Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 18:33 2 900 11

Последната версия на автопилота на Tesla е налична само за водачи с отлична репутация

  • tesla-
  • автопилот

Около 1000 шофьора са постигнали 100 точки за последни 160 километра

Tesla представи последната бета версия на своя автопилот и подобно на предишната версия, достъп до него имат собствениците на автомобили с резултат за безопасност от 100 точки. Мъск въведе измерването на резултата за безопасност с изминалата версия на автопилота, като той следи различни параметри на база на които изчислява дали конкретният водач е шофирал безопасно.

Предишната версия на автопилота бе инсталирана на автомобилите на около 2000 човека, част от които работещи в Tesla и такива, които са фенове на марката и искат да притежават всичко свързано с нея.

Според данните последната Beta 10.2 е инсталирана на близо два пъти по-малко автомобили или около 1000 общо, като най-вероятно те също попадат в същата категория.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    11 4 Отговор
    Странен критерий и какво е отличен водач според Мъск. Все си мисля, че отличните водачи имат най-малко нужда от автопилот, ама пък кой съм аз.
  • 2 DrivingPleasure

    8 6 Отговор
    Хахаха един вид Параграф 22 - Подадеш заявление, че си луд, за да те освободят от армията, но щом подаваш заявление значи си достатъчно с акъла си. При Илончо същото - трябва да докажеш, че нямаш нужда от автопилот, за да ти дадат кола с такъв.
    А Хонда вече показаха РАБОТЕЩ такъв...

    Коментиран от #10

  • 3 Boxer EZ 3.0

    7 4 Отговор
    За мен не е удобство да се возя зад волана.
    Отговорността е моя и рискът е мой, ако компютърът нещо забие.
    Най-вече ще ми липсва удоволствието от шофирането и чувството, че контролирам нещо.
    Това не е опция, която има стойност за мен!

    Коментиран от #5

  • 4 Мъск

    5 4 Отговор
    Критериите са ми много прости: давам автопилот само на водачи, които не го ползват. Останалите са луди самоубийци и не заслужават такава висока технология!

    Коментиран от #6

  • 5 DrivingPleasure

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Boxer EZ 3.0":

    Днес ис новините имаше така, че дори само дъжд да има не трябва да се доверяваш на иначе що-годе надеждните системи за аварийно спиране и за поддържане на лентата. Както е казал колегата Мъск - луди самоубийци! само не знам защо искат и нас да изкарат луди...
  • 6 pbdan

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мъск":

    Ако отида на купон и се напия автопилота ще ме върне ли у дома? При спиране от страна на КАТ ще ме глобят ли за алкохола ако съм на автопилот, а ако пък съм трезвен как ще процедират - ся ко праим ли?

    Коментиран от #7

  • 7 DrivingPleasure

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "pbdan":

    Шефа на разработките на Ауди казваше: Няма проблем да пуснем автономен автомобил. Проблема е, че натискайки бутона за активиране на автопилота ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ преминава от водача върху Ауди.

    Ей тая част престъпника Мъск винаги е я пропускал, на него не му пука кой носи отговорност, той продължава да я прехвърля на шофьора, докато настоява, че системата работи. А шофора обикновено е достатъчно длъпав да вярва, че работи...

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Илънчо

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "DrivingPleasure":

    Автопилота е все още в прогрес на усъвършенстване!
    Нормално е да има такива изисквания, тези които карат Тесли в момента "малко" са опитните зайчета...
    Но за да има прогрес нещо, то трябва да се използва.
    Някой ден ще са напълно безопасни!
    Иначе и аз бих предпочел сам да си карам колата.
  • 9 Алекс

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "DrivingPleasure":

    Абсолютни глупости. Шефът на АУДИ казваше: "Признавам, че Тесла са две години пред нас.", статиите са от лятото на 2020, можеш да провериш MotorAuthority. Не знам защо си мислите, че като напишете нещо, то не може да се провери.

    Отговорността при автономните автомобили винаги ще е на шофьора, или в близките поне 10 години това няма да се промени. И нито Мъск, нито Тесла са си го измислили това, а законодателните органи. Отделно, постоянно автопилота се подлага на тестове и проверки от държавни органи, и голяма част от катастрофите с Тесла се подлагат на детайлно разследване. Да не говорим, че в по-голямата част водачите или спят, или са пияни зад волана.

    Управлението на автономен автомобил не е нищо по-различно от това да повериш една машина на човек. Не знам защо ви е толкова трудно да го разберете и търсите отговорност от един компютър. Ако хакери разбият някоя банка, компютрите ли ще осъдят?!
  • 10 Димов

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "DrivingPleasure":

    С думи прости: гост и Електрика пак няма да се радват на автопилот.
  • 11 Димов

    3 3 Отговор
    Едни електрифицирани шушумиги тук чакаха Теслите да станат още по-достъпни, а те стават все по-недостъпни.