Last news in Fakti

22 Април, 2021 11:00 3 922 10

Mercedes съкращава работното време на над 18 хиляди служители

  • mercedes-
  • чипове

Германската компания също пострада от липса на чипове

Mercedes съкращава работното време на над 18 хиляди служители - 1
Снимка: Mercedes

Проблемът с липса на полупроводници засяга все повече автомобилни производители, а както ви информирахме и през изминалата седмица, големи технологични компании също изпитват затруднения поради недостига на малките компоненти.

Поради същия проблем, Mercedes планира да намали работното време на над 18 хиляди служители в своите фабрики в Германия. Промяната ще започне от 23 април, като засега е предвидено да продължи до края на месец април.

Над 12 хиляди човека в завода в Бремен ще работят по-малко през тази и следващата седмица, като това най-вероятно ще предизвика забавяне при моделите които се произвеждат там, а именно C-Klasse, EQC и GLC.

Засегната е и фабриката в Ращат, където се прави A-Klasse, B-Klasse и GLA, като там работниците са около 6 хиляди и също ще работят при намалено работно време по същата схема.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    36 12 Отговор
    Време беше! Най-добре да затворят изцяло тази китайска фирма! Новата им прехвалена S класа е като цигански лунапарк .... много лапички и евтини материали!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Китайче

    30 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пурко":

    Мерцедес отдавна не е това,което беше.
  • 3 Никога

    6 6 Отговор
    повече,Тойота-дизел!...Бесен съм.

    Коментиран от #8

  • 4 447

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "Пурко":

    Бързо сменяй дилъра!
  • 5 Дам

    19 1 Отговор
    По малко работно време=повече свободно време=по малко пари= повече разходки сред природата= повече здраве= по малко пари за лекарства=всичко е точно
  • 6 бай Миал

    14 0 Отговор
    Продавам еФтинджос пАлуправодници и цели такива...отлежали качествено! Имам и светлинни диоде АЛ102БМ, баш кат за таблото на МеЛцедес...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тойота не

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Никога":

    ти е виновна! За къв чеп си купуваш дизел да питам аз? Тава да не ти е 80-90г.Сега с тези нови дизели - НЯМА ДА РЕВЕШ ВЗЕМИ ПАРИ ОТ СИТИ КЕШШШ. То не са маховици по 1-2-3 бона то не са чудисии от фантастичен филм. ЗА МЛАДИТЕ РИБИ И БЪДЕЩИ ШОФЬОРИ - дизел се купува само НОВ кара се 5-8г. и се продава на някоя риба която започва да плаче за скъпите ремонти. Ама като купи Тойотата тънка лайсна не рева нали.Момък запомни от мен: НЯМА ТАКОВА ЧУДО ЕВТИНО И ХУБАВО! Това са две неща който се отблъскват винаги. Ако можеш да ми намериш 1тон злато да е евтино по 10лв.за грам и хубаво ще го купя всичкото.Дизелите са за трактори,кораби,локомотиви за бавно оборотни машини за коли са леш скапват се бързинко и то доста ако драйвъра се прави на състезател или е с тежък крак.

    Коментиран от #10

  • 9 Blackthorn

    4 0 Отговор
    Ами като липсват полупроводници да почнат да ги правят с цели проводници като едното време!
  • 10 Msux

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тойота не":

    Я се стегни и не говори глупости, последните 10 години карам само дизели и нямам никакви сериозни проблеми. Преди това имах W202 Мерцедес 1.8 бензин - да здрав е и даваше градско 15 литра на 100. А за някаква тяга да не говорим. Като дадеш 3к лева отгоре за бензин на всеки 20к километра и си направиш сметката ще видиш кое е по-добре. Само да кажа , че имам бус, баничарка и W211 дизели и се спукат от каране. Бензин само ако е нещо наточено AMG, RS, M, Quadrifogliо. Ако ще си взимаш 2ка бензин или нещо в този диапазон, не благодаря !