Last news in Fakti

3 Май, 2021 11:30 5 269 14

Sony продаде по-малко телефони, а спечели повече през 2020 година

  • sony-
  • xperia-
  • продажби

Компанията отчита печалба от Xperia за първи път от няколко години

Sony продаде по-малко телефони, а спечели повече през 2020 година - 1
Снимка: Shutterstock

Смартфоните на Sony не са от най-известните когато стане дума за тези устройства и макар да предлагат добри параметри и камера, която според компанията е взаимствана от фотоапаратите им, то те не са най-предпочитания избор.

През последните 4 години от Sony Xperia не можеха да се похвалят с печалба, а от 2014 година можем да видим, че от компанията продават все по-малко смартфони. Макар тази тенденция да се запазва и сделките за 2020 година да са по-малко от тези за 2019, то от Xperia могат да се похвалят с печалба.

Това се случва благодарение на намалени производствени разходи, както и на увеличаването на средната цена на устройствата. Новината дори надминава очакванията на Sony, като от там отбелязват, че печалбата достига 254 милиона долара за 2.9 милиона продадени устройства.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мислещ

    14 5 Отговор
    Имат си своите ниши, но телефоните определено не са от тях. Аз съм доволен от слушалките им - и жичните, и блутуут. За много скомни пари предлагат много балансиран звук и уникална здравина, единствено наушниците се ронят, но това е нормално в ниските ценови класове и лесно се оправя.

    Коментиран от #5

  • 2 Логи Чен

    16 3 Отговор
    смятай каква надценка са си сложили значи

    Коментиран от #12

  • 3 Потребител

    7 16 Отговор
    Имах Сони Ериксон Експериа Рей и бях много ама много доволен от този телефон. След време реших да го сменя като пуснаха някаква много добра промоция на Сони Експериа Аква м4. Ей видях се в ужас. На третия ден ми го замениха с друг, защото говорителя му започна да издава метален звук и изведнъж спря да работи. След време започна сам да звъни и нито можеше да се изключи нито приемаше команди. Бях жалка гледка как се редя на опашката да го дам на ремонт, а той звъни ли звъни и как всички ме гледат с учудване докато се правя, че не го чувам. След серия ремонти исках да го върна, но от оператора ми пратиха отговор, че всички направени ремонти са в срок с оригинални части покрити изцяло от гаранцията и няма основание да го върна. Накрая го хвърлих в един шкаф и си взех Хуавей и в сравнение със Сонито се родих. Сега ако ми подаряват телефон на Сони само тогава ще го взема и то с едно наум дали ще мога да го продам бързо.
  • 4 гост

    25 5 Отговор
    практични и издържливи телефони ,с мн добри показатели (снимки,видео,моб банкиране ,видео наблюдение..) ,повече от 10 г не помислям и да сменя марката
  • 5 Пръц

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "мислещ":

    Последните Xperia 1и 5 марк2 са много добри тел.стига да можеш да си го позволиш.Z серията пък беше за аудиофили като по качество не оставаше на LG V60. Но ако търсите подходящи блутоот слушалки то
    Sony WF-1000XM3 е вашият избор.Не ги свалям когато имам възможност да слушам музика докато пътувам.
  • 6 анонимен

    10 6 Отговор
    Сони само телевизор,камера или слушалки.
  • 7 Случаен читател

    14 2 Отговор
    Аз съм със SONY/SONY ERICSSON от както се помня. Страшно съм доволен от Experia Active издържа 6години. Сега съм с Z5 compact вече 5 година. Страхотен звук дори и без слушалки и камера 21Мpx.
  • 8 XperiaZX

    13 5 Отговор
    3 Нокии имах, пробвах Самсунг, отказах се напълно от тая марка, после взех Z3 Compact, е уникален телефон, сега съм с XZ, доволен съм, та Самсунг никога повече, а Х*я-вей не ги и имам за телефони.
  • 9 Дучето

    7 3 Отговор
    Използвам само Sony.
    Почти чист андроид, бързи ъпдейти, много издръжлива батерия макар и с малък капацитет.
    Преминах от Xperia M2, XZ, 10ii, сега съм с 5ii.
    Ами повече от доволен съм, особено с дисплея 21:9 е перфектен.
    Имах и Айфон XS, за 4 месеца егати и боклука неземен беше, батерията едвам изкарваше 4 часа и на работа в цеха постоянно съобщения за слаб обвхат. Отделно блутута е осакатен, няма 3.5мм жак, няма слот за карта памет.. От всичкото само камерата му беше добра.
  • 10 сони

    10 5 Отговор
    Аз се излъгах да купя самсунг защото нямаше хубаво сони когато сменях стария телефон, само остарели модели и новите не бяха излязли още.
    Ей сега като излезе xperia 1 III го махам и повече самсунг НЕ. Нито айфон. Боклуци. Всичките ми сонита с издържали много повече, особено батерията.
  • 11 Дърто Сони

    4 1 Отговор
    Аз пък си имам едно SONY CMD Z5 в перфектна кондиция (включително батерия) и все още си го ползвам понякога. Какво да правиш - носталгия.
  • 12 5287

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Логи Чен":

    Малко над $80 излиза сметката... Ти колко мислиш печелят Самсунг и Епъл от устройства струващи над $1000- минимум $250 е ЧИСТАТА печалба от бройка
  • 13 Сони Боклук

    3 5 Отговор
    Просто се подведох по марката уж Сони.Оказа се пълен боклук Xperia 1
    Още на първия месец тъч скрйна му сдаде багажа хайде на ремонт чакане още 1 месец и след уж като са го оправили но в долната част на дисплея изобщо не работи Камерата уж 21 мегапиксела няма един читаф фокус и изобщо снимките са отвратителни.Батерията държи макс един ден при положение че не го пипаш.Още ме е яд,че се набутах така жестоко.
  • 14 Фау Ве

    4 1 Отговор
    Аз съм върл фен на марката, имах Xperia X1, ползвах го 6-7 години и го смених с Xperia Z3 с който изкарах още 6 години. Супер здрави и добри са като изработка, батерията е много издържлива и като часове, и като дълготрайност с времето, допълнителните адони и интерфейси от Сони към Андроид са супер...и следва едно НО - камерата като хардуер е също добра, но софтуерно не може на малкия пръст на IPhone да стъпи, дисплеят също, звукът е по-тенекиен и за хора, които искат просто да извадят телефона си и да направят добра снимка - ами не става. Цените ги държат неадекватно високи също и съотношението на диспеля е неадекватно и е неудобен за държане и ползване, освен ако не се цъкат игрички и не се гледа 21:9 видео нон-стоп, което е доста изолиран случай от масовката. Много неглижираха цели индустрии от Сони и просто изостанаха много, ама много, което е наистина жалко.