Last news in Fakti

29 Март, 2021 18:23 19 726 88

Трябва ли Waze да спре да показва полицаите на пътя?

  • waze-
  • приложение-
  • полицаи

Ето какво твърдят американски учени

Трябва ли Waze да спре да показва полицаите на пътя? - 1

Приложението за навигация Waze набра голяма популярност, не само заради картите си, а заради няколко определени функции, които до този момент не бяха срещани при алтернативните компании. Възможността за отбелязване на различни опасности на пътя, катастрофи и полицаи е едно от ключовите предимства на приложението, а както ви информирахме скоро, то бе въведено и при Apple Maps.

Именно последната функция за отбелязване на местоположението на патрулни автомобили и камери за скорост е смятано за опасно според двама американски учени. Теорията на доктор Оскар Овеидо и професор Бари Уотсън се уповава на това, че когато приложението издава звук, за да предупреди шофьорите, те се разсейват и това е предпоставка за инцидент.

Друг от доводите им гласи, че при всяко отбелязване за различна опасност на пътя, водачите изместват вниманието си, за да отбележат неговия тип и точното му местоположение. Те смятат, че целта на камерите за скорост и патрулните автомобили се обезсмисля, след като всеки водач може да се информира за мястото на което те се намират и по този начин да намали скоростта си в този участък. Интересно ни е да прочетем и вашите мнения по въпроса в коментарите.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 80 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джоко

    291 5 Отговор
    Ще си светкаме по стараму ако ни отрежат

    Коментиран от #9, #82

  • 2 Така де

    208 28 Отговор
    Задължително!В БГ тези функции с камери и полицаи трябва да се дезактивира!!! Щото нашите катаджии че умрат от глад .....завалиите
  • 3 ко каза ко

    60 1 Отговор
    Ша ги чувате коментарите а?
  • 4 Porsche

    145 7 Отговор
    От лакомията на държавата не може избяга
  • 5 Биг брадър гледа, но и слуша

    213 6 Отговор
    Не мисля, че е нужно да се крият като лалугери !
  • 6 Pifff

    140 10 Отговор
    Факти огромно мерси за рекламата аз даже не знаех за това

    Коментиран от #30

  • 7 Мнение

    191 7 Отговор
    Докато се крият трябва да си помагаме! По всякакъв начин това с криенето и това, че го бяха променили и го върнаха само трябва да ни сплоти повече! Ако сами си обявяваха и седяха на невралгични точки а не да трупат държавен рекет съм готов да ме глобяват всеки ден. Но с тия партизански похвати само такива приложения, антирадари и светкане въпреки, че много хора не предупреждават....
  • 8 Waze

    77 0 Отговор
    Waze е хубаво нещо, ама "обесмисляте" нивото на журналистиката.
  • 9 гост

    51 135 Отговор

    До коментар #1 от "Джоко":

    Ще си светкате още 3-4 години и толкоз ! Новите тол камери са в мрежа и скоро ще покрият 100 % от основните пътища плюс градовете !! А те могат да засичат СРЕДНА скорост , както и камерите в градовете ! Тоест един път на 100 км ако щеш да нарушиш и си хванат !! Та по-добре свиквайте да спазвате ограниченията , а не да се мислите за големи тарикати !! А полицаите скоро даже няма да стоят по пътищата , компютрите много по-добре от тях глобяват и то наред , без приятели и познати !!

    Коментиран от #10, #12, #14, #24, #38, #53, #55, #86

  • 10 qwerty

    64 11 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    тогава като разните му ютубъри с по едно хартиено тиксо/вестник на табелите и докъдето изкараме.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    25 72 Отговор

    До коментар #10 от "qwerty":

    Ами ще изкарате първия километър най-много , до първата камера , на втората ще ви чака патрулката и директно на топло , а номерата на трупчета за мноооого дълго време , горе долу колкото пушилника да стане за скрап !!

    Коментиран от #15, #75

  • 12 Хккхх

    36 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Не е точно така, ама е верно, че ще има още глоби. В Румъния е идеално. Караш си, щраква те камерата и след 10км. те чакат да ти честитят.
  • 13 Оптимист

    30 2 Отговор
    Точно така, "обесмисля" се!
    Няма спор, грамотни сте.
  • 14 Рим е измислил " Антидот "

    40 9 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Повредени и не четливи Рег. Табели тук там и с
    Залепени цифри върху Оригинала !
    Така или иначе. НЯМА КОЙ ДА ПРОВЕРИ. ВСИЧКИ !
  • 15 Некой

    64 6 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Всяко действие има равно по сила и с обратна посока противодействие!
  • 16 Някой

    59 6 Отговор
    Когато спрат да се крият, и маскират камерите с клонки тогага може да ги махнат.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гиги

    36 6 Отговор
    Бавна кончина за милиционерите
  • 19 Веспа

    41 5 Отговор
    При хубави пътища, няма нужда да се наарушават правилата

    Коментиран от #33

  • 20 е пааа

    34 4 Отговор
    моат да ги маанат ,само га спрът да се крият като мишки у храстите ,само де не опъват маскировъчни мрежи ,дее таз простотия
  • 21 Да да

    12 49 Отговор
    Бай Ганю светка, леда приложения, ръмжи с продъниния TDI, или с БМВ-то на лизинг за 10 години. Тоя му светне, оня му светне, Ганю си кара както си знае. Обаче накрая в кола със семейство с 2 деца със 150.Не е виновен той, а тия където са му святкали преди това. За мислете се.

    Коментиран от #54

  • 22 Мхм

    32 89 Отговор
    Аз пък за Полиция не присвяткам от години. За 21години стаж разбрах, че щом аз мога да карам по правилата навсякъде значи и другите могат. А щом не искат да си сърбат попарата. Мисля, че така е редно! Правилника и знаците не са за украшение на пътната обстановка! Виждал съм преф мен да премазват деца, куче на което му разхвърчаха половината черва върху маратонките ми, хора на които им стърчат кокалите навън , хора които туку що са катастрофирали и изскачат от колата. Всичко това съм го виждал лично по няколко пъти, и винаги причината е колкото и да не ви звучи приятно е несъобразена скорост и неспазване на знаците! Винаги! Е сори ама за това вече от много години не присвяткам нито благодаря като ми святкат за Полиция! Това е престъпно поведение! А такива опции трябва да се забранят в навигациите и фирмите да отиват на съд! Горчивата истина боли и не е приятна всрки му!

    Коментиран от #26, #36, #49, #72, #80, #88

  • 23 wazer

    28 3 Отговор
    ХАХАХАХАХААААХАХАХ учени....
    Да се седят в лабораторията тези "учени" и да не се занимават с неща от които не разбират....
  • 24 гостееее

    46 9 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    И ти се радваш ? Не знам, но аз като ви случам такива хора които активно искате държавата да ви ограничава, глобява и наказва и се депресирам и искам да се кача на ракетата на Мъск и да заминавам за марс....
    Безнадежден случай. Както ви обират 25 години, така и с камерите ще е. Не си миси че нещо ще спечелиш от тая работа.

    Коментиран от #37

  • 25 До МХМ

    61 5 Отговор
    Може, но когато има пътища като в Германия и адекватно поставени ограничения... Сегашната пътна обстановка води до всички нарушения
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ООООХОО

    50 1 Отговор
    Скоро ще пусна клипчета с нарушения по пътя на полицейски автомобили да видят аз как записвам....

    Коментиран от #63

  • 29 Читател

    11 1 Отговор
    Галинчо, ти си "обезмисля" - защото си без мисъл, т.е. не мислиш. А в статията трябва да ползвам "обезСмисля" - това означава "без смисъл", т.е. безполезно;
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 mafiota

    17 7 Отговор
    те щото полицайте ядат доматите с колците и не се махат веднага от Уейза.. беше полезен преди години. сега ако много му се доверяваш те снимат защото милицонерите си махат тага веднага. а и повечето чакалят с профили в групите във ФБ и се озлобяват още повече. карайте с ограничението и спазвайте знаците и няма да има проблем
  • 32 оня с коня

    8 12 Отговор
    Понеже Модераторът РЕДОВНО ми трие Мъдрите коментари,ще компенсирам изтритото с друг Полезен съвет към Доверяващите се на Вазе:Приложението се основава на отбелязване на Полиц. камери по Трасето от Водачите,като на Екрана се появяват Фиксираните места.Да,обаче тия Места както могат да се обозначават,така могат и да се ИЗТРИВАТ и ТОЧНО това правят Катаджиите обслужващи Камерата- появи ли се във вазе като Фиксирана точка,моментално я изтриват.
  • 33 ОпОп

    21 12 Отговор

    До коментар #19 от "Веспа":

    Какво общо имат пътищата с правилата. Правилата не трябва да се нарушават принципно.
    Иначе по темата: Аз ползвам Waze и ме е спасявал няколко пъти, но след един акт от 400лв. мога да ви кажа, че сега гледам да си спазвам правилата и не ме интересува, кой лети с 300 и иска да ме прескочи. Това е начина. Бъркане в джоба. Като платиш глобата за нарушението ще се замислиш дали си струва да летиш като луд. Лек ден от мен.
  • 34 Дани

    21 5 Отговор
    Хитрите полицаи се крият, като мишки във всевъзможни дупки
    ,затова съществуват тези приложения.Закон на ветрилото...
  • 35 BG Driver

    56 5 Отговор
    Първото нещо което правя преди да тръгна на път извън града е да си включа Waze. От колко глоби ме е отървал, спрях да ги броя. Не ми се е случвало до сега да има камера някъде и да не е отбелязана. Естествено и аз най-редовно отбелязвам всичко на пътя. Това за мен е най-култовото приложение свързано с автомобили и пътувания.

    Коментиран от #44

  • 36 kkk

    45 6 Отговор

    До коментар #22 от "Мхм":

    Цървулчев, я сега като си голям защитник на правилата и т.н. да ми обясниш нещо елементарно:

    Лично аз знам минимум 50 пътни отсечки където за последните 40+ години НИКОГА не е имало ограничение освен стандартните 90км/ч извън града. В последните 4-5г. се ремонтираха отсечките, поставиха се мантинели които НИКОГА преди не е имало и т.н.- сега пътищата са много по-сигурни. И на тези отсечки сега масово има ограничения от 60 и 70км/ч- ЗАЩО?

    Щом с баба Жига и гуми "видинки" е можело там да се кара с 90км/ч ЗАЩО сега има ограничение от 60-70км/ч? Ама няма да отговориш, а ще се скриеш като бит педал

    Коментиран от #41, #52, #56

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 бай онзи

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    леко да не ти излезе математиката само :)))
  • 39 гад

    11 2 Отговор
    По-скоро трябва да махнат полицаите по пътищата и да сложат камери.
  • 40 ДАДА

    26 2 Отговор
    Добре де защо се крият?
    И то на знаци 50-60... досега само веднъж са ме спирали за превишена скорост на ограничение 90 - карах със 110, защо винаги са на ограничение 50 или 60...
    Защото куките не ги интересува намаляване на аварийността, интересува ги да щавят, дали с глоба, фиш или подкуп.
    Магистралата след Благоевград посока Банско - къде има ясно дефинирано ограничение, че магистралата свършва???
    Там къде-то светят 90, вече са те снимали, тъй като камерите са след кръговото за Метро.
    Тъй че Waze

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ПАРИ ДА ИМА

    7 4 Отговор
    ДАВАШ 2 БОНА ЗА КАЧЕСТВЕН ЛАЗЕРЕН ДЖАМЪР И СИ РЕШАВАШ ПРОБЛЕМИТЕ С ВСИЧКО ХАХАХАХА
  • 43 ьяая

    8 2 Отговор
    След юбера спрете и това, че иначе полицаите гладни ще останат, както и таситата преди това...

    Коментиран от #45

  • 44 kkk

    16 0 Отговор

    До коментар #35 от "BG Driver":

    Аз и в града (особено пък в София) рядко карам без да пусна Waze- камери и стоянки на полицаите + тежкият трафик на дежурните места ги знам кажи-речи наизуст, но Waze много помага за заобикаляне на локалните тапи.

    ПС: Скоро карам по магистралата и както нямаше сигнал за нищо рязко се появи "опасност на пътя" на 2-300м. пред мен- имаше огромни парчета от гръмнала гума на камион, просто в някоя от колите пред мен са маркирали ситуацията.
  • 45 kkk

    4 8 Отговор

    До коментар #43 от "ьяая":

    Аман от ревльовци- Юбер НИКОЙ и НИКОГА не ги е забранявал. Фирмата извършваше таксиметрови услуги за които има 2 тона изисквания и ясен регламент който следва да се прилага и спазва. Казаха им "Спазвайте законите или удряйте кепенците"- явно нещо не ги кефи да спазват законите и си заминаха...
  • 46 kkk

    24 2 Отговор

    До коментар #40 от "ДАДА":

    За последните години имам ДВА фиша за скорост- виновен съм, не споря. Как пък и двата фиша са за каране с 85км/ч при ограничение 60? Просто е- редовно карам на темпомат с 85-90км. извън града, а гадовете са стояли в някой храсталак след необосновано поставен знак 60
  • 47 ПОЛЕЗНО

    31 3 Отговор
    В България камерите на КАТ се поставят винаги на места където всеки водач на МПС е в нарушение ! Това се прави с една единствена цел да се обират хората ! Практически в момента Waze помага на водачите да не ги обират от КАТ, а и ги предупреждава за изненади по пътя...
  • 48 Водолей

    5 3 Отговор
    Цялата дискусия е безсмислена!!! Преливане от пусто в празно!
    Ако (случайно) махнат отбелязването на полицаите, много бързо ще започнат да бъдат отбелязвани като нещо друго. Например - "опасност на пътното платно"!
    За да е сигурно, че няма да бъдат отбелязвани по никакъв начин трябва да бъдат премахнати ВСИЧКИ видове отбелязване и Waze да стане като другите навигации. Кой ще я ползва тогава? А за купуването й от Гуглето са дадени едни пари на евреите...
  • 49 перничанин

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мхм":

    Не съм фен на забраняването на което и да е приложение, както и на това да може да се трие отбелязана полицейска стоянка (хранилка).
    Това което казваш е проблем с елементарно решение .Проблема е решен (според мен) адекватно в съседна Гърция. Там на магистралите и междуградски пътища почти на всеки километър има кутия на стационарна камера. Има си знак поставен преди нея и хората спазват ограничението. Да, след камерата някои натискат, но много бързо идва следващата и повечето не си правят труда да превишават скоростта. Някой ще каже ,че това е скъпо (много камери), но не е, защото повечето кутии са празни, просто местят камерите (през нощта) от една кутия в друга и никога не знаеш коя работи.Елементарно, а и така ще се освободи ресурс от пътна полиция, който може да се ползва в кварталите и по възлови кръстовища, където стават 80% от ПТП. Отделно, явно има грамотни ченгета (щом трият в Waze), спокойно могат да преглеждат Фейсбук и да разбират къде се организират гонки. Ще им подскажа , празните отбивки на Северната тангента.
  • 50 Гого

    5 1 Отговор
    Трябва да показват всички престъпници с трите им имена.Пет дни по телевизията във всички новини!
  • 51 ЧЕКМЕДЖАН

    5 1 Отговор
    Не не трябва
  • 52 Someone

    24 0 Отговор

    До коментар #36 от "kkk":

    Ето това е върха на идиотизма. Пример:
    Направиха новата отсечка между Слънчев бряг и Поморие. Хубав път приличащ на магистрала с две ленти във всяка посока и мантинела по средата. Преди да направят пътя ограниченото беше 90 за извънградски път. Направиха го и сложиха 70!!!
  • 53 Случаен

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Връткаме табелите като по филмите :P
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Сссс

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Още ли си толкова глупав бе, тъй и ще си отидеш
  • 56 Е те това

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "kkk":

    Е правилния въпрос.....с който дефакто ти си отговори сам. От тоя спазващия отговор не чакай
  • 57 Тираджия

    12 1 Отговор
    На всички пътни полицаи , в цяла Европа, изобщо не им пука за безопасност на движението. На тях им се поставят задачи да налагат глоби и те изпълняват. Давам пример. ..Само Испания събира от глоби на пътя средно по 380 000 евро на ден....повтарям на ден. За Германия няма публична статистика...познайте защо.
  • 58 DEXTER

    1 0 Отговор
    Ушев на хероин.
  • 59 Патриот

    2 3 Отговор
    Според мен не е много удачно да се знаят къде са полицаите, но ако има информация за позицията пък така джигитите ще намалят скоростта и поне ще намалеят ПТПтата. както и инциденти.
  • 60 еш па тоа

    14 1 Отговор
    Само в България от цяла Европа могат да те спрат без никаква причина.Това го няма даже и в Русия. За това трябва да ги знаем къде се крият мишоците.
  • 61 еш па тоа

    14 1 Отговор
    Нали знаеш,че полицаите не вардят за безопасност,а за пари?
  • 62 Митьо

    9 1 Отговор
    И аз имам такъв мат'рял. Къде ще ги пускаш, да пратя и моите снимки. Пътувам редовно до Смолян и в едно кръстовище в Хвойна и на отбивката за Забърдо са редовно паркирали. Разбира се в нарушение - в самото кръстовище, до или след знака. Направих снимки и пратих до областният КАТ и Инспектората. И познайте какъв отговора - невиждани нарушение! Гарван на гарвана око не вади!
  • 63 Митьо

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "ООООХОО":

    Горното изказване бе за теб, но не се върза.
    Ще направя предложение да програмистите на Вазе-то, да направят така, че поставен полицай или опасност на пътя, да не може да се маха 30 минути. Може и вие да им пишете.
  • 64 Отново се плюем

    9 0 Отговор
    Обидно е на Оковръстен път да се крият с часове за скорост от 50км?! Пожелавам на "стриктните"шофьори такива глоби!
  • 65 адвоката

    12 0 Отговор
    Милиционерчетата също ползват WAZE и като спре да кълве се местят на друго място и така риболовът продължава основно за шарани без WAZE.
  • 66 Nik

    5 0 Отговор
    "Тe cмятaт, чe цeлтa нa кaмeритe зa cкoрocт и пaтрулнитe aвтoмoбили ce oбeзcмиcля, cлeд кaтo вceки вoдaч мoжe дa ce инфoрмирa зa мяcтoтo нa кoeтo тe ce нaмирaт и пo тoзи нaчин дa нaмaли cкoрocттa cи в тoзи учacтък." Е не е ли по добре да виждат камерите и полицаите и да намалят на опасните участъци вместо са не ги виждат, да се излетят на завоя и като видят патрулката да набият спирачките и да излетят в канавката или след тях някой друг да им се набие в задницата. Май е по добре да си има тези опции, друг е въпросът, че наистина докато се въведе инфото в телефона и тогава е възможно да си отклониш вниманието и да катастрофираш.
  • 67 недоволен

    14 1 Отговор
    има ли някой ,който да не е виждал кифла възседнала огромен SUV и да кара с 20 км. при ограничение 50 км. Е как няма да се изнервиш, и да не я издухаш след огромната колона, която е направила с 61км. И хоп при куките, ЧЕСТИТО! Защо , защото тя милата била неопитна или страхлива , ама ,че прави задръстване няма никакво значение. Трябва да има задължителна минимална скорост по шосетата не само максимална такава .
  • 68 БРАВО

    1 1 Отговор
    Това си е чиста реклама!
  • 69 само да кажа

    12 2 Отговор
    време е да се въведе порядък и в КАТ-не може цял ден да стоят в колите и да дебнат "престъпници"шофьори за превишена скорост на места,умишлено създадени за това-примери много!В същото време безнаказано се паркират коли на най-невралгични места и няма кой да ги махне оттам.Кат означава контрол на автомобилния транспорт и не са поделение на НАП.За мен това означава,че трябва при констатиране на нередност по пътя,като неправилно поставен или излишен знак да дават предписание на отговорните незабавно отстраняване!При констатиране на "неравности по пътя",вместо да се поставя знак,да се отстрани тази т.н. "неравност".Вместо да се ограничава скоростта по главните пътища в местата,където се пресичат с второстепенни,да се сложат препятствия от рода на "гърбици","легнали полицаи" и т.н.И още много много неща от този род
  • 70 Свещи

    7 2 Отговор
    Да си купят за внуците с парите от глоби всички куки ! Най скъпите фотографи в България ! Първа категория труд ! Опасни и вредни условия на труд ! Докога ?
  • 71 Мой

    2 4 Отговор
    За писане на съобщения от активен шофьор, особено на магистрала, трябва да се взима книжката на мяасто и ти поне за 2 години
  • 72 Шофьор

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Мхм":

    Като се сложат камери за средна скорост през 5 км по магистралите и главните пътища, проблемът със скоростта ще се реши. Следващата задача ще относно агресивните шофьори и неспазващите дистанция. Там само с цивилни полицейски автомобили може да стане.

    Коментиран от #73

  • 73 kkk

    2 3 Отговор

    До коментар #72 от "Шофьор":

    С 2 ръце и 3 крака съм ЗА камерите за средна скорост, но това е възможно само на магистралите- тоест ползата е никаква.
  • 74 да4622

    1 0 Отговор
    да ....
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 1944

    2 3 Отговор
    българина понеже е просто като комунист и не обича да спазва яде постоянно дървото. и се мисли за голем тарикат. ганьовска работа.
  • 77 1944

    1 2 Отговор
    шефа на кат каза че са поръчали още 160 камери. карайте нормално иначе това приложение ще ви продъни ушите скоро.

    Коментиран от #78

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Димитър

    2 0 Отговор
    Но в същото време докато преминават през участък с опастност , водачите намаляват скоростта, нали. И това да се вземе предвид.
  • 80 Димитър

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мхм":

    Съгаласен съм с теб, но мен ме глобиха 700 лв. по фалшива снимка за превишена скорост направена пред моя гараж с 139 км. в час?????????????????????????????Малоумие и не мога да се оправя вече две години.
  • 81 ттт

    5 0 Отговор
    "Имeннo пocлeднaтa функция зa oтбeлязвaнe нa мecтoпoлoжeниeтo нa пaтрулни aвтoмoбили и кaмeри зa cкoрocт e cмятaнo зa oпacнo cпoрeд двaмa aмeрикaнcки учeни".

    Двамата учени може би са прави за САЩ. Но за България не са! Б България задачата на полицията не е да осигурява безопасността на пътяя, а да пълни бюджета. Поставят се абсурдни ограничения на най-безопасните за шофиране места и там полицията дебне да пише глоби. Там където има опасност катаджии никога не съм виждал.
  • 82 dsсса

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джоко":

    Аз и сега святкам.
  • 83 бай Йордан

    4 0 Отговор
    Ами ето едно мнение.Проблемите с джигитите на пътя са известни отдавна но друго прави впечатление и то е че тези камери се ползват основно за приходи на властта.Примерно слага се безмислено ограничение не следващо логиката на пътя и се изтипосва камера..... и парите валят......та такива ми ти работи.
  • 84 тряс праззз

    1 0 Отговор
    Наште милиционери са напред с приложението и от дебнещата патрулка отмятат, че не са там.
  • 85 Емо

    3 0 Отговор
    Дрън-дрън. Има си глас, който предупреждава. Няма нужда да гледаш екрана. Но и би трябвало да го погледнеш, без да изпускаш пътя от очите, както поглеждаш скоростомера, температурата на антифриза, на маслото и на огледалото за обратно виждане.
  • 86 Емо

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Само малко си пр..ст. Защото не знаеш какво е средна скорост. Обяснявам. Ако се движиш с 90 км/ не означава средна скорост 90/ч. И постоянна скорост 130 км/ч също не означава средна скорост 130км/ч. Защото има намалявания, ускорявания, спирания, завои, нагорнища, надолнища и пр. 90 км/ч средна скорост се получават, когато се движиш през повечето време и където е възможно с 110-120 км/ч. А 130 средна като се движиш със 170-180 на отсечките, където е възможно. тъй че не се вълнувай толкова.
  • 87 Хак

    0 0 Отговор
    спира да показва ченгетата спирам да го ползвам. Много е просто.
  • 88 Да обаче

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мхм":

    при тенденциозно и неправилно поставени ограничения всеки е нарушител и потенционален самоубиец. След три завоя които може да минеш с 100км а има поставено ограничение 40 спираш да вярваш и на 4 -я които наистина трябва с 40 си в дерето в най добрият случай. Иначе това дето го пишеш важи в една идеална реалност в която ние не живеем. Знаците за момента са използват за рекет и хранилка. и това е 100% сигурно.