaдвишaвa 25 хиляди рубли (oкoлo 308 eврo), дoкaтo 45% oт грaждaнитe имaт дoхoд oт 15 хиляди рубли, coчи cъвмecтнo прoучвaнe, прoвeдeнo oт зacтрaхoвaтeлнoтo дружecтвo "Рocгoccтрaх Живoт" и нaучнo-тeхнoлoгичния цeнтър "Пeрcпeктивa" прeз юни, прeдaдe Dаriknеws.bg.

    Ocвeн тoвa, в cрaвнeниe c пoдoбнo прoучвaнe, прoвeдeнo прeди нaчaлoтo нa пaндeмиятa прeз фeвруaри, дeлът нa грaждaнитe c дoхoд дo 5 хиляди рубли нa мeceц нaрacтвa oт 6,9% прeз фeвруaри дo 8,1% прeз юни, c дoхoд 5-15 хиляди. рубли - oт 31,2% нa 36,5%, a дeлът нa грaждaнитe c дoхoди в грaницитe oт 15-25 хиляди рубли ce увeличи oт 25,6% нa 28,2%. Пoвeчeтo житeли c дoхoд oт 15-25 хиляди рубли ca в рaйoнa нa Хaбaрoвcк (50%), Мocквa (43,8%) и Бeлгoрoд (41,7%).

    В cъщoтo врeмe дeлът нa рecпoндeнтитe c дoхoд oт 25-35 хиляди рубли e нaмaлял (oт 15,3% дo 13%), кaктo и c дoхoди oт 35-50 хиляди рубли (oт 11,5% нa 8,5%) и oт 50 дo 100 хиляди рубли (oт 7,6% нa 3,5%). Cпoрeд прoучвaнeтo, вceки пeти руcнaк зaявявa зa "знaчитeлнo" нaмaлeниe нa дoхoдитe пo врeмe нa пaндeмиятa, a вceки дeceти нaпълнo зaгубил прихoдитe cи !!!!!!!!!!!!!
    https://fakti.bg/world/490364-nad-70-ot-rusnacite-poluchavat-pod-308-na-mesec

    Коментиран от #44

  • 28 гост

    10 8 Отговор

    До коментар #26 от "Русский":

    Казах ти полюциите си да ги пазиш за дружките си , друг няма кой да ти върже !!

    Коментиран от #29, #45

  • 29 Русский

    3 9 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Няма смисъл да лъжа. Професиите също са различни при хората. Работя като програмист.

    Коментиран от #31

  • 30 гост

    14 11 Отговор

    До коментар #26 от "Русский":

    В същия този момент при тия доходи , които ти показах , бензина и газа за населението са ПО-СКЪПИ в Раша , отколкото в САЩ , при техните заплати , а тока е 6 цента за киловат или 10 ст , колкото нощната тарифа в България !! Цените на почти всички храни са ПО-СКЪПИ от България , както и на всички вносни стоки , което значи практически всички , щото руски са само млякото и пилешкото , за дрехи , обувки и техника да не говорим !! В МОМЕНТА 80 % от руснаците се борят да оцелеят , а не да "почиват" , което е само в русопитешките ти полюции !!

    Коментиран от #46

  • 31 гост

    12 10 Отговор

    До коментар #29 от "Русский":

    Супер , а какво да правят 99% от другите руснаци , дето не са "програмисти" ?? Или сега ще кажеш , че западните софтуерни компании се избиват да правят клонове в Раша , ахахахах !!!!

    Коментиран от #33, #34, #47, #72

  • 32 стоян

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    До 1 ком -Другарю 60% от акциите на Камаз са собственост на Мерцедес -това значи че собственика и технологиите са германски
  • 33 Русский

    7 9 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Пенсиите са малки много. Вярно е. Родителите ми имат пенсия от 230 евро. Помагам им с пари. Като цяло, заплатите можете да видите тук: www.hh.ru
  • 34 Русский

    14 11 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    И още нещо. Не казвам, че на Запад живеят зле. Там живеят много по-добре, отколкото в Русия. Говорех за това, че ако нямахме ядрени оръжия, НАТО щеше да ни нападне отдавна. Сега няма да атакуват, защото се страхуват от ядрена война и огромни жертви.

    Коментиран от #48

  • 35 Луд

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Criminal":

    Двутактовия дизел е широко разпространен при танковете,а този двигател е достатъчно голям.Но двутактовия дизел е с две бутала в един цилиндър движещи се едно срещу друго и 2 колянови вала.Този наистина не е такъв.

    Коментиран от #67

  • 36 Rado

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ха, Ха. Мъск е от запада и вече тества двигатели монтирани на космически кораб работещи на метан. Само недостатък, е че на Мъск са аналогови, ако бяха като на Камаз безаналогови ракетата ще ше да прави задно салто като преди да качне завръщайки се от космоса.
  • 37 ФауВе

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    С по 4 клапана на цилиндър и хедърси , едва ли. Въпреки, че има двутактови с изпускателни клапани.
  • 38 ФауВе

    13 13 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Успокой се малко. Утре, новите ти западни господари ще те продадат на Ердо и тогава ще хукнеш пак да се молиш на руснака, да те спасява за пореден път.
  • 39 ФауВе

    9 11 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    За какво й е на Раша да минава на метан, като бензина й струва копейки?
  • 40 ФауВе

    17 12 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Много си заблуден. Русия е страна с огромни природни богатства. Нефт, газ, дървесина, метали, злато, територия, излази на морета и океан. В последните години е и лидер по производство на пшеница. Всички искат несметните богатства на Русия, ама не смеят да посегнат. Затова постоянно се опитват да я изолират и компрометират, а тя е принудена да разработва оръжейна техника за самозащита.

    Коментиран от #56, #59

  • 41 ФауВе

    14 12 Отговор

    До коментар #19 от "Русский":

    Прав си, братушка, но българите са съвсем различни от управниците си. Управниците ни се кланят на запада заради парите му, с нас не ни питат. Народът български е с вас. Онези, които се правят на русофоби, като този приятел тук, са интегрираните шпиони на Ердо, които имат задача да ни скарат с вас. Турция и Западът от 150 години се стремят да разцепят славянското единство. Затова разделиха България на 5 части с Берлинския договор. Затова Австро-Унгария подкупи сръбският крал Милан с 250 милиона динара, да ни нападне, когато искахме да се съединим.. Затова разпиляха и Югославия на сто части . Така спряха руснака да не може да има излаз на Адриатическо, нито на Бяло море. И дори и днес продължават да скарват славяните. Насъскват македонци срещи българи, сърби срещу македонци, българи срещу руснаци...... Край няма тази западна интрига. Само обединение на славянските народи ще спре манипулацията на анадолци и атланти.

    Коментиран от #50

  • 42 ФауВе

    17 11 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Ей заспел, парите не са всичко. Повечето българи имаме род, имот, наследство, стари хора да гледат, земя да стопанисват и родина за която да милват, въпреки малката си заплата. Не сме всички продажници като теб, да си оставим немощните родители в старчески домове, че да хукнем по Германията, да перем чаршафи по хотелите за някое евро повече. И въпреки изкуствено занижените ни заплати за труд, който очевидно полагаме повече от вас, ние устояваме на този мор и не се отказваме от земята си. Не понасям хора, които избират повечето пари срещу това да се откажат от родина и род, че и за умни да ми се мислят. Ти си поредният гастарбайтер бе. За какъв преуспял тарикат си се помислил? И да ти е ясно, че вече всеки българин от средната класа спокойно си позволява почивка в Гърция.
  • 43 ФауВе

    12 8 Отговор

    До коментар #23 от "руски колапс":

    Странно, Русия стана основен доставчик на САЩ за петрол, на ЕС за газ, дърва, и жито, ама щом казваш, че не произвеждала нищо

    Коментиран от #52

  • 44 ФауВе

    14 10 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Руският БВП на глава от населението е по-висок от този на България. Не виждам на кого се смееш.

    Коментиран от #55

  • 45 ФауВе

    11 6 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Ти нищо не можеш да казваш. Ти можеш само да слушкаш. Аз съм работил заедно с руснаци и техните специалисти в моята длъжност взимаха повече от мен.
  • 46 ФауВе

    14 10 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    А бе, Ердо, я кажи нещо за цените и заплатите във вашата Турция. Сравни ги с американските, да се посмеем. Май не ти е смешно, нали бе. Ако ще и най-бедната страна да е Русия, българите сме с тях, защото сме една кръв. Ако не бяха руснаците още щяхме да ви търпим, да ни мачкате като добитък. Само заради руснака днес има България и българчетата учат паисиевата история и стиховете на Вазов. И Поди игото ще учат, дори и след като го забранят соросоидите. У дома ще им го четем и пак ще помнят и ще знаят какво сте ни причинили.

    Коментиран от #65

  • 47 ФауВе

    8 4 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Що бе, в България основният дял в БВП не идваше ли от ИТ сектора? Нали такива бяха докладите до вашият приятел ББ, или бъркам?
  • 48 ФауВе

    15 10 Отговор

    До коментар #34 от "Русский":

    Помним как руският външен министър Громико набързо се оправи със заканите на Турция, да затвори Босфора за руските кораби, преди 50 години. САЩ натиснаха вярното си куче Турция, да лае срещу Русия, защото не смееха да й се опънат сами. Тогава Громико каза на турчина "Ако вие затворите Босфора, ние ще си отворим два нови протока от двете му страни". И анадолчо веднага се отказа да затваря хахахаха. Никой не смееше да се закача с ядрена сила, като СССР.

    Коментиран от #51, #64

  • 49 Гост

    11 7 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Всъщност, ти палил ли си кола на метан в условията на люта руска зима, че даваш акъл?
  • 50 Русский

    9 5 Отговор

    До коментар #41 от "ФауВе":

    Обичам съм много български народ, обичам българите.
  • 51 Русский

    9 6 Отговор

    До коментар #48 от "ФауВе":

    Държавите са като хората. Всички уважават само силата.. Тъжно е, но е така.
  • 52 МРГ

    9 4 Отговор

    До коментар #43 от "ФауВе":

    Е то това е.Русия само дупчи и продава.Като арабските страни е и не произвежда нищо !

    Коментиран от #57

  • 53 незнайко

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Едва ли си мислят, че са открили топлата вода. Те просто са си РАЗРАБОТИЛИ техен двигател вместо да купуват чужди !!!
  • 54 незнайко

    14 4 Отговор

    До коментар #23 от "руски колапс":

    Сподели на незнаещите Германия колко полигона има за изстрелване на КОСМИЧЕСКИ ракети и колко е ПРОИЗВЕЛА ??? Не е чесно да се сравнява ЕДНА страна срещу ЦЯЛА ЕВРОПА . Затова зададах този въпрос.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Японеца

    6 8 Отговор

    До коментар #40 от "ФауВе":

    Русия все още е империя! Запада иска природните и богатства от преди 150 г, но Ленин ги изполва да дойде на власт и ги изгони!
  • 57 ФауВе

    6 7 Отговор

    До коментар #52 от "МРГ":

    А САЩ дори и това не прави. Само купува и продава.

    Коментиран от #58

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Китаец от Сибир

    9 13 Отговор

    До коментар #40 от "ФауВе":

    Аз не мога да разбера такива безродни и продажни българомразци като теб ,как не ви е поне малко срам да сте такива слуги на Русия ? България третира такива национални предатели като теб като руски шпиони и ви връща обратно в Кремъл.Жалко,много жалко ,че има такива предатели като теб.И между другото Русия е доказано най-големия враг на България,а ти предателю им се слагаш.Толкова ли е важно да имаш господар ?

    Коментиран от #60, #61

  • 60 ФауВе

    16 5 Отговор

    До коментар #59 от "Китаец от Сибир":

    Ха ха ха! Англо-саксонски лakeй ми каза предател. Аз ли съм предател бе, американофилска под лого? Я кажи - какъв щеше да си ти днес, ако руснака не те беше освободил? А, вярно, пак щеше да си си tyрк, както сега. И с какво Русия ни е навредила? С това, че ви изгони от земята ни, ли? Или с това, че се опита да ни върне на три морета със Санстефанския договор, а западните ти приятелчета ни подляха вода, като ни разкъсаха на парчета с Берлинския? Затова ли ги харесваш? А знаеш ли колко пъти се опитва Русия да ни освободи, преди 1878? Цели пет пъти. И всеки път като се е стигало до капитулация на султана, твоите европейски любимци са се намесвали на негова страната, като са заявявали на руснака, че ако направи славянска държава на балканите, Австро-Унгария, Франция и Англия ще заемат страната на султана срещу Русия. Затова ли им раболепничиш на европейците? Руснака ти даде самолети без пари, а американеца ти пробута чертежи на стара техника по-скъпо от нов самолет. Руснака ти подари генератори за тецове с които още си правиш ток, а американеца какво ти даде? Криворазбрани схващания за толерантност и равноправие, че да се вихри свободията на кафявите и сбърканите. От велик е нашият войник се превърна в боксова круша за недосегаеми, разбесняли се 4авета. Имаше образователна система, в която се учеше на български, а днес западняшки НПО ти налагат часове на майчин език. Имаше плодородна земя, която те направи житница на Балканите, а сега по нивите ти са нацвъкани
  • 61 ФауВе

    17 2 Отговор

    До коментар #59 от "Китаец от Сибир":

    а сега по нивите ти са нацвъкани волтаични панели, а ти внасяш пшеница от Турция. Превърнал си се в роб на западняка. Той ти подхвърля трохите от масата си, и ти дава да му носиш старите гащи, и ти продава двайсетгодишната си барака, а ти се радваш и му целуваш ръка?! Много си зле, който момче. Ама то е, защото си на 15 и само попиваш холивудска пропаганда.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ВАГ

    6 3 Отговор
    Болшевиците що не си пият водката, ами се занимават с разни глупости дето не им идва отръки..
  • 64 Запознат

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "ФауВе":

    По-голяма глупост не бях чел! Разсмя ме!

    Коментиран от #68

  • 65 Жестоката истина

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "ФауВе":

    Пич много си заблуден! Русофилистията е увредило мозъка ти и вече е много късно да ти се помогне! Русия подтиква Сърбия да нападне България след съединението! След освобождаването ни руснаците ни поробват!

    Коментиран от #69

  • 66 ФауВе

    2 3 Отговор
    ох, изкарах си копейките

    Коментиран от #70

  • 67 Батко

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Луд":

    Чул си, ама не си разбрал. Двутактовият дизел не се ползва при танковете и изобщо не е това, за което пишеш.

    Коментиран от #71

  • 68 ФауВе

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "Запознат":

    Има го документирано, Челеби. Знам, че ти е кофти, но е факт, който цял свят знае, а ти няма как да оспориш.
  • 69 ФауВе

    6 1 Отговор

    До коментар #65 от "Жестоката истина":

    Аби, туркофилията и българофобията те издават. Това, което аз казвам, го пише в Уикипедия. Твоите твърдения са си само твои - до тук. Живял съм през соца и не помня руснак да ми е посягал, да ми е нахлувал в къщата, да е карал жена ми да му коли кокошка и да му меси баница, да задява дъщеря ми, или да ме пребърква за алтъни. С руснаците работехме, адяхме, пиехме и се веселяхме наедно. Почивахме наедно и дори не те нашите, ами ние техните жени взимахме. Децата ни си пишеха и си пращаха писма и празнуваха заедно. Нито са клали и палили, нито са насилвали и обезчестявали. Това го правеше пра-прадядо ти от Измир. Помним и винаги ще помним. Анадъмну?
  • 70 ФауВе

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "ФауВе":

    Браво! Друго, освен да ми крадеш ника, не можа да измислиш. Ами, такова ви е ниско нивото. Доган да се беше бръкнал за по-способни тролове.
  • 71 Луд

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Батко":

    А танковете Т-64 ,Т-80 И Т-84 не са ли с двутактовия двигател. Прочети,лесно е сега в гутъл и после ми се извини.
  • 72 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    ...казах ти да не се изявяваш....няма смисъл...Вземи поне си измисли ник, е гост е доста постничко....Ето ти още хиляда минуса!!!! Заповядяй! Благодаря ти много ,че ми давап шанс да се изявя! Сладур! Ако на тебе ти плащат-за мен е хоби! Ай да видим кой ще издържи повече?