Last news in Fakti

11 Април, 2024 18:59 1 580 3

Apple увеличава производството на iPhone в Индия

  • apple-
  • iphone-
  • индия

Всеки седми смартфон е направен там

Apple увеличава производството на iPhone в Индия - 1

През последната година Apple увеличи производството на iPhone в Индия, като сглоби устройства на стойност 14 милиарда долара. Тази цифра представлява значително удвояване в сравнение с предходния период и подчертава усилията на Apple да диверсифицира производството си извън Китай.

Решението за преместване на част от производството в Индия бе взето на фона на нарастващото геополитическо напрежение между САЩ и Китай. Местни източници разкриха, че Foxconn е отговаряла за близо 67% от общото сглобяване на iPhone, а с допълнителни 17% се е занимавала Pegatron през дванадесетмесечния период, приключващ през март 2024 г.

По данни на Bloomberg приблизително един от всеки седем iPhone-а в световен мащаб вече се произвежда в Индия, което представлява около 14 % от общата продукция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    6 3 Отговор
    Браво. Руснаците да сглобяват Айфони да си върнат 50 милиарда в рупии.

    Коментиран от #3

  • 2 Ром

    4 3 Отговор
    И Индия ни изпревари ...
  • 3 Афрофил

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    И аз мразя блондинки и обичас Магрибци.