Last news in Fakti

11 Юни, 2021 11:44 8 606 13

Xiaomi Mi Watch е смарт часовник, особено подходящ при спортуване

  • смарт часовник-
  • xiaomi-
  • mi watch

Xiaomi предлага своя Mi Watch със софтуера Xiaomi Wear

Xiaomi Mi Watch е смарт часовник, особено подходящ при спортуване - 1

Xiaomi Mi Watch се кани да покори пазарите за смарт часовници с правилното съотношение технологии-цена. Като това е обещанието, дадено от производителите, предлагайки часовник, който може да направи почти всичко, което Apple Watch прави, но за два до три пъти по-евтина цена. Xiaomi владее перфектно формулата на пазара на смартфони. Но какво да кажем за смарт часовниците?

Може ли Mi Watch наистина да се конкурира с модели от Samsung, Huawei или Apple? Може ли да бъде използван от спортист в седмичните му занимания? Надеждни ли са анализираните данни?

Минималистичен. Това е накратко как бихме могли да квалифицираме дизайна на Mi Watch. Докато неговият аналог "Lite" приема правоъгълен формат, той показва кръгъл дизайн, по-класически, но и по-привлекателен.

Xiaomi Mi Watch е смарт часовник, особено подходящ при спортуване

Следователно Xiaomi не е обременен с никакви излишни допълнения, но все пак се грижи за довършителните работи. Единствените два физически бутона, разположени вдясно, извършват всички необходими функции. Долният бутон е дори заобиколен от малка червена лента, която придава елегантен ефект.

Xiaomi Mi Watch наследява 46-милиметров циферблат, който може да изглежда малко голям на малки китки. Макар и малко дебел (11,8 мм), Mi Watch остава много лек часовник (само 32 г) и това по простата причина, че е направен предимно от пластмаса.

Часовникът на Xiaomi е с първокласна визия, допълнително оборудван с водоустойчивост до 5ATM и следователно може да ви придружава по време на вашите плувни сесии. Гумената лента с пластмасова скоба засилва това усещане за носене на малко евтин часовник. В крайна сметка е така, тъй като струва два до три пъти по-малко от моделите на Huawei, Samsung или Apple.

Xiaomi Mi Watch е смарт часовник, особено подходящ при спортуване

За да привлече вниманието, той залага на изключително яркия си 1,39-инчов AMOLED дисплей. Обърнете внимание, че приложението Xiaomi Wear дава достъп до множество циферблати за завършване на четирите предварително инсталирани.

Решен да улесни живота ни, Xiaomi предлага своя Mi Watch със софтуера Xiaomi Wear . Следователно няма Wear OS, а изключително опростен вътрешен интерфейс. Бутонът Начало осигурява достъп до поредица от доста основни функции: обучение, Alexa, позвъняване на телефона и т.н. А бутонът Sport показва списък с упражнения: бягане, елипса, плуване, фитнес, тренировки с тежести, тренировки с телесна тежест и т.н.

Подобно на своите колеги, Xiaomi Mi Watch се предлага с придружаващото го приложение. Производителят е опростил нещата като използва същото име като софтуера. За да стартираме Mi Watch за първи път, трябва да изтеглим Xiaomi Wear, наличен за Android и iOS. Сдвояването чрез QR код дава достъп до конфигурацията.

Xiaomi Mi Watch е смарт часовник, особено подходящ при спортуване

Xiaomi Mi Watch е страхотен, когато става въпрос за наблюдение на здравословното ни състояние , съня ни или нивото на стрес, като се запази пропорцията, разбира се. Далеч от това да се равнява на любимите модели на велики спортисти, Mi Watch ще бъде повече от достатъчен за неделните спортисти или дори повече.

Според Xiaomi неговият Mi Watch (с батерия 420 mAh) е в състояние да придружава потребителя си в продължение на две седмици с едно зареждане. В действителност, както при всеки свързан обект, всичко зависи от това как го използвате.

За стандартна употреба, без режим Always-on, без носене на часовника през нощта и със скорост от една тренировка седмично, Mi Watch наистина спазва обещанията си. Автономността се увеличава до около 10 дни, ако тренировъчният ритъм се засили (три тренировки за бягане и тежести на седмица) и се активират мониторингът на съня, както и режимът винаги включен.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    6 27 Отговор
    Китайски биклук
  • 2 12345

    6 0 Отговор
    Не знам! Аз от моят Amizefit GTS съм много доволен. По две седмици ми държи батерията и постоянно включени опции пулс, сън, тренировки и др. Пробван е и в топла и солена вода. няма мърдане!

    Коментиран от #3

  • 3 Загрижен

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    Вярвам ти. Взех от полски склад Amazfit GTR 47mm. Батерия около 400 mah. Държи близо месец, а всички функции са включени. А цената беше просто фантастична.
  • 4 долен сайт

    2 2 Отговор
    у.уди ....една дума няма за цената...само колко бил евтин...ми да бяхте преписали някаква по-пълна инфо статия....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тамагочи

    3 4 Отговор
    Автономност -10 дни!
    Херметичен часовник на слънчеви батерии е практически вечен и си работи като часовник, а не като още едно досадно устройство, което звъни, пиука, пуска съобщения и дразни. Освен това трябва да му следиш батерията, да не спре точно когато не трябва.

    Коментиран от #8

  • 7 Nobody

    5 0 Отговор
    Имам го от шест месеца. Батерията държи десетина дни с максимална яркост и всичко включено. Взех го за 150 лв от Китай. Ако можете да чакате си заслужава.
  • 8 Dinamo

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тамагочи":

    Ами вземи си и обикновен телефон тогава. И телевизор с кинескоп.

    Коментиран от #9

  • 9 с шайба

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Dinamo":

    Точно такива ползвам.
  • 10 Лудогорец 9

    4 0 Отговор
    недостатъка е това че не може да пишеш съобщение а само да го прочетеш!Иначе е супер часовник на ниска цена ползвам часовник, тротинетка,мобилен телефон, нощна лампа и мини прахосмукачка на батерии за кола на Шаоми и всичко е перфектно!
  • 11 vankicha

    1 0 Отговор
    До сега не съм виждал смарт часовник неподходящ за спортуване
  • 12 Голям Слон

    2 2 Отговор
    Всички производители на часовници са един дол с дренки. Всеки един часовник показва пълната си функционалност само с телефон от същата марка. Xiaomi са ми само камерите вкъщи и по терасите. Техни телефони и часовници не съм ползвал. От Huawei бях много доволен. Страхотни часовници с много добри батерии и екстри по тях. И най-добре работеха с телефони от други марки. Apple най-много ми допада, като дизайн. Дразни изключително слабата батерия - 2 дена! Напряга и това, че ECG-то например, не е активно за България. Но работи изключително добре. Скучни са им циферблатите.
  • 13 mmmm

    0 0 Отговор
    За цената си е просто убиец! Доволен съм като цяло а батерията е трепач! За тези които спортуват редовно и не им се дават пари за 900 лв. за епъл или huawei часовник ще им е предостатъчен! Писна ми стария да го зареждам всеки ден буквално (епъл 6).