Last news in Fakti

10 Август, 2021 13:41 4 824 7

НАСА набира доброволци за едногодишен експеримент за симулиране на живота на Марс

  • марс-
  • колонизиране-
  • експеримент

Колонизацията на "Червената планета" наближава

НАСА набира доброволци за едногодишен експеримент за симулиране на живота на Марс - 1

Космическата агенция НАСА обяви наемането на персонал като членове на екипажа за първата едногодишна мисия при условия, които имитират живота на Марс. Аналогът се прави с цел за изследване на здравето и ефективността на екипажа и ще стартира през есента на 2022 г. в космическия център "Джонсън".

Като цяло програмата ще включва три едногодишни експеримента за симулиране на живота на повърхността на Марс, чиято основна цел ще бъде разработването на методи и технологии за предотвратяване на потенциални проблеми при бъдещи космически полети на човека до Луната и Марс.

Според учени от НАСА симулирането на колония на Марс на Земята ще помогне да се идентифицират и намерят решения на физическите и психологическите проблеми, с които колонистите могат да се сблъскат. Всеки от трите експеримента ще използва прототипи на модулите Mars Dune Alpha, отпечатани на ICON 3D принтер. Площта на модула ще бъде приблизително 1700 квадратни фута или 158 квадратни метра.

По време на експеримента участниците ще симулират излизане на повърхността на планетата, ще провеждат научни изследвания и ще контролират роботи, използвайки технология за виртуална реалност. В експеримента могат да участват американски граждани, които не пушат, на възраст от 30 до 55 години, които владеят английски език, което е необходимо за комуникация с екипажа и центъра за управление на полета. Кандидатите трябва да имат и магистърска степен (инженерство, математика, биология, физика или компютърни науки) и две години професионален опит.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЪРВО СОРОСОИДИТЕ

    2 3 Отговор
    Да ПРАЩАТ ТАМ ПОСЛЕ МЪСК С ЕЛЕКТРИЧКИТЕ СИ И СИИИИИИИЧКО БАКЕРИ ДА СА ИЗТРЕЛЯНИ В КОСМОСА С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ.
  • 2 Наркос

    5 0 Отговор
    Ние българите сме на Марс всеки път като плащаме сметки
  • 3 555

    4 3 Отговор
    Абе те хора не могат да качат-колония ще правят.Пак пропаганда и омайване.Па и чий ще го дирят там? Ще им се на накой да съсипят земята и само те да си живеят там. То пък ще е един живот....нищо нека видят кякво ни е на нас.

    Коментиран от #6

  • 4 Един

    4 0 Отговор
    Оср@хме земята - сега се чудим къде да продължим с осир@нето!
    Тя тая симулация за Марс може да не е нужна , защото ще се наложи на Земята да живеем в такива екстремални условия!
  • 5 Марсиянец

    3 0 Отговор
    Земляните разрушиха земята сега идват на марс да рушат ужас.
  • 6 КАТУН С РАКЕТИ

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "555":

    Невежо русофилче ,САЩ колкото хора са изкарали в космоса ,руските мижитурки и срещу тях да тичат не могат да ги стигнат.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.