Last news in Fakti

1 Юли, 2021 16:40 8 137 18

Windows 11 работи и на телефон (ВИДЕО)

  • windows-
  • windows 11-
  • nokia-
  • lumia

Операционната система бе инсталирана на стара Nokia Lumia

Може би си спомняте, че преди известно време Nokia продаваше своите смартофни с операционната система Windows Phone, но поради различни причини тя не успя да се наложи и очаквано финландската компания я замени с Android.

Изглежда, че Lumia моделите все пак могат да са с актуална операционна система и то дори най-актуалната, която се предлага от Microsoft. Видео в канала на Gustave Monce в YouTube показва как Nokia Lumia 950 XL работи под показания преди малко повече от седмица Windows 11.

Както може да видите и сами, операционната система не е от най-бързите при смартфона, но въпреки това показва възможностите, както на Nokia, така и на Microsoft.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шавишиам

    10 11 Отговор
    На Сашо на уйяа дали ша работи тоз Шиндоушs??
  • 2 Коци

    18 15 Отговор
    Имам служебна Lumia пълен боклук ОС.

    Коментиран от #10

  • 3 святой

    6 8 Отговор
    върви ли с ковид33 тоа Виндоулз?
  • 4 пешо

    7 2 Отговор
    работи като го пуснат там! а аз нямам никакво намерение! апцалутно!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 123

    34 7 Отговор
    Докато работи Уиндоус 7 ще карам с него. Уиндоус 10 не могат да му се спрат ъпдейтите и постепенно става муден.
  • 7 а яяя

    15 5 Отговор
    На моя тАпофон Нокия с две сим карти и цветен дисплей не иска да работи. Ще го пробвам на телефон със шайба и ако и там не тръгне ще чакам стотина години и ще му сложа руска операционна система.

    Коментиран от #16

  • 8 Уиндоус

    26 4 Отговор
    Windows 11 работи и на телефони, а ще работи и на таблети, и на лаптопи, и на компютри, и на телевизори, и на хладилници, и на прахосмукачки и перални, а скоро и на тостери. Коя ОС сега е Number One?

    Коментиран от #15

  • 9 7цата

    15 4 Отговор
    Е желязна.Имам една от замундите.От 2000 и не знам коя си година.Става легална с един крак. Зарежда за 60 секунди.Ползнав я на няколко компанията. А 10 ката зарежда поне 5 мин (не е от хардуера) и става все по мудна. Бях спрял ъпдейтите. Ако те бяха многото програми досега да съм я форматирал. Почвам да разучавам за Линукс как е положението. Бозата е боклук. Нищо не ползвам от приложенията и.Аудио,видео,вируси,браузъри,за каквото се сетите все е от разработчици .За чий ги правят не знам.Боклук.

    Коментиран от #13, #14, #18

  • 10 Маde in Bg

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коци":

    Ами ,не ти е боклук Windows phone ,а операционната система е неподържана,но докато бе подържана, ползвах не един а 2 телефона с Windows mobile 10 ! Системата и телефоните работеха с лекота на фона на невисоките им технически параметри !
  • 11 да ви кажа

    12 3 Отговор
    имам един дърт лаптоп hp от първите беше със седмица до като зареди мръкваше,сложих си ubuntu и разликата беше огромна в сравнение с уиндоуса, лаптопа литна като нов,стана по-бърз и зарежда вече за 15.минути,отказах се да си купувам нов лаптоп
  • 12 Нико

    17 6 Отговор
    Това беше най-добрата операционна система за телвфони докато се поддържаше. Уникално бърза и безпроблемна. Нищо общо нямаше с недомислицата Андроид. Да не говорим за прогнилата ябълка.

    Коментиран от #17

  • 13 Алекс

    4 9 Отговор

    До коментар #9 от "7цата":

    Кои баламурници са ти дали четири плюса бе?! С един крак си бил правил ОС-а легална, зареждала му за 60 секудни и той бил горд с това.
    Не се изявявайте по теми, от които нищо не разбирате господа, че ставате смешни. Разбираме, че гоните бройки постове, ама пишете си за политика и не се напъвайте с неща, които не са ви ясни.
  • 14 Уиндоус

    0 15 Отговор

    До коментар #9 от "7цата":

    При мен да10та зареж под половин минута. Викаш не е хардуера е значи тотално си я оплескал.
    Но винаги ми е било чудно понеже всеки инсталира ВИН безплатно и като излезе новата версия и бърза да я сложи на щайгата си за домати и вика оуууу боклук пък ХП как зарежда. Е какво очакваш то ясно че така ще стане. А 3.11 как зарежда а ДОС как зарежда.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 К Георгиев

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "Нико":

    Напълно подкрепям този коментар. Още щом излезе 435-цата останах много доволен и след нея ползвах 525 , 650 и накрая 950 . мога да заявя че с нито един от изброените модели аз не знаех какво е забавяне или пък да не коментирам забиване. За мен няма по добра ОС от Уна за тел.Дисплея можеш да го гледаш дори и спряка слънчева светлина а драскотини въпреки че, няма протектор липсват. Дори сега продължавам да ползвам 950-ката за служебен и ще се радвам ако успея да му инсталирам 11-ката. В момента съм с SONY 10+ и твърдя че не може изобщо да го сравнявам с майкрософа. Дори и 4 годишен ако все още част от приложенията му бяха активни бих работил само с него.
  • 18 Cekc машин

    5 8 Отговор

    До коментар #9 от "7цата":

    Нещо послъгваш. 10 е най-добрият уйндос излизал до сега! И другия път пробвай нещо легално и тогава пиши мнение!