Last news in Fakti

22 Март, 2021 15:55 2 864 5

Глоба от около 2 милиона долара за Apple в Бразилия

  • apple-
  • iphone-
  • глоба-
  • бразилия

Липсата на зарядно при новите Iphone-и е основната причина

Глоба от около 2 милиона долара за Apple в Бразилия - 1
Снимка: Shutterstock

Глоба от около 2 милиона долара (1.68 милиона евро) грози Apple в Бразилия след като компанията не си взе поука от забележките на властите. В края на миналата година, властите в Бразилия предупредиха Apple за това, че могат да бъдат глобени, ако не докажат, че липсата на зарядно в комплекта на новите смартфони, наистина има положително влияние върху околната среда.

Новото поколение на смартфона бе представено през изминалата година и освен всички новости от страна на хардуер и софтуер, то новата версия на „ябълковия“ телефон стана популярна и с липсата на зарядно в комплекта. Освен това, цената на Iphone 12 Mini започва от около 1200 долара в Бразилия, докато в Америка същото устройство може да се вземе за малко над 700 долара.

Освен зарядните и цените, властите разглеждат и проблеми свързани с отказано гаранционно обслужване при Iphone 11 Pro, проблеми със софтуера, както и различни несправедливости по договорите и гаранционните условия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rado

    10 5 Отговор
    Apple пак диктува правилата, както махна жака за слушалки и сега безжичнште им слушалки са хит и се копират от всички. Най-новия модел на Samsung S21 и той е без зарядно, китайския ви любимец Xiaomi's Mi 11 и той е без, а другия ви китайски любимец Huawei и той ще последва Apple, както премахнаха жака за слушалки.
  • 2 pich

    6 2 Отговор
    Ако ги глобат с сигурност до година за 1200долара ще си купят само кутия на ябълка:д
  • 3 Аххахахахахаххахаххаха

    3 4 Отговор
    Ся ще махат буксата за зареждане и ше са на магнсейф зарядни на бразилците да си берат бананите ахахаххахахаххахахахгахагаг
  • 4 Apple

    0 2 Отговор
    Стъкне ще обеднеем с 30-40лв
  • 5 1000

    0 0 Отговор
    Из къщи се търкалят по чекмеджетата поне 5-6 такива зарядни за iPhone. Ако някой бразилец минава насам, ще му ги дам.