Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 14:16 1 883 5

Toyota усъвършенства технологиите за безопасност с автономен дрифт (ВИДЕО)

  • дрифт-
  • автономно шофиране-
  • toyota-
  • supra

Специално подготвена Supra успя да изпълни различни маневри на затворена писта

Toyota усъвършенства технологиите за безопасност с автономен дрифт (ВИДЕО) - 1

Преди точно една година на днешния ден от Toyota показаха проект на базата на последното поколение Supra, който има за цел да усъвършенства технологиите за автономно шофиране в една доста необичайна посока. Специално подготвената Supra, дело на отдела за технически разработки на марката, заедно със студенти от университета в Станфорд може да извършва контролирано пързаляне по предварително зададен маршрут, известно още като дрифт.

Toyota усъвършенства технологиите за безопасност с автономен дрифт (ВИДЕО)

Целта на тази разработка не е забавление по пистите, макар и тази част несъмнено да присъства, а позволяването на контрол върху колата при различни ситуации, когато тя се движи сама. Във видеото може да видите как колата изпълнява различни маневри абсолютно сама. В нея разбира се, има шофьор който да се намеси при нужда, но единствената му задача във видеото е да включи автономния режим при стартиране.

Toyota усъвършенства технологиите за безопасност с автономен дрифт (ВИДЕО)

От Toyota разкриват, че колата контролира абсолютно всичко сама, като това включва завиването, педалите на газта и спирачката, съединителят и дори секвенциалната трансмисия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуте

    7 1 Отговор
    Само не разбрах тоя какво прави вътре?

    Коментиран от #2

  • 2 Гого

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вуте":

    Сипал си е едно голямо
  • 3 Е как какво?

    4 2 Отговор
    Това е един от нашите антиелектрици, който се е отпуснал на седалката и изпитва удоволствието от шофирането. Тоест затворила очи и свърша звука на двигателя, а другото не го интересува.

    Ускорението както и обратното ускорение при спиране, което е повече от 1g, страничните сили при завои, които също доближават 1g , дрифт, управлението на автомобила и други подобни глупости не ги интересуват.

    На тях цялото удоволствие от шофирането им идва от звука, дори автомобилът да е бавен като костенурка.

    Даже като се замисля за какво ли им трябва въобще да са в автомобила да изпитват такива гадни усещания? Едни тонколони покрай бюрото ще им вършат същата работа, без да се излагат на опасност.
  • 4 Сигурно е много икономична

    1 0 Отговор
    Не вярвам да е шумна или да отделя значително количество вредни емисйи : D
  • 5 МалкоЛогика

    5 1 Отговор
    Ако колата може да се оправи на път без маркировка , със съборени знаци и говеда на пътя, евала. Преди това да е станало, да не ме занимават.