Last news in Fakti

28 Декември, 2021 12:01 7 285 3

OLED мебели - нов връх във високотехнологичната мода

  • lg-
  • дисплей-
  • прозрачен екран

LG показва прозрачни дисплеи

OLED мебели - нов връх във високотехнологичната мода - 1

Един от глобалните лидери в света на дисплеите LG Display, дъщерно дружество на LG Group, показа много интересни концептуални модели на високотехнологични устройства, които ще бъдат представени на изложението за потребителска електроника CES 2022, което ще се проведе в Лас Вегас от 5 до 8 януари 2022 г.

Разработчиците от LG Display, подготвяйки концептуални модели за бъдещото изложение, обръщат голямо внимание на прозрачните дисплеи, така наречените „OLED мебели“, които могат да се използват както в обществени, търговски и офис помещения, така и в частни къщи и апартаменти.

OLED мебели - нов връх във високотехнологичната мода

Един от обещаващите експонати е OLED рафт, който се състои от два 55-инчови дисплея, подредени един над друг. Панелите са с резолюция 1080p с 40% прозрачност на повърхността. Дисплеите са поставени в дървена рамка, а в горния ръб има дървен рафт. Разработчиците смятат, че този форм-фактор "OLED мебели" е идеален за показване на експонати в музеи или други институции. OLED Shelf може да се използва при показване на снимки в режим Always On Display (AOD).

OLED мебели - нов връх във високотехнологичната мода

Сред новите продукти може да се види и гъвкав полупрозрачен дисплей, който се навива на ролка с помощта на механизирано задвижване. Такива устройства са предвидени да се използват за проектиране на търговски витрини, в които самият продукт може да бъде поставен зад дисплея, а информацията за производителя, състава и характеристиките на продукта може да се показва на повърхността на екрана.

OLED мебели - нов връх във високотехнологичната мода

Устройството, наречено Show Window пък, се състои от 4 дисплея с диагонал 55 инча, които могат да се използват за декориране на витрини на световни марки. Show Windows в момента се тестват в корейските магазини за дрехи Musinsa, шоуруми и прозорци на метрото в Китай и Япония.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копипейст

    4 10 Отговор
    Такива прозрачни дисплеи Самсунг ги правеше още преди десет години.
  • 2 Гражданина

    12 4 Отговор
    Ама болят ме очите вече от екрани бе, измислете иновация, която няма дисплей в нея
  • 3 Words are very unnecessary

    6 1 Отговор
    Тaз година ОЛЕД, догодина само ЛЕД.