Last news in Fakti

10 Август, 2021 13:57 2 316 6

Тайни преговори между Apple и LG за производството на части за Apple Car

  • lg-
  • apple car-
  • батерии

Apple обмисля използването на литиево-фосфатни (LFP) батерии в електрическите си превозни средства вместо литиево-йонни

Тайни преговори между Apple и LG за производството на части за Apple Car - 1

Apple не изоставя амбицията си да навлезе на автомобилния пазар. Развитието и производството на електрически превозни средства може да се превърне в едно от следващите фундаментални направления в бизнеса на корпорацията, казват анализатори. Подобно на бизнес стратегията, използвана от Apple за iPhone, iPad и MacBook, компанията може също така да възложи на външни изпълнители производството на свои собствени маркови електрически превозни средства и части за тях.

Според корейската преса представители на бъдещето подразделение Apple Car наскоро са посетили Южна Корея, за да търсят бизнес партньори за бъдещия бизнес с електрически превозни средства. Гостите от САЩ са провели разговори с LG, SK и Hanwha. Журналистите заявяват още, че това не са първите контакти, но преговорите са на ранен етап.

Според непотвърдена информация Apple е провела „разширени срещи“ със SK Innovation, подразделението за батерии за електрически превозни средства на SK Group, и с LG Electronics, която наскоро сформира съвместното предприятие LG Magna e-Powertrain с канадския производител на авточасти Magna International.

В момента Apple обмисля използването на литиево-фосфатни (LFP) батерии в електрическите си превозни средства вместо литиево-йонни батерии. LFP батериите генерират по-малко топлина по време на работа от стандартните литиево-йонни батерии и следователно са по-безопасни за използване.

Междувременно корейските компании не произвеждат достатъчно LFP батерии, а китайците остават световен лидер в производството на този клас батерии. Само две компании от Китай (CATL и BYD) са завладели 47% от световния пазар на LFP батерии за електрически превозни средства до момента. Въпреки това, все още има време корейските производители на батерии да изместят китайците, подпомогнати от продължаващата търговска война между САЩ и Китай.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Вълкът

    1 2 Отговор
    А бе я най-добре да се връщат каруците и магаретата! Няма по-чисто превозно средство, а и ще почистват междублоковите пространства и горите. Затуй стават пожари, щот овцете, кравите и козите дори не могат да пасат всичко, а магарето може. Дори му закачаш един таблет на куйрука и си гледаш сериала, а магарето като мине един път го запомня и ще води всеки път там, дори и да не ходиш там!
  • 2 Сектант

    1 3 Отговор
    Хайде още едни сектанти ще станат клиенти на автомобилния пазар. Да му мислят стогодишните автопроизводители.

    Коментиран от #3

  • 3 Hoho Boho

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сектант":

    Те, стогодишните автопроизводители, вече са го измислили. Започват да произвеждат електромобили...

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Hoho Boho":

    Как мислиш , сегашните 20 годишни израстнали с Айфон , Айпад и всичко останало на Епъл , практически непознаващи друга техника , дали ще предпочетат кола от Епъл или от "стогодишните" ??? При положение , че не им пука , ама въобще за твоето "преклонение" пред немци , японци и каквито се сетиш ?? А това са клиентите през следващите 50 години , не вие петролопитеците !!
  • 5 Объркáл си се "малко"

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Hoho Boho":

    По-скоро технологичните компании започнаха да слагат колела на компютрите и батериите.
  • 6 Hoho Boho

    0 1 Отговор
    Предавам се!
    На знам на какви електромобили ще се качат.
    Ще си вземат, какъвто има, понеже ДВГ няма да го има..