Last news in Fakti

20 Август, 2021 06:45 2 151 15

Производството на „Тесла“ в Шанхай се очаква да постигне 90% локализация до края на годината

  • тесла-
  • производство-
  • локализация-
  • фабрика-
  • шанхай

Според местния план за развитие на район „Линган“, до 2025 г. стойността на продукцията на индустрията за автомобили с нови енергии ще достигне около 200 милиарда юана (30,86 милиарда долара)

Производството на „Тесла“ в Шанхай се очаква да постигне 90% локализация до края на годината - 1
Снимка: Shutterstock

До края на годината американската компания за електромобили „Тесла“ се очаква да постигне близо 90 процента локализация в своята „Гигафабрика“ в Шанхай, съобщи Юен Гуохуа от мениджмънта на Шанхайската пилотна зона за свободна търговия пише радио „Китай“.

По думите му, годишното производство на фабриката трябва да достигне 450 000 бройки автомобили през 2021 г., а 66 100 ще бъдат изнесени за чужбина до края на годината.

Производството на „Тесла“ ще насърчи надграждането на пълната индустриална верига за превозни средства с нови енергии в района, каза Юен.

През 2019 г. в шанхайския район „Линган“ компанията на Илън Мъск откри първата си извън САЩ фабрика за електромобили, чийто проектиран годишен капацитет е 500 000 бройки. През 2021 г. производството ще достигне 600 000 автомобила, като очакванията са годишният износ да надхвърли 100 000.

Според местния план за развитие на район „Линган“, до 2025 г. стойността на продукцията на индустрията за автомобили с нови енергии ще достигне около 200 милиарда юана (30,86 милиарда долара).


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    8 0 Отговор
    🤔🤔🤔90% ЛОКАЛИЗАЦИЯ 🤔🤔🤔

    Коментиран от #7, #11

  • 2 Сатъра на Хана

    4 6 Отговор
    Тайната на Илин Мъсколета ? Ами в борда на директорите и надзорния съвет на Тесла-та са все бивши генерали. Въобще компанията се свързва с бивши военни - ОТ ТИЯ дето трябвашр да ви пазят от ТАлибаните, Руската Мечка и Китайците ..... , И да спират търговията с наркотици от Афганистан

    Коментиран от #6

  • 3 5 Джи ли фи

    2 9 Отговор
    Никакво бръмчене и вибрацйи. По голямо ускорение от двигателите с вътрешно горене.
    Искуствен интелект и всяка екстра дето се сетите дори ги управляват през телефона или колата сама се управлява докато си пиян и дрогиран примерно

    Коментиран от #5

  • 4 Механик

    16 1 Отговор
    Абе от къде ви вземат такива "умни" бе? Четох, четох и не схванах какво е това ЛОКАЛИЗАЦИЯ. Що се правите на "акъллии", та не пишета на български?
    Момее, майка ти изгорЕ до чушкопека, а ти тука ЛОКАЛИЗИРАШ глупост след глупост.
    "... на индустрията за автомобили с нови енергии..."
    Какви са тия НОВИ енергии бе момиче? След атомната енергия, човечеството не е откривало друг вид енергия, така че НЯМА нови енергии. Електричеството е открито преди векове, моето момиче. То не е НОВА енергия.

    Коментиран от #9

  • 5 Механик

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "5 Джи ли фи":

    Ако всички фенове на електричките са като теб и имат твоите възгледи, ясно е защо Мъск е милиардер.
    Вместо да броя една камара пари за самозапалващ се лаптоп на колела, не е ли по-лесно да не се напивам и надрусвам? Това ли са ти приоритетите в живота? Да си пиян и дрогиран?
    Ще ви доят и стрижат..... Не маски и ваксини, а направо в обори ще ви заключват.
  • 6 грешиш

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сатъра на Хана":

    И не я ли спряха търговията с талибаните? В България почти няма хероинови наркомани, но има амфетаминови. Знаем, кой произвежда афметите - комунягите.
  • 7 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    90 процента от частите са местно производство ! Общо взето се внасят само електронните части , о ужас за русопитеците , които се произвеждат от Nvidia и Bosch !
  • 8 Последно кое е вярно

    7 0 Отговор
    Това?

    "По думите му, годишното производство на фабриката трябва да достигне 450 000 бройки автомобили през 2021 г., а 66 100 ще бъдат изнесени за чужбина до края на годината."

    Или това: "През 2021 г. производството ще достигне 600 000 автомобила, като очакванията са годишният износ да надхвърли 100 000."

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    А ти ли си умния , бе , дето локализация ти било непозната дума , хахаха !! Тръгнал мозък да ръси с политикономия с чушкопеци !! Хората чушки не пекат от 20 години поне , ти на село ако печеш си е твой проблем ! А енергиите не ги мисли , не са за теб , ти си по опорките и копейките , ослушвай се да не пропуснеш някоя емисия на " говорит Москва " !! Нас не ни мисли , без такива като тебе сме сто пъти по-добре !!

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 10 2022

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Последно кое е вярно":

    2022 ще достигне 600 000 , успокойте се ! Ама няма да е последно , щото после ще стигне и милион и няма да е последната нито в Китай , нито в Азия , за ужас на някои тук , хах !!

    Коментиран от #13

  • 11 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Собствено производство.
  • 12 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Нещо за най-великото анадолско изобретение, и6рика, да кажеш? Похвали и вашите де, не бъди скромен.
  • 13 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "2022":

    госте с колко ника пишеш? Само в тази новина ти ги преброих 3.
  • 14 Грета Тунберг

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Скъпи,искам те с "локализация" Стокхолм с Теслата.
  • 15 някой

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Човека е прав, няма никакви нови енергии , локализация се разминава смислово с изречението в което е употребена . А ти ми кажи каква е тази дума "опорки" ?