Last news in Fakti

29 Август, 2021 11:30 9 357 8

Fiat Ducato се прероди като RAM

  • fiat-
  • ducato-
  • ram-
  • dodge

В официалното съобщение компанията небрежно споменава, че планира да представи електрическа версия на този бус

Fiat Ducato се прероди като RAM - 1

American RAM представи нова търговска линия товарни микробуси. RAM ProMaster е един от тях, но по-интересното е, че на практика това е модифицирана версия на италианския Fiat Ducato.

Сигурно ще познаете този модел, защото стотици такива автомобили обикалят страната ни под марките Fiat, Citroen и Peugeot. В Съединените щати обаче този бус се появява едва сега и то под марката на американския производител на пикапи, който преди това беше част от Dodge.

Американците обаче имат пръст в модернизирането на европейския дизайн, но разликите не са кардинални. За разлика от визията, техническият пълнеж е претърпял радикални промени. На първо място, оригиналният двигател е заменен с американски 3.6-литров V6 от семейството Pentastar.

Агрегатът е с мощност от 280 конски сили и 364 Нм максимален въртящ момент. Също така в колата е монтирана деветстепенна автоматична трансмисия. Като цяло този бус се явява силен конкурент на Ford Transit. Цените все още не са обявени, а купувачите ще получат своите бусове RAM през четвъртото тримесечие на тази година.

Официалното съобщение за електрическата версия на буса обаче остана леко в сянка. Въпреки това компанията официално потвърди, че RAM ProMaster EV ще дебютира на пазара през 2023 г. Като се имат предвид корените на бензиновия ProMaster, можем да предположим, че неговият електрически вариант ще бъде базиран на италианския Fiat E-Ducato, който се произвежда от април тази година.

Ще припомним, че Fiat E - Ducato има един електрически мотор със мощност 121 к.с. (280 Нм). Електрическият бус се предлага с две батерии за избор. Първата е с капацитет 47 kWh и круизен обхват от 235 километра. Втората е много по-голяма - 79 kWh, което позволява автономен пробег до 370 км по цикъла WLTP.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш!

    11 6 Отговор
    Първоначално подходих доста скептично, но като гледам какво са направили американците с fiat ducato, като че ли са го подобрили в сравнение с европейските клонинги със сменени емблеми.
  • 2 Гост

    25 1 Отговор
    По принцип, RAM Promaster от доста години си е Фиат Дукато. Колко да се е преродил сега?
  • 3 Nqkoi si

    17 0 Отговор
    По принцип, от доста време Fiat Ducato се предлага в щатите като Dodge RAM, даже не е само дукатото, също и много други товарни модели на Fiat са достигнали до щатите.
  • 4 Пешо

    1 0 Отговор
    На снимката е старият фейс.Последното издание на Фиат е с много подобрени екстри за водача за безопасност.
  • 5 Глупости

    2 0 Отговор
    дукато е РАМ от 2013 година
  • 6 Стига швабили

    3 5 Отговор
    Fiat е по-доброто от вагЕната! Точка.
  • 7 1122

    6 3 Отговор
    Те американците все мощни автомобили карат,а на нас все ограничения ни правят да не замърсяваме оклната среда с колите си.Къде са 10/100,къде са 30/100 км нафта.КОМПЛЕКСАРИ.

    Коментиран от #8

  • 8 Голям Слон

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "1122":

    Ти колко автомобила/пикапа/буса над 2.0 литра си имал/карал? Защото мога да ти кажа, че 5.7 V8 само със задно и 305 к.с. на дълъг път спокойно пада под 9 литра бензин :-)