Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 15:43 3 918 9

Toyota показа количка с дистанционно на водород (ВИДЕО)

  • toyota-
  • mirai-
  • водород

Умалената версия на Mirai се задвижва по същия начин като оригинала

Toyota показа количка с дистанционно на водород (ВИДЕО) - 1

Toyota Mirai е първият сериен модел на марката и един от първите в света, който представи задвижването на водород и даде нова алтернатива на конвенционалните двигатели. Макар да не се радва на особен интерес към момента, моделът вече се радва на своята втора генерация, а за да го популяризират, инженерите на Toyota показаха умалена версия на Mirai, също задвижвана с водород.

Toyota показа количка с дистанционно на водород (ВИДЕО)

Количката с дистанционно е първата от този тип, която използва водород, споделят от Toyota Великобритания и най-вероятно ще остане една от малкото такива. Обвивката е взета от модел на Tamiya в мащаб 1/10, а задвижващата част е от модел TT-02 RC, преработен за да се движи на водород.

Toyota показа количка с дистанционно на водород (ВИДЕО)

Това включва монтирането на нова платка, резервоар и контролер, който да управлява всичко по автомобила. Според един от инженерите работили по проекта, най-голямото предизвикателство е било направата на компонентите в толкова малки размери, като същевременно с това те да са използваеми.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    13 7 Отговор
    Във водорода е истината, електрокарчетата са докато излезе масово водородни коли и зареждачки.

    Коментиран от #5

  • 2 така е

    12 1 Отговор
    Това е онази нискотехнологична,скучна марка със сериен водороден автомобил от 10 години.Дават лицензи на БМВ и др. за тънкостите на ситемата.А имат хибрид от 24години.Все още най-добър сред хибридите.И там дават лицензи.Имат чудесни бензинови мотори,турбобензинови, с комбинирано впръскване и какво ли още не. А сега и електомобили с 1млн.км. гаранция.Нискотехнологични.Е да дисплеите им не са 3D-прости са.

    Коментиран от #4

  • 3 Хаяско

    5 1 Отговор
    А в Индия направиха кола с пружина, навиваш пружината и караш 40-50 километра!!
  • 4 Гоуст

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "така е":

    Добър коментар... напред са с технологиите, напред са с качеството, неслучайно са най-големият производител и да масово са скучни и грозни. Има и изключения като 86, Супра, Селика и още няколко, което само потвърждават правилото.
  • 5 ггггг

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    Масовите водородни коли и особено логистиката за тях, си е утопия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 TRIF

    1 0 Отговор
    Най-големият проблем на автомобилите с водородно гориво е съхраняването му. В Toyota Mirai максимално се съхранява 5.6 кг. Н2 при 700 атмосфери. Освен това производството на "зелен" Н2 (чрез електролиза на Н2О) е твърде скъпо.
    Светлина в тунела предлагат от Plasma Kinetics