Last news in Fakti

20 Май, 2021 18:20 2 853 12

Lexus се похвали с продажба на 2 милиона електрифицирани коли

  • lexus-
  • хибрид

Марката е постигнала това за последните 16 години

Lexus се похвали с продажба на 2 милиона електрифицирани коли - 1
Снимка: Lexus

През 2005 година на пазара се появява Lexus RX400h, като това е едно от първите хибридни предложения на пазaра, както и може би най-разпространеният електрифициран SUV за това време.

Сега 16 години по-късно, японската компания може да се похвали с над 2 милиона продажби на електрифицирани автомобили, като в това число влизат, както хибридите, така и изцяло електрическите модели като UX300e.

От Lexus отбелязват, че през това време са спестени около 19 милиона тона въглеродни емисии, благодарение на електрифицирането, а през 2020 година отбелязват, че хибридните и електрическите модели заемат една трета от продажбите.

Очаква се през тази година марката да покаже plug-in хибриден модел, а през следващата година да видим и още един изцяло електрически модел.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капитал

    1 10 Отговор
    След 3 месец ще ги отзоват по гаранция за нещо...

    Коментиран от #3

  • 2 Тва е ФИРМАТА.....

    11 1 Отговор
    Гаранция на батерията е 1 млн.км......НИКОЙ НИКОЙ НЕ ДАВА ТАКАВА ГАРАНЦИЯ......

    Коментиран от #4, #5

  • 3 сектант

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Капитал":

    Не съм съгласен. Това наистина е здраво ако търсиш премиум - майтапа на страна. Може да горят малко повече, ама това са вечни мотори. Навремето ТойоДа създателя им всичко което е искал за качеството и сега важи, така си правят парите десетилетия наред повече от век. И най-важното - НЕ СЛАГАТ ЧИСТО НОВИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ, КОИТО СЕ ЧУПЯТ НА 2РИЯ ДЕН. А ако нещо се счупи заради дефект отзовават стотици хиляди бройки. Ако искаш да не мислиш за сервиз, наистина е добър избор. Единственото нещо което би ме отказало да си взема хибрид техен (щот мисля разхода леко ризиришли не съм банкомат), е проклетата трансмисия и това, че са ограничени до 190 км в час хибридите им. Смисъл, не че карам като луд ама 190 на кола 200 и кусур коня е подигравка. Ако ще ги ограничават поне да бяха сложили едно 250. Но това не е болка за умиране, ако търсиш здрав, комфортен и премиум автомобил. Поддръжката им е адски скъпа, но за сметка на това не се чупят толкова лесно.
  • 4 сектант

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тва е ФИРМАТА.....":

    това също е вярно, дори компанията им родител - Тойота не дава подобна гаранция
  • 5 Plameni

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тва е ФИРМАТА.....":

    Явно не познаваш числата! Гаранцията на хибриднити елементи при Lexus е 100 000 (сто хиляди) км.

    Коментиран от #6, #9

  • 6 сектант

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Plameni":

    това което аз знам е, че е 5 години на частите по хибрида и 10 на самата батерия
  • 7 Така е

    1 0 Отговор
    Гаранцията на батерията е 1 млн километра и 10 години и то не само на хибрида, а и на електрическия Лексус! Давайте кола с гаранция на ДВГ 1 млн километра! Според форумните специалисти издържали по 100 хиляди, най-много по 200!
  • 8 Остава въпроса

    5 0 Отговор
    Какво ще продават след 2025 година, когато спрат да броят хибридите за чисти превозни средства? Сега от компанията майка разчитат само на хибридите за да си изпълнят въглеродните квоти и за разлика от lexus нямат нито един чист електромобил на батерии.

    Да броиш чист хибрид който не се зарежда в контакта за електрически е жива подигравка!
  • 9 мм84

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Plameni":

    Явно ти не познаваш фирмата. Гаранцията на автомобила е 6 години, а на хибридната установка (батериите) - 10, като може да се удължи. Не е зле майче :)

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Недей така бе човек

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "мм84":

    Ще съсипеш още една опорна точка на антиелектриците. Според тях батериите и електрическата част се развалят по-често от ДВГ. Защо ли тогава им дават по малко гаранция, отколкото на батериите и хибридното задвижване?
  • 11 Plameni

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "мм84":

    Явно и ти не си запознат с гаранцията на Toyota и Lexus. Гаранциятя е 6г.или 200 000 км без хибридните елементи за тях 1г. или 100 000км , а батерията е именно от тях .Относно батерията имаш 10годишна ГРИЖА ,А НЕ ГАРАНЦИЯ Можеш да провериш на Tesla.bg

    Коментиран от #12

  • 12 Plameni

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Plameni":

    Малка грешка, не на теслъта, а на Lexus