Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 17:54 5 622 10

Запознайте се с новия смартфон-камера на Sony

  • sony-
  • xperia-
  • камера

Xperia PRO-I дебютира с характеристики като на фотоапарат

Запознайте се с новия смартфон-камера на Sony - 1

Вчера ви показахме няколко снимки на новият смартфон на Sony – Xperia PRO-I, а по-рано днес от компанията представиха устройството и пълните му характеристики. От Sony споделят, че смартфонът носи названието “The Camera” във вътрешните среди на фирмата.

Запознайте се с новия смартфон-камера на Sony

Това прозвище идва от 1-инчовия сензор на основната камера, взет директно от компактния фотоапарат Sony Alpha RX100 VII. Той разполага с 24мм оптика на ZEISS с двойна F2.0/F4.0 бленда. Сензорът разполага с 315 AF точки, покриващи 90% от кадъра и 12-битови RAW кадри. Трите сензора са с 12MP резолюция, като останалите два са широкъгълен с 16мм зрително поле и бленда F2.2, както и телефото с 50мм и F2.4.

Запознайте се с новия смартфон-камера на Sony

Освен това, смартфонът може да се похвали с фокусиране по очи в реално време за хора и животни, както и снимане с до 20 кадъра в секунда. Приложението Photography Pro пък дава пълна свобода за настройки, идентична с тази при фотоапаратите на марката. Отделен бутон от дясната част пък копира „спусъкът“ за снимане на професионалните камери.

Запознайте се с новия смартфон-камера на Sony

Xperia PRO-I може да се похвали и с видео с резолюция до 4К и 120 кадъра в секунда със същата технология за фокусиране и следене на обекта. Система за стабилизация пък ще помага за още по-добри видеа. Тук приложението Cinematography Pro пък ще дава възможност за индивидуални настройки при заснемане на клип.

Запознайте се с новия смартфон-камера на Sony

Изненадващо или не, освен за фотоапарат, смартфонът може да бъде използван и като такъв със своя 6.5-инчов 4K OLED дисплей с честота на опресняване до 120Hz. Процесорът Snapdragon 888 ще работи в комбинация с 12GB RAM и 512GB памет за съхранение, а слот за MicroSD карта позволява добавянето на още 1TB пространство. Батерията е с капацитет от 4500мАч, а включено в комплекта зарядно може да осигури 50% заряд в рамките на 30 минути. Устройството получава и IP65 и IP68 сертификати за защита от вода и прах.

Интересни са и аксесоарите, които от Sony предлагат, като например малък монитор за гърба на смартфона, подходящ за заснемане на влогове, както и „грипове“ или допълнителни приставки за по-удобен захват при снимане. Всички тези функции, разбира се идват и на съответната цена от около 1800 евро, като аксесоарите не са включени в нея.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    10 19 Отговор
    Тия на какви гъби са? Дори телефонът да беше добър, цената е безумна. А той не е и добър. Няма читав оптичен зуум, с тия мегапиксели и цифров читав няма да има. Батерията пак е скромна, екранът пак е като дистанционно управление с тези пропорции. Аз не бих го купил и на цената на мид-рейнджър.

    Коментиран от #8

  • 2 ддд

    20 2 Отговор
    Фотоапарат с телефон то за 1800 евра след мен ще ходи фотограф и ще снима:)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 виж

    9 4 Отговор
    Ей сега вземам си един фотоапарат смена-8 и една обикновенна нокия която с 1 зареждане издържа цяла седмица и за останалите 1750 евро отивам да посетя хималайте.
  • 6 Xperia

    12 4 Отговор
    Тя и лисицата казала че гроздето е кисело. Просто Сони са най добрите но не са за скъсания български джоб.

    Коментиран от #9

  • 7 Pietro

    2 3 Отговор
    $1800 за тази джаджа е прекалено много. Суперлативите, че камерата може да съперничи с DSLR или камерите без огледала, са празна реклама. Тази камерка с мижавите си лещички не може да стъпи на малкия пръст на моя Canon 5D Mark III с 5 обектива Sigma. Ако някой иска да прави истинска фотография, не може да щрака с телефонна камера.
  • 8 Pietro

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    Много точна диагноза.
  • 9 Pietro

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Xperia":

    В каквво са най-добри Sony? Имат добри камери, но не са най-добрите. Canon и Nikon ги издухват от сцената.
  • 10 Пешо фотото

    1 1 Отговор
    Всяка турбо сапунерка за около 500 евро ще прави много по-добри снимки от това недоразумение на такава цена. Вземаш например Sony DSC-RX100 за под 500 евро и цепиш мрака.