Last news in Fakti

16 Април, 2024 16:27 3 078 1

Sony подготвя PlayStation 5 Pro

  • playstation-
  • playstation 5-
  • sony

Очаква се той да дебютира до края на 2024-та

Sony подготвя PlayStation 5 Pro - 1

По последни данни Sony се готви да пусне на пазара PlayStation 5 Pro, потвърждавайки предишни слухове и разкривайки някои ключови подробности за обновената конзола. PS5 Pro с кодово име Trinity ще се фокусира върху подобряването на възможностите за гейминг, като Sony вече се е обърнала към разработчиците, за да осигури съвместимост с игрите.

Очаква се моделът Pro да разполага с по-мощен графичен процесор, предлагащ около 45% по-бърз графичен рендър, както и по-бърза памет за подобряване на производителността.

Съобщава се, че разработчиците вече получават тестови комплекти, а целта на Sony е всички игри, подадени за сертифициране от август нататък, да бъдат съвместими с PS5 Pro, което съответства на слуховете за пускане на пазара преди празничния сезон.

Въпреки че процесорът остава непроменен, PS5 Pro ще въведе нов режим, позволяващ по-високи тактови честоти, които потенциално могат да достигнат 3,85 GHz, което е с 10% повече в сравнение със стандартната конзола.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    6 0 Отговор
    За какво првят 5 про като разработчиците на игри ползват стари енджини.